clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

20 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1944

Заготовка з кабачків на зиму для приготування закусочних рулетиків


Взимку вам залишиться лише вмочити кабачки в борошно, а потім у збите яйце з сіллю й обсмажити на олії. Фото: автора

Минулоріч робила на пробу декілька баночок — всі «улетіли» миттєво!

Все дуже просто, а результат — суперовий. Колись такі рулетики, начинені корейською морквою купувала на базарі в корейців за не дуже скромною ціною. А як же: кабачки взимку недешеві. Цей рецепт — дуже гарна альтернатива свіжим овочам. Смак кабачка як у свіжого, без зайвих присмаків. Тим більше з начинками можна «погратися». До прикладу, з сиром і часником, майонезом і помідоркою, грибами та куркою тощо. Простіше заготовок я ще не закривала! Взимку вам залишиться лише вмочити кабачки в борошно, а потім у збите яйце з сіллю й обсмажити на олії. Дати кабачкам охолонути, а потім загорнути рулетики з начинкою.

Інгредієнти (розрахунок на чотири 0,5-літрів банки):
5 молодих кабачків (у мене цукіні зелені та жовті), 800 мл окропу, 4 ст. л. столового оцту 9%-го.

Приготування:
Для цієї заготовки краще обирати довгенькі кабачки. Їх слід помити, відрізати плодоніжки й трохи шкірку. Потім тонко нарізати овочі повздовж (можна скористатися спеціальною шатківничкою, але я впоралася і звичайним ножем).


У стерилізовані банки скласти пластинки кабачка, скручуючи їх за спіраллю.

Потім зверху таким же чином викласти другий ряд нарізаного кабачка.


У кожну банку ємністю 0,5 літра додати по 1 ст. л. столового оцту й залити до верху окропом.

Накрити банки прокип'яченими металевими кришками. В каструлю налити гарячу воду, розмістити решітку або рушник (температура води залежить від температури вмісту в банці). Стерилізувати кабачки 7 хвилин після закипання води в каструлі. Одразу ж закатати. Банки вкутати до повного охолодження. 

домашні заготовки, кабачки, рулетики, кабачкові рулетики, консервація, маринади

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Квашені помідори з гірчицею як з бочки
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1866
Томати приємно пощипують, а присутність легкого гірчичного аромату та цукор приголомшливо покращують смак розсолу.
Маринований виноград – чудова пряна закуска, яка готується на «раз, два, три»
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 862
Можна пробувати на наступний день, а краще дня через 2-3.
Пряний домашній кетчуп на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1055
Трохи гостренький, трохи солоденький і, звісно ж, ароматний, завдяки вдалому підбору спецій.
Найулюбленіший маринад для кабачків «Чеський»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1001
Перевірений і дуже вдалий рецепт, за яким я роблю консервацію щороку.
Показати ще
Коментарів - 0: