clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

18 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 854

«Швидкі» кабачки, мариновані з медом та зеленню


Хочу зауважити, що й на «парадному» столі закуска теж не загубиться. Дуже навіть користується попитом. Фото: автора

Пристойна закуска, яка готується на «раз-два-три».

Цей рецепт я знайшла на одному з кулінарних форумів (низький уклін автору!). Це така смакота — очманіти! Поспішаю поділитися з вами. Раджу одразу робити подвійну або потрійну порцію. Просто, швидко й дуууже смачно!

Інгредієнти:
1 кг кабачків (вага почищених), 1 ч. л солі.
Для маринаду: 60 мл оливкової олії, 5 ст. л винного оцту (або яблучного), 3-4 ст. л. меду, 3-4 зубки часнику, мелений чорний перець, свіжа зелень (на ваш смак — кріп, кінза, зелень селери, петрушка).

Приготування:
Кабачки помити й зрізати шкірку (якщо плоди молоді, можна робити разом зі шкірочкою). Нарізати повздовж овочечисткою тонкими смужками (у вас має вийти щось на кшталт довгої тонкою пасти).

Скласти в миску, посолити й залишити на 30 хвилин.
Приготувати маринад: часник пропустити через прес, змішати з оливковою олією, медом, винним оцтом, перцем і дрібно нарізаною зеленню. Все перемішати.


З кабачків злити рідину, відтиснути руками. Залити маринадом, перемішати.


Поставити в холодильник на 2-3 години. За цей час можна декілька разів перемішати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: енерговитрат страва вимагає — ну менше вже просто не буває! А результат реально дуже гідний. Хочу зауважити, що й на «парадному» столі закуска теж не загубиться. Дуже навіть користується попитом. 

закуски, овочеві страви, кабачки, мед, мариновані кабачки, літні страви

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Оселедець у чайно-гірчичному соусі
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2502
Звісно, жирненький свіжий оселедчик смачний і сам по собі, але спробуйте замаринувати його в такий спосіб і він вмить зникне зі столу!
Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2493
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 3108
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3462
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
Показати ще
Коментарів - 0: