clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2320

Огірки без оцту, консервовані з порічками

Таку заготовку можна давати навіть діткам, оскільки готується вона без краплини оцту
Таку заготовку можна давати навіть діткам, оскільки готується вона без краплини оцту Фото: автора

Завдяки додаванню ягід вони набувають пікантного трішки кислуватого присмаку і стають хрусткими.

Консервація з огірків, приготованих у затишній домашній кухні, прикрасить будь-який святковий стіл. А вже хрумкі корнішончики з червоною смородиною на зиму точно припадуть всім до душі! Тим більше, що готуються вони без краплини оцту.

Інгредієнти:
1,5 кг зелених рівних огірочків, 2 склянки ягід червоної смородини, листя хрону, листя смородини, суцвіття кропу, головка часнику, горошинки чорного і запашного перцю, 5 ст. л. цукру, 3 ст. л. солі.

Приготування:
Огірки промити під проточною водою, обрізати зайві хвостики (бажано замочити їх на годину в холодній воді, тоді й у банках вони будуть хрумкими й оксамитовими). Порічки обережно промити й просушити. Часник почистити й нарізати пластинками.
Банки простерилізувати у звичний для вас спосіб. На дно розкласти зелень, перець та часник, починаючи з хрону.

Потім викласти огірки, чергуючи зі шматочками часнику.


У кожну банку налити киплячий окріп, прикрити кришкою і зачекати 15 хвилин. Потім воду злити в каструлю і приготувати маринад, додавши цукор і сіль. В кожну банку викласти по щедрій жмені порічок.

Залити все маринадом, стерилізувати до зміни кольору огірків і закатати. Банки перевернути догори дном, ретельно вкутати й залишити до повного охолодження. 

домашні заготовки, огірки, консервація, мариновані огірки, порічки, огірки з порічками, заготовки без оцту

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Варення з персиків нашвидкоруч
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1336
Якщо ви зважитеся на цей кулінарний подвиг, ваші зусилля будуть винагороджені ароматним бурштиновим смаколиком з цілими шматочками сонячних фруктів.
Грушово-ожиновий конфітюр
домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1085
Просто божественний смаколик – прозорий, з апетитними шматочками ягідок ожини та грушок, вишуканим ароматом та чудовим смаком.
В’ялені томати в електросушарці для зберігання на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 940
Цей дивовижний смаколик згодиться вам і для піци, і для рагу, і для пасти, і для салатів… Навіть на бутерброд його можна покласти!
Мої улюблені томати в солодкому маринаді
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1929
Заготовивши помідори на зиму за цим рецептом, ви забудете про всі інші!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: