clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 8301

Огірочки по-болгарськи – супер-хрумкі та супер-смачні!

Огірки за цим рецептом виходять хрусткими й смарагдовими, як ті самі... болгарські.
Огірки за цим рецептом виходять хрусткими й смарагдовими, як ті самі... болгарські. Фото: автора

Рецепт дуже простий, але співвідношення «цукор-сіль-оцет» просто ідеальне!

Не знаю пам'ятаєте ви чи ні, якими смачними були в радянські часи мариновані болгарські огірочки. Вони просто так не залежувалися на магазинних полицях, їх купували по декілька банок про запас. Огірки за цим рецептом виходять саме такими – хрусткими й смарагдовими, як ті самі... болгарські.


Інгредієнти:
На 1 банку: 2 горошини запашного перцю, 5 горошин чорного перцю, 2 лаврових листочки, 3 зубки часнику, морквина, зерна сухої гірчиці.
Маринад на 1 л води: 4 ч. л. солі, 8 ч. л. цукру, 8 ст. л. 9%-ого оцту.


Приготування:
Огірки попередньо замочити у холодній воді на 3 години. Потім скласти в банки разом зі спеціями, морквою та часником. Маринад змішати, довести до кипіння й залити в наповнені огірочками баночки. Потім прикрити металевими кришками й поставити стерилізуватися в гарячу воду – з моменту закипання – 3-4 хвилин, до зміни кольору.


 

домашні заготовки, огірки на зиму, огірки, маринади, консервація, огірки по-болгарськи, заготовки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Мариновані огірки без стерилізції
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 14630
Смачний рецепт консервації на зиму.
Мариновані пікантні яблука на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3713
Простий рецепт, що не вимагає просунутих кулінарних навичок.
Повидло зі слив по-закарпатськи (без цукру!)
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2520
Надзвичайний джем, дуже смачний, густющий і ароматний!
Абрикосовий джем: швидкий і смачний рецепт
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 4804
Традиційне, смачне й корисне домашнє частування до чаю та незамінний чудовий компонент для приготування тістечок, печива й інших дуже смачних кондитерських виробів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: