clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1049

«Швидкі» кабачки, мариновані з медом та зеленню

Хочу зауважити, що й на «парадному» столі закуска теж не загубиться. Дуже навіть користується попитом.
Хочу зауважити, що й на «парадному» столі закуска теж не загубиться. Дуже навіть користується попитом. Фото: автора

Пристойна закуска, яка готується на «раз-два-три».

Цей рецепт я знайшла на одному з кулінарних форумів (низький уклін автору!). Це така смакота — очманіти! Поспішаю поділитися з вами. Раджу одразу робити подвійну або потрійну порцію. Просто, швидко й дуууже смачно!

Інгредієнти:
1 кг кабачків (вага почищених), 1 ч. л солі.
Для маринаду: 60 мл оливкової олії, 5 ст. л винного оцту (або яблучного), 3-4 ст. л. меду, 3-4 зубки часнику, мелений чорний перець, свіжа зелень (на ваш смак — кріп, кінза, зелень селери, петрушка).

Приготування:
Кабачки помити й зрізати шкірку (якщо плоди молоді, можна робити разом зі шкірочкою). Нарізати повздовж овочечисткою тонкими смужками (у вас має вийти щось на кшталт довгої тонкою пасти).

Скласти в миску, посолити й залишити на 30 хвилин.
Приготувати маринад: часник пропустити через прес, змішати з оливковою олією, медом, винним оцтом, перцем і дрібно нарізаною зеленню. Все перемішати.


З кабачків злити рідину, відтиснути руками. Залити маринадом, перемішати.


Поставити в холодильник на 2-3 години. За цей час можна декілька разів перемішати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: енерговитрат страва вимагає — ну менше вже просто не буває! А результат реально дуже гідний. Хочу зауважити, що й на «парадному» столі закуска теж не загубиться. Дуже навіть користується попитом. 

закуски, овочеві страви, кабачки, мед, мариновані кабачки, літні страви

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

М’ясо на соляній «подушці» (Salzbraten)
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 702
Популярний рецепт німецької кухні для лінивих господині. Ідеальний, коли намічається велике святкування, а часу в обмаль.
Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1336
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1559
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
«П’яна» слива в коньяку на зиму
закуски, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 897
Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: