clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

14 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 803

Кукурудзяний бісквіт із вишнею та абрикосами


Кукурудзяний бісквіт неймовірно ніжний та практично невагомий! Фото: автора

Вологий і ніжний пиріг із легкою цитрусовою ноткою.

Дуже люблю випічку з різними плодами та ягодами. А ще моя сім'я просто у захваті від соковитого бісквіта на основі кукурудзяного борошна. Вчора я вирішила поєднати всі ці смаколики в одній страві... Так і з'явився цей чудовий пиріг – дуже смачний, соковитий, ніжний, із оригінальною цитрусової ноткою.


Інгредієнти:
3 яйця, 130 мл густого кефіру, 2/3 склянки цукру, 2,5 ст. л. рафінованої олії, 2/3 склянки кукурудзяного борошна, 1/3 склянки пшеничного борошна, 1 ч. л. розпушувача, 2-2,5 склянки вишні, 10 абрикосів, ванілін, сік і цедра апельсина, 2-3 ст. л. цукрової пудри.
(Склянка – 250 мл)


Приготування:
Форму діаметром 21 см змастити вершковим маслом. Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з цукром, додати олію, збити, влити кефір. Потерти на тертці цедру апельсина. Просіяти пшеничне та кукурудзяне борошно, додати розпушувач, ванілін. З'єднати борошно з жовтковою сумішшю. Білки охолодити, потім збити з дрібкою солі в міцну піну. Обережно змішати ложкою білки з основним тістом.


Вишню відокремити від кісточки й обкачати в борошні.

На дно форми викласти половинки чотирьох абрикосів, вилити тісто, викласти інші половинки абрикосів і вишню.

Нагріти духовку до 180°С. Випікати приблизно 40-45. За 5 хвилин до закінчення підігріти сік апельсина з цукровою пудрою і вилити апельсиновий сироп на пиріг.

Зачекати доти, поки бісквіт не вбере у себе апельсиновий соус, й вийняти його із форми.


 

солодка випічка, бісквіт, кукурудзяне борошно, вишня, абрикоси, апельсин, літні пироги, кукурудзяний бісквіт

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 926
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1308
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1523
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Італійський яблучний пиріг від сестер Сімілі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 802
На смак – ніжне суфле. Соковитий, ароматний і дуже яблучний смаколик!
Показати ще
Коментарів - 0: