clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1363

Хрусткі малосольні огірочки, законсервовані на зиму

Відкривши взимку баночку таких малосольних огірків, ви здивуєтеся — вони виходять дуже ароматними й хрусткими, просто як улітку.
Відкривши взимку баночку таких малосольних огірків, ви здивуєтеся — вони виходять дуже ароматними й хрусткими, просто як улітку. Фото: автора

Хочете їсти малосольні огірки не лише влітку, а й взимку? Це цілком реально, якщо скористатися цим рецептом.

Відкривши взимку баночку таких малосольних огірків, ви здивуєтеся — вони виходять дуже ароматними й хрусткими, просто як улітку. В консервуванні огірків за цим рецептом немає нічого складного — всі кроки прості й під силу навіть початківцям у галузі консервації.

Інгредієнти (на банку ємністю 3 л):
2 кг огірків, 50 г зелені (естрагон, листя смородини, вишні, хрону, суцвіття кропу), 1 л води, 5-6 горошин перцю, 3 зубки часнику, 2 ст. л. солі, гіркий перець — за смаком.

Приготування:
Всю зелень і приправи добре промити, обсушити. Промити невеликі й неперезрівші огірки й залити їх на 3-4 години холодною водою.
Викласти огірки в банку, перекладаючи зеленню, нарізаним пластинками або цілим часником, гіркий стручковий перець (якщо використовується, то потрібно брати на 1 банку не більше п'ятої частини стручка).
У чайнику до кипіння довести воду, всипати сіль, розчинити її і дати розсолу охолонути, залити холодним розсолом огірки в банці, накрити спеціальною кришкою з дірками або марлею. Так залишити при кімнатній температурі на 2-3 дні.
Далі малосольні огірочки потрібно накрити металевою кришкою, поставити в каструлю з холодною водою (вона повинна доходити до середини банки або трохи вище), довести воду до кипіння на середньому вогні, простерилізувати огірки 20-25 хвилин, потім закатати.
Охолодити консервовані малосольні огірки при кімнатній температурі, прибрати на зберігання в прохолодне місце.


 

домашні заготовки, огірки, закрутки на зиму, малосольні огірки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пряне сливове варення з імбиром та корицею
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1027
Для багатьох господинь гаряча пора консервування триває. Щоб чарівна казка літа не закінчувалася та Карлсон завжди повертався, готуємо хіт сезону – варення зі слив.
Ікра баклажанна по-одеськи або «Сира ікорочка з «синеньких» від тьоті Шури»
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 987
Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися!
Варення з персиків нашвидкоруч
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1347
Якщо ви зважитеся на цей кулінарний подвиг, ваші зусилля будуть винагороджені ароматним бурштиновим смаколиком з цілими шматочками сонячних фруктів.
Грушово-ожиновий конфітюр
домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1090
Просто божественний смаколик – прозорий, з апетитними шматочками ягідок ожини та грушок, вишуканим ароматом та чудовим смаком.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: