clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

9 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 907

Хрусткі малосольні огірочки, законсервовані на зиму


Відкривши взимку баночку таких малосольних огірків, ви здивуєтеся — вони виходять дуже ароматними й хрусткими, просто як улітку. Фото: автора

Хочете їсти малосольні огірки не лише влітку, а й взимку? Це цілком реально, якщо скористатися цим рецептом.

Відкривши взимку баночку таких малосольних огірків, ви здивуєтеся — вони виходять дуже ароматними й хрусткими, просто як улітку. В консервуванні огірків за цим рецептом немає нічого складного — всі кроки прості й під силу навіть початківцям у галузі консервації.

Інгредієнти (на банку ємністю 3 л):
2 кг огірків, 50 г зелені (естрагон, листя смородини, вишні, хрону, суцвіття кропу), 1 л води, 5-6 горошин перцю, 3 зубки часнику, 2 ст. л. солі, гіркий перець — за смаком.

Приготування:
Всю зелень і приправи добре промити, обсушити. Промити невеликі й неперезрівші огірки й залити їх на 3-4 години холодною водою.
Викласти огірки в банку, перекладаючи зеленню, нарізаним пластинками або цілим часником, гіркий стручковий перець (якщо використовується, то потрібно брати на 1 банку не більше п'ятої частини стручка).
У чайнику до кипіння довести воду, всипати сіль, розчинити її і дати розсолу охолонути, залити холодним розсолом огірки в банці, накрити спеціальною кришкою з дірками або марлею. Так залишити при кімнатній температурі на 2-3 дні.
Далі малосольні огірочки потрібно накрити металевою кришкою, поставити в каструлю з холодною водою (вона повинна доходити до середини банки або трохи вище), довести воду до кипіння на середньому вогні, простерилізувати огірки 20-25 хвилин, потім закатати.
Охолодити консервовані малосольні огірки при кімнатній температурі, прибрати на зберігання в прохолодне місце.


 

домашні заготовки, огірки, закрутки на зиму, малосольні огірки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Італійська родзинка – в’ялені помідори
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 869
Виходять просто обурливо смачні штучки!
Маринований виноград – чудова пряна закуска, яка готується на «раз, два, три»
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 860
Можна пробувати на наступний день, а краще дня через 2-3.
Неймовірне варення з гарбуза та цитрусових
десерти, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1190
Десерт дуже гарний зовні — прозорий, бурштиновий за кольором і желеподібний за консистенцією.
Квашені помідори з гірчицею як з бочки
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1863
Томати приємно пощипують, а присутність легкого гірчичного аромату та цукор приголомшливо покращують смак розсолу.
Показати ще
Коментарів - 0: