ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Огірочки по-болгарськи – супер-хрумкі та супер-смачні!

17 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 62358
Огірки за цим рецептом виходять хрусткими й смарагдовими, як ті самі... болгарські.
Огірки за цим рецептом виходять хрусткими й смарагдовими, як ті самі... болгарські. Фото: автора

Рецепт дуже простий, але співвідношення «цукор-сіль-оцет» просто ідеальне!

Не знаю пам'ятаєте ви чи ні, якими смачними були в радянські часи мариновані болгарські огірочки. Вони просто так не залежувалися на магазинних полицях, їх купували по декілька банок про запас. Огірки за цим рецептом виходять саме такими – хрусткими й смарагдовими, як ті самі... болгарські.


Інгредієнти:
На 1 банку: 2 горошини запашного перцю, 5 горошин чорного перцю, 2 лаврових листочки, 3 зубки часнику, морквина, зерна сухої гірчиці.
Маринад на 1 л води: 4 ч. л. солі, 8 ч. л. цукру, 8 ст. л. 9%-ого оцту.


Приготування:
Огірки попередньо замочити у холодній воді на 3 години. Потім скласти в банки разом зі спеціями, морквою та часником. Маринад змішати, довести до кипіння й залити в наповнені огірочками баночки. Потім прикрити металевими кришками й поставити стерилізуватися в гарячу воду – з моменту закипання – 3-4 хвилин, до зміни кольору.


 

домашні заготовки, огірки на зиму, огірки, маринади, консервація, огірки по-болгарськи, заготовки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую