clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

19 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1205

Огірки без оцту, консервовані з порічками


Таку заготовку можна давати навіть діткам, оскільки готується вона без краплини оцту Фото: автора

Завдяки додаванню ягід вони набувають пікантного трішки кислуватого присмаку і стають хрусткими.

Консервація з огірків, приготованих у затишній домашній кухні, прикрасить будь-який святковий стіл. А вже хрумкі корнішончики з червоною смородиною на зиму точно припадуть всім до душі! Тим більше, що готуються вони без краплини оцту.

Інгредієнти:
1,5 кг зелених рівних огірочків, 2 склянки ягід червоної смородини, листя хрону, листя смородини, суцвіття кропу, головка часнику, горошинки чорного і запашного перцю, 5 ст. л. цукру, 3 ст. л. солі.

Приготування:
Огірки промити під проточною водою, обрізати зайві хвостики (бажано замочити їх на годину в холодній воді, тоді й у банках вони будуть хрумкими й оксамитовими). Порічки обережно промити й просушити. Часник почистити й нарізати пластинками.
Банки простерилізувати у звичний для вас спосіб. На дно розкласти зелень, перець та часник, починаючи з хрону.

Потім викласти огірки, чергуючи зі шматочками часнику.


У кожну банку налити киплячий окріп, прикрити кришкою і зачекати 15 хвилин. Потім воду злити в каструлю і приготувати маринад, додавши цукор і сіль. В кожну банку викласти по щедрій жмені порічок.

Залити все маринадом, стерилізувати до зміни кольору огірків і закатати. Банки перевернути догори дном, ретельно вкутати й залишити до повного охолодження. 

домашні заготовки, огірки, консервація, мариновані огірки, порічки, огірки з порічками, заготовки без оцту

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Італійська родзинка – в’ялені помідори
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 869
Виходять просто обурливо смачні штучки!
Пряний домашній кетчуп на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1050
Трохи гостренький, трохи солоденький і, звісно ж, ароматний, завдяки вдалому підбору спецій.
Баклажани в томатному соусі по-вірменськи +варіант заготовки цієї закуски на зиму
закуски, овочеві страви, домашні заготовки, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 6999
Холодна страва, яка посіла почесне перше місце у моєму рейтингу рецептів із баклажанів.
Маринований виноград – чудова пряна закуска, яка готується на «раз, два, три»
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 860
Можна пробувати на наступний день, а краще дня через 2-3.
Показати ще
Коментарів - 0: