clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

8 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 793

Чи є «пальма» в печиві «Марія»?


Жоден із п’яти куплених нами зразків не зміг похвалитися «чистим» складом. Фото: автора

В рамках чергової дегустації з’ясовували кореспонденти «Сайту «Є». Новини».

При виборі продуктів, в тому числі солодощів і випічки, ми зазвичай орієнтуємося на те, чи можна конкретний продукт вживати дітям. Якщо так — значить, він натуральний та безпечний. В дієтичному та дитячому харчуванні допускається споживання галетного печива, оскільки його роблять тільки з борошна і води, воно низькокалорійне й практично не викликає алергії. Одним із популярних видів цього продукту є печиво «Марія». Але яким же було наше здивування, коли жоден із п’яти куплених нами зразків не зміг похвалитися «чистим» складом — на кожній із упаковок малесенькими літерами зафіксовано наявність пальмової та кокосової олії і довжелезний перелік «єшок».

Дірочки важливі, сода не страшна
Спеціальна опарна технологія приготування галетів «Марія» допомагає створити продукт, який вирізняється не лише низькою здатністю до набухання, але й дозволяє уникнути крихкості. При цьому тонке печиво на зламі має багато шарів, що пояснюється багаторазовим складанням і подальшим розкачуванням тіста за допомогою спеціальних валиків. Саме тому «Марію» досить часто ще називають «затяжним печивом». А от соди або вуглеамонійної солі в складі лякатися не варто — під час випікання вона перетворюється в СО? і успішно випаровується.
Цікаве походження множинних проколів на галетах, які в обов'язковому порядку прикрашають поверхню виробу. Багато хто думає, що в такий нехитрий спосіб виробник намагається прикрасити продукт. Проте подібні дірочки на печиві — частина технологічного процесу. Проштрикуючи верхній шар тіста, виробник перешкоджає здуттю виробу при випіканні, адже ідеальна «Марія» має бути по-справжньому пласкою і чудово пропеченою.

Результати тестування
Загальна оцінка виставлялася продукту за такими критеріями: запах, текстура, смак. За кожен із цих пунктів зразки отримали бали від 1 до 5. Потім ми вирахували середнє арифметичне і саме цю оцінку вказали в таблиці.  

*Наше тестування є непрофесійним, аматорським та абсолютно незалежним. Ви, шановні читачі, завжди можете скласти свою власну думку. За якість купленого товару перед споживачем відповідає не тільки виробник, а й продавець!

порадник, печиво, печиво марія, дегустація, пальмова олія

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Дегустаційна зала: Як обрати печиво «Соломка»?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2113
Солона або солодка, з цибулею, маком або кмином — соломка ідеально підходить для перекусу, і саме її ми вважаємо безпечним продуктом. Чи так це насправді, дізнавалися кореспонденти сайту «Є».
Сирні конвертики з яблуками — дуже смачне печиво, яке легко готувати
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 3145
Тісто виходить повітряним, начинка — ароматною, а скоринка — хрумкою.
Смачне й хрумке печиво з кунжутом
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 713
Нехитрий смаколик з приємним присмаком кунжутної халви. Але пекти його рекомендую тільки тим, кому подобається кунжут по-справжньому.
ФІЛБЕРТІНИ (Filbertines) - ароматне, розсипчасте, мега-горіхове печиво
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 970
На кулінарних форумах пишуть, що воно зберігається при кімнатній температурі близько місяця.
Показати ще
Коментарів - 0: