clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 669

Угорський гуляш із серця з горошком, кабачком та шпинатом

Дуже смачно подавати гуляш із пастою.
Дуже смачно подавати гуляш із пастою. Фото: автора

Від довгого тушкування м'яса і овочів у чавунці утворюється густий і ароматний соус.

Національну угорську страву – гуляш – справедливіше віднести до категорії густих супів, до яких прийнято подавати гарнір (звідси, до речі, і виникають асоціації з другою стравою). Колись цей суп готували під відкритим небом пастухи, обсмажуючи в чавунці на свинячому салі м’ясо, і додаючи до нього поступово овочі – картоплю, цибулю, помідори, кабачок та солодкий перець. Від тривалого тушкування м'яса й овочів у чавунці утворювався густий і ароматний соус. До речі, чим щільнішим він у вас вийде – тим смачнішим буде гуляш.

Інгредієнти:
300 г свинячого серця, велика ріпчаста цибулина, цибуля-порей, півголовки часнику (можна разом із молодими зеленими стрілками), велика морквина, молодий кабачок, 100 г шпинату, банка консервованого горошку (або зеленого молодого), паприка, мускатний горіх, куркума, сіль, суміш перців, 3 ст. л. олії, 1 ст. л. вершкового масла.

Приготування:
Серце розрізати на 4 частини й замочити на ніч. Зранку ретельно помити, нарізати його соломкою.

Підсмажити на олії. Порей нарізати півкільцями.

Додати у сковорідку до серця разом із нарізаною півкільцями цибулею та подрібненим часником. Все разом готувати протягом 5-10 хвилин.

Перекласти в казанок чи каструлю з товстим дном. Кабачки та моркву нарізати соломкою й підсмажити на суміші масла та олії.

Додати в каструлю до серця, вилити горошок разом із маринадом, посолити, присмачити спеціями й поставити тушкуватися на малесенький вогонь. Через 20 хвилин додати подрібнене листя шпинату.

Тушкувати ще 10 хвилин. Дуже смачно подавати з пастою. 

м`ясо та субпродукти, серце свиняче, гуляш, угорська кухня, другі страви, паста, кабачок, горошок, порей, часник

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Мусака з баклажанами по-грецьки
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 699
Роблю в сезон «синеньких» багато разів і завжди з'їдається вмить!
Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1180
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Свинина зі сливами – приголомшливе смакове поєднання
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1184
Чудовий соус ідеально доповнює м’ясо!
Свинина під «Лисячою шубкою» з корейською морквою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 652
Особливо це м’яско подобається чоловікам. Воно виходить дуже соковитим, оливки додають пікантності.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: