Гаряча тема:
- Війна
Рецепт тертого пирога у кожної господині свій. Взимку його готують із варенням чи яблуками. А вл тку.............. Але головне залишається незмінним - для тертого пирога готують пісочне тісто й натирають його на крупній тертці.
Інгредієнти:
Для тіста: 360 г борошна, 200 г вершкового масла, 5 жовтків, 2 ч. л. розпушувача, 3 ст. л. цукру, ванілін.
Для начинки: 5 білків, 125 г цукрової пудри, 2 пакетика пудинга (у мене по 40 г малиновий та полуничний), 50 г олії рафінованої, 500 г малини.
Приготування:
Тесто: борошно розтерти з маслом и цукром до стану крихти. Додати жовтки, розпушувач і ванілін. Замісити. Зрители тісто в кулю.
Розділити його на 2 частини 60% і 40%.
Помістити меншу частину в морозильну камеру. Більшу частину тіста розподілити у формі 24х24 см дно якої застелити пергаментом.
Поставити форму на 30 хвилин у холодильник. Випікати охолоджений корж у прогрітій до 190ºС духовці приблизно 10 хвилин.
Крем: білки збити з цукровою пудрою до стійких піків.
Ввести пудинг (у мене такий):
Знову збити на малих обертах.
Додати олію й перемішати лопаткою знизу догори.
Розподілити крем по всій поверхні випеченого коржа.
Злегка втопити в ньому малину.
Зверху рівномірно натерти менший заморожений шматок тіста.
Випікати в прогрітій до 190ºС духовці 30 хвилин (орієнтуйтеся на вашу духовку!).
Дати пирогу охолонути й лише тоді звільнити від форми.
Нарізати на порції. Зверху можна посипати цукровою пудрою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: