clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1186

«Швидкі» кабачки, мариновані з медом та зеленню

Хочу зауважити, що й на «парадному» столі закуска теж не загубиться. Дуже навіть користується попитом.
Хочу зауважити, що й на «парадному» столі закуска теж не загубиться. Дуже навіть користується попитом. Фото: автора

Пристойна закуска, яка готується на «раз-два-три».

Цей рецепт я знайшла на одному з кулінарних форумів (низький уклін автору!). Це така смакота — очманіти! Поспішаю поділитися з вами. Раджу одразу робити подвійну або потрійну порцію. Просто, швидко й дуууже смачно!

Інгредієнти:
1 кг кабачків (вага почищених), 1 ч. л солі.
Для маринаду: 60 мл оливкової олії, 5 ст. л винного оцту (або яблучного), 3-4 ст. л. меду, 3-4 зубки часнику, мелений чорний перець, свіжа зелень (на ваш смак — кріп, кінза, зелень селери, петрушка).

Приготування:
Кабачки помити й зрізати шкірку (якщо плоди молоді, можна робити разом зі шкірочкою). Нарізати повздовж овочечисткою тонкими смужками (у вас має вийти щось на кшталт довгої тонкою пасти).

Скласти в миску, посолити й залишити на 30 хвилин.
Приготувати маринад: часник пропустити через прес, змішати з оливковою олією, медом, винним оцтом, перцем і дрібно нарізаною зеленню. Все перемішати.


З кабачків злити рідину, відтиснути руками. Залити маринадом, перемішати.


Поставити в холодильник на 2-3 години. За цей час можна декілька разів перемішати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: енерговитрат страва вимагає — ну менше вже просто не буває! А результат реально дуже гідний. Хочу зауважити, що й на «парадному» столі закуска теж не загубиться. Дуже навіть користується попитом. 

закуски, овочеві страви, кабачки, мед, мариновані кабачки, літні страви

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«П’яна» слива в коньяку на зиму
закуски, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2837
Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1107
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Ікра баклажанна по-одеськи або «Сира ікорочка з «синеньких» від тьоті Шури»
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1304
Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися!
Гливи у клярі – і оригінальна закуска, і незвичне доповнення до пива
закуски, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 963
Рецепт мега-простий, дуже швидкий і неймовірно смачний!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: