clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

17 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1350

Огірочки по-болгарськи – супер-хрумкі та супер-смачні!


Огірки за цим рецептом виходять хрусткими й смарагдовими, як ті самі... болгарські. Фото: автора

Рецепт дуже простий, але співвідношення «цукор-сіль-оцет» просто ідеальне!

Не знаю пам'ятаєте ви чи ні, якими смачними були в радянські часи мариновані болгарські огірочки. Вони просто так не залежувалися на магазинних полицях, їх купували по декілька банок про запас. Огірки за цим рецептом виходять саме такими – хрусткими й смарагдовими, як ті самі... болгарські.


Інгредієнти:
На 1 банку: 2 горошини запашного перцю, 5 горошин чорного перцю, 2 лаврових листочки, 3 зубки часнику, морквина, зерна сухої гірчиці.
Маринад на 1 л води: 4 ч. л. солі, 8 ч. л. цукру, 8 ст. л. 9%-ого оцту.


Приготування:
Огірки попередньо замочити у холодній воді на 3 години. Потім скласти в банки разом зі спеціями, морквою та часником. Маринад змішати, довести до кипіння й залити в наповнені огірочками баночки. Потім прикрити металевими кришками й поставити стерилізуватися в гарячу воду – з моменту закипання – 3-4 хвилин, до зміни кольору.


 

домашні заготовки, огірки на зиму, огірки, маринади, консервація, огірки по-болгарськи, заготовки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Баклажани в томатному соусі по-вірменськи +варіант заготовки цієї закуски на зиму
закуски, овочеві страви, домашні заготовки, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 6999
Холодна страва, яка посіла почесне перше місце у моєму рейтингу рецептів із баклажанів.
Неймовірне варення з гарбуза та цитрусових
десерти, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1190
Десерт дуже гарний зовні — прозорий, бурштиновий за кольором і желеподібний за консистенцією.
Італійська родзинка – в’ялені помідори
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 869
Виходять просто обурливо смачні штучки!
Пряний домашній кетчуп на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1050
Трохи гостренький, трохи солоденький і, звісно ж, ароматний, завдяки вдалому підбору спецій.
Показати ще
Коментарів - 0: