clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2041

Кабачкова ікра «Ніжинська» (як магазинна)

Дуже часто я тішу своїх рідних цією стравою посеред літа в сезон кабачків. Для цього просто зменшую порцію вдвічі-втричі.
Дуже часто я тішу своїх рідних цією стравою посеред літа в сезон кабачків. Для цього просто зменшую порцію вдвічі-втричі. Фото: автора

Ікра - БОМБА! Зробила вже два заходи. Колір, смак, консистенція – все гармонійно!

Можливо подібні рецепти вам і зустрічалися, але, все ж таки, ризикну поділитися своїм. Його я привезла від своєї бабусі й роблю таку заготовку вже декілька років поспіль. До речі, зовсім не обов’язково закривати кабачкову ікру у банки й довго і нудно чекати зими, щоб поласувати цим смаколиком. Дуже часто я тішу своїх рідних цією стравою посеред літа в сезон кабачків. Для цього просто зменшую порцію вдвічі-втричі.


Інгредієнти:
4 кг кабачків, 1,5 кг моркви, 1 кг цибулі, 300 мл соняшникової олії, 200 г цукру, 150 г оцту, 2 ст. л. солі, 6-7 зубків часнику, 10 г чорного меленого перцю, 10 г паприки, 0,5 л томатної пасти, 200 г майонезу.
Вихід: 6,5 літрів.


Приготування:
Кабачки почистити від насіння та шкірки, моркву та цибулю також почистити. Все перекрутити через м'ясорубку (я перемолола в кухонному комбайні).

Відразу ж додати олію, оцет (в процесі варіння він практично випарується), цукор, сіль та спеції.

Перемішати й варити на маленькому вогні 1-1,5 години.

Наприкінці приготування додати томатну пасту, вичавлений через прес часник та майонез (якщо я готую ікру не для заготовок, а просто на вечерю, то майонез не додаю; замінюю його на сметанку).

Після цього всю цю красу можна подрібнити в бленд ері. Але тим, хто любить ікру «крупочками» цього можна не робити (особисто я ніколи не подрібнюю). Після подрібнення масу знову поставити на вогонь і варити ще 15-20 хвилин.

Розкласти гарячу ікру в простерилізовані банки й закатати металевими кришками (вкутувати й перевертати не обов'язково). Зберігається така кабачкова ікра при кімнатній температурі протягом року (можливо й довше – я не перевіряла!).


 

домашні заготовки, консервація, кабачки, кабачкова ікра, закуски, овочеві страви, салати на зиму, заготовки на зиму, домашній погрібець, кабачкова ікра ніжинська

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

М’ясо на соляній «подушці» (Salzbraten)
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 702
Популярний рецепт німецької кухні для лінивих господині. Ідеальний, коли намічається велике святкування, а часу в обмаль.
Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1336
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 800
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Гливи у клярі – і оригінальна закуска, і незвичне доповнення до пива
закуски, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 696
Рецепт мега-простий, дуже швидкий і неймовірно смачний!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: