clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 6602

Хрусткі малосольні огірочки, законсервовані на зиму

Відкривши взимку баночку таких малосольних огірків, ви здивуєтеся — вони виходять дуже ароматними й хрусткими, просто як улітку.
Відкривши взимку баночку таких малосольних огірків, ви здивуєтеся — вони виходять дуже ароматними й хрусткими, просто як улітку. Фото: автора

Хочете їсти малосольні огірки не лише влітку, а й взимку? Це цілком реально, якщо скористатися цим рецептом.

Відкривши взимку баночку таких малосольних огірків, ви здивуєтеся — вони виходять дуже ароматними й хрусткими, просто як улітку. В консервуванні огірків за цим рецептом немає нічого складного — всі кроки прості й під силу навіть початківцям у галузі консервації.

Інгредієнти (на банку ємністю 3 л):
2 кг огірків, 50 г зелені (естрагон, листя смородини, вишні, хрону, суцвіття кропу), 1 л води, 5-6 горошин перцю, 3 зубки часнику, 2 ст. л. солі, гіркий перець — за смаком.

Приготування:
Всю зелень і приправи добре промити, обсушити. Промити невеликі й неперезрівші огірки й залити їх на 3-4 години холодною водою.
Викласти огірки в банку, перекладаючи зеленню, нарізаним пластинками або цілим часником, гіркий стручковий перець (якщо використовується, то потрібно брати на 1 банку не більше п'ятої частини стручка).
У чайнику до кипіння довести воду, всипати сіль, розчинити її і дати розсолу охолонути, залити холодним розсолом огірки в банці, накрити спеціальною кришкою з дірками або марлею. Так залишити при кімнатній температурі на 2-3 дні.
Далі малосольні огірочки потрібно накрити металевою кришкою, поставити в каструлю з холодною водою (вона повинна доходити до середини банки або трохи вище), довести воду до кипіння на середньому вогні, простерилізувати огірки 20-25 хвилин, потім закатати.
Охолодити консервовані малосольні огірки при кімнатній температурі, прибрати на зберігання в прохолодне місце.


 

домашні заготовки, огірки, закрутки на зиму, малосольні огірки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Мариновані огірки без стерилізції
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 14669
Смачний рецепт консервації на зиму.
Огірковий салат «Ніжинський»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 8729
Рецепт смачної закуски на зиму перевірений роками зі старого маминого кулінарного зошита.
Персиковий джем зі смородиною та апельсинами
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 637
Це фантастичне поєднання цитрусових, ягід та фруктів. А колір який неймовірний – такий яскравий, теплий, малиново-помаранчевий!
Мариновані пікантні яблука на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3726
Простий рецепт, що не вимагає просунутих кулінарних навичок.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: