ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Огірки без оцту, консервовані з порічками

19 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 15772
Таку заготовку можна давати навіть діткам, оскільки готується вона без краплини оцту
Таку заготовку можна давати навіть діткам, оскільки готується вона без краплини оцту Фото: автора

Завдяки додаванню ягід вони набувають пікантного трішки кислуватого присмаку і стають хрусткими.

Консервація з огірків, приготованих у затишній домашній кухні, прикрасить будь-який святковий стіл. А вже хрумкі корнішончики з червоною смородиною на зиму точно припадуть всім до душі! Тим більше, що готуються вони без краплини оцту.

Інгредієнти:
1,5 кг зелених рівних огірочків, 2 склянки ягід червоної смородини, листя хрону, листя смородини, суцвіття кропу, головка часнику, горошинки чорного і запашного перцю, 5 ст. л. цукру, 3 ст. л. солі.

Приготування:
Огірки промити під проточною водою, обрізати зайві хвостики (бажано замочити їх на годину в холодній воді, тоді й у банках вони будуть хрумкими й оксамитовими). Порічки обережно промити й просушити. Часник почистити й нарізати пластинками.
Банки простерилізувати у звичний для вас спосіб. На дно розкласти зелень, перець та часник, починаючи з хрону.

Потім викласти огірки, чергуючи зі шматочками часнику.


У кожну банку налити киплячий окріп, прикрити кришкою і зачекати 15 хвилин. Потім воду злити в каструлю і приготувати маринад, додавши цукор і сіль. В кожну банку викласти по щедрій жмені порічок.

Залити все маринадом, стерилізувати до зміни кольору огірків і закатати. Банки перевернути догори дном, ретельно вкутати й залишити до повного охолодження. 

домашні заготовки, огірки, консервація, мариновані огірки, порічки, огірки з порічками, заготовки без оцту

Коментарі:

  Так  Ні, дякую