clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

21 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 719

Персиковий пиріг на «Фанті» зі штрейзелем


Пиріг росте, наче на дріжджах, і виходить пористим, із великими дірочками. Фото: автора

Це – випічка «без проблем», адже завдяки газованій воді виходить завжди.

Пухнастий, ніжний і шалено смачний! Особливо він стане у нагоді тим, хто полюбляє рецепти з категорії «нашвидкуруч». А пісочний штрейзель у поєднанні із соковитим персиком створює просто неймовірний «дует»! Хочу додати, що персики можна використовувати і консервовані. Також можна замінювати їх будь-якими улюбленими фруктами або ягодами.


Інгредієнти:
2 яйця, пакетик ванільного цукру, 150 г цукру, пакетик розпушувача, 0,5 склянки «Фанти», 0,5 склянки рафінованої олії, 2 склянки борошна.
Для штрейзеля: 0,5 склянки борошна, 3 ст. л. цукру, 50 г вершкового масла.


Приготування:
Яйця, цукор, ванільний цукор — збити віночком, додати олію і «Фанту», перемішати до однорідності.

Борошно змішати з розпушувачем, просіяти, з'єднати з масою. Замісити тісто, як на оладки.

Вилити у форму з високими бортиками, застелену пергаментним папером.

Персики почистити від шкірки (залити окропом на декілька хвилин, тоді шкірочка легко знімається).

Нарізати персики тонкими часточками й викласти їх на тісто.


Приготувати штрейзель: всі інгредієнти перетерти вручну на крихту.

Посипати зверху пиріг приготовленою крихтою.

Поставити його в розігріту духовку на 30-40 хвилин при 180-200ºС. Випікати до рум'яної скоринки.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: пиріг росте, наче на дріжджах, і виходить пористим, із великими дірочками. До речі, згодиться будь-яка вода із газом, навіть несолодка мінералка. Але саме «Фанта» надає пирогу додаткового присмаку апельсинів.
 

солодка випічка, пиріг, літні пироги, персики, штрейзель, фанта, персиковий пиріг, пиріг на фанті, пиріг зі штрейзелем

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Італійський яблучний пиріг від сестер Сімілі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 809
На смак – ніжне суфле. Соковитий, ароматний і дуже яблучний смаколик!
«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 928
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1526
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Кекс у чашці за 3 хвилини (+ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 881
Перший раз готувала випічку в мікрохвильовці. Дуже боялася, що не вийде, але даремно! Все просто супер, дуже смачно й просто.
Показати ще
Коментарів - 0: