Гаряча тема:
- Війна
Процес приготування «Ескабече» досить незвичний. Саме завдяки своїй неординарності ця латиноамериканська страва й привернула мою увагу. Перш ніж маринувати рибу, її необхідно термічно обробити. Подають скумбрію холодною, що в літню спеку дуже актуально. Використовувати можна різну рибу, але я готувала класичний рецепт зі скумбрією (в такий спосіб можна готувати сардини й навіть птицю). «Ескабече» буває як із овочами так і без, але овочі виходять шалено смачними, а в поєднанні з рибою взагалі казка!
Інгредієнти:
4 середніх скумбрії, 2 болгарських перці, 2 морквини, 2 цибулини, 3 зубки часнику, декілька горошин чорного перцю, червоний мелений перець, лавровий листок, 50-60 мл оливкової олії, 3 ст. л. винного оцту, 100 мл білого сухого вина,
сушений чебрець (за бажанням), паприка, сіль, цукор, вода (близько пів-склянки).
Приготування:
Скумбрію почистити, нарізати порційними шматками, посолити, залишити на декілька хвилин, потім занурюючи в борошно, обсмажити до рум'яної скоринки. Обсушити від залишків жиру на паперовому рушнику.
Овочі нарізати довільно (мені подобається великими шматками). Влити на сковорідку трішки оливкової олії, вкинути цибулю й моркву, підсмажити. Потім покласти перці, подрібнений часник. Смажити все разом ще 3 хвилини. Псипати перець, додати лавровий листок, чебрець і паприку. Влити вино, оцет, посолити, присмачити цукром й дати закипіти (маринад краще пробувати і відрегулювати на свій смак).
Рибку скласти у каструлю, додати маринад із овочами та влити трішки води. Готувати скумбрію в маринаді на маленькому вогні протягом 7-8 хвилин.
Потім страву охолодити й поставити в холодильник на 10-12 годин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я не витримала цілих 10 годин і ми ласували «Ескабече» вже через 3 години. Страва чудово промаринувалася. Проте, коли скуштували скумбрію наступного дня, то зрозумілі, що вона реально стала ще смачнішою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: