ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Фінансьє з абрикосами — ніжне мигдальне тістечко з хрусткою скоринкою

10 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3839
Структура — ніжна, волога, соковита, розсипчаста. Аромат — приємний горіховий.
Структура — ніжна, волога, соковита, розсипчаста. Аромат — приємний горіховий. Фото: автора

Французька мигдальна випічка, яка складається з горіхів, борошна, цукрової пудри, масла і білків.

Для такої випічки використовується так зване «горіхове» масло, для чого вершкове масло топиться в каструльці до появи характерного аромату й легкого коричневого осаду, що надає випічці додатковий аромат. Я б сказала, що фінансьє більше схоже на ніжне мигдальне тістечко з хрусткою скоринкою. Структура — ніжна, волога, соковита, розсипчаста. Аромат — приємний горіховий. Також я додатково влила трішки «Амаретто», завдяки чому аромат у тістечок став ще кращим.

Інгредієнти:
200 г вершкового масла, 4 білки, 160 г цукрової пудри, 80 г меленого мигдалю, 60 г борошна, ванілін, 1 ч. л. розпушувача, 2-3 ст. л. лікеру «Амаретто» (в разі відсутності можна скористатися есенцією), 10 абрикосів.

Приготування:
Вершкове масло розтопити на повільному вогні й дати покипіти йому 5-7 хвилин.

Охолодити. Подрібнити мигдаль в блендері до стану дрібної крихти.

Білки злегка збити вінчиком.

Додати мигдаль, цукрову пудру, ванілін, просіяти борошно й розпушувач, влити тепле топлене масло й «Амаретто». Ретельно перемішати. Духовку розігріти до 170ºС. Вилити тісто в форму (я використовувала круглу 26 см в діаметрі).

Розподілити по ньому половинки абрикоса зрізом донизу.

Випікати пиріг близько 30 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Перед подачею нарізати невеликими шматочками й посипати цукровою пудрою. Прикрасити мелісою або м’ятою. 

солодка випічка, бісквіт, абрикоси, мигдальна випічка, мигдальне тістечко, мигдаль, горіхи, французька кухня, фінансьє, фінансьє з абрикосами

Коментарі:

  Так  Ні, дякую