clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2478

Тертий пиріг із малиною та ніжним пудингом

Влітку тертий пиріг можна готувати з ягодами, а пудинг ідеально доповнює цю випічку.
Влітку тертий пиріг можна готувати з ягодами, а пудинг ідеально доповнює цю випічку. Фото: автора

Крихкий, розсипчастий, повітряний, ароматний та апетитний.

Рецепт тертого пирога у кожної господині свій. Взимку його готують із варенням чи яблуками. А влітку його можна урізноманітнити, змінюючи начинки. Але головне залишається незмінним — для тертого пирога готують пісочне тісто й натирають його на крупній тертці.

Інгредієнти:
Для тіста: 360 г борошна, 200 г вершкового масла, 5 жовтків, 2 ч. л. розпушувача, 3 ст. л. цукру, ванілін.
Для начинки: 5 білків, 125 г цукрової пудри, 2 пакетика пудинга (у мене по 40 г малиновий та полуничний), 50 г олії рафінованої, 500 г малини.

Приготування:
Тісто: борошно розтерти з маслом та цукром до стану крихти. Додати жовтки, розпушувач і ванілін. Замісити. Зібрати тісто в кулю.

Розділити його на 2 частини 60% і 40%.

Помістити меншу частину в морозильну камеру. Більшу частину тіста розподілити у формі 24х24 см дно якої застелити пергаментом.

Поставити форму на 30 хвилин у холодильник. Випікати охолоджений корж у прогрітій до 190ºС духовці приблизно 10 хвилин.


Крем: білки збити з цукровою пудрою до стійких піків.

Ввести пудинг (у мене такий):

Знову збити на малих обертах.

Додати олію й перемішати лопаткою знизу догори.


Розподілити крем по всій поверхні випеченого коржа.

Злегка втопити в ньому малину.

Зверху рівномірно натерти менший заморожений шматок тіста.

Випікати в прогрітій до 190ºС духовці 30 хвилин (орієнтуйтеся на вашу духовку!).


Дати пирогу охолонути й лише тоді звільнити від форми.

Нарізати на порції. Зверху можна посипати цукровою пудрою.


 

солодка випічка, тертий пиріг, пудинг, малина, тертий пиріг з малиною, літні пироги

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Дуже «пишна» шарлотка з абрикосами та бананами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1122
Мало тіста й багато начинки – цей пиріг виходить вдалим ЗАВЖДИ!
Американський вишнево-сметанний пай
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 708
Це пиріг на «буржуйський» лад — тонка пісочна основа виступає тут ніби кошиком, а в ньому – найніжніша кремоподібна начинка та багато соковитої вишні!
Ватрушки з сиром та маком за 30 хвилин
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 577
Великий плюс цієї випічки в тому, що тісто в ній використовується сирне, без жодного яйця! При цьому воно пухке, немов пористе, з апетитною хрумкою скоринкою.
Віденські вафлі у вафельниці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 489
Внесіть різноманітність у повсякденний раціон і приготуйте домашні вафлі. Для цього вам знадобиться набір найдоступніших продуктів та гарний настрій.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: