clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 677

Канеллоні під соусом «Бешамель» – класика італійської кухні

Канеллоні не варять попередньо, начиняють сухі трубочки.
Канеллоні не варять попередньо, начиняють сухі трубочки. Фото: автора

Страва дуже нагадує м'ясну лазанью, тільки з іншим зовнішнім оформленням.

Для любителів «гострих відчуттів», можна додати побільше червоного перцю. А для любителів овочів — солодкий болгарський перчик. М'ясо можна використовувати будь-яке, але в моєму випадку була свинина. Канеллоні готуються швидко і подаються гарячими.


Інгредієнти:
250 г канеллоні (1 упаковка), 500-600 г м'ясного фаршу, 4-5 середніх помідорів, 2 цибулини, 3-4 зубки часнику, 150-200 г твердого сиру — краще пармезан або моцарела, сіль і перець за смаком.
Для соусу «Бешамель»: 60 г вершкового масла, 3 ст. л. без верху борошна, літр молока, сіль і перець за смаком, мускатний горіх.


Приготування:
Канеллоні не варять попередньо, начиняють сухі трубочки. Спочатку слід підготувати начинку: цибулю і часник подрібнити й підсмажити на олії. Додати фарш і, постійно помішуючи, готувати доти, поки вся рідина не випарується. Помідори, облити окропом, зняти шкірку, нарізати дрібними кубиками й викласти у фарш. Смажити ще 10 хвилин. Посолити й поперчити.

Наповнити трубочки начинкою (при фаршируванні канеллоні не варто забувати про два правила: не набивати трубочки щільно — можуть лопнути при запіканні; фарш повинен бути холодним, інакше трубочки лопнуть майже одразу, як тільки просочаться гарячим соком).


Приготувати "Бешамель": вершкове масло розтопити на середньому вогні, всипати борошно й трішки підсмажити. Тонкою цівкою влити молоко (безперервно помішуючи!). Посолити, поперчити й заправити мускатним горіхом. Налити в форму для запікання половину соусу.

Викладати фаршировані канеллоні щільно, в один шар. Залити соусом.

Форму відправити в духовку, нагріту до 180°С на 25-30 хвилин. Потім вийняти, посипати тертим сиром і запікати ще 10-15 хвилин.

Подавати канеллоні гарячими, прикрасити базиліком.


 

М`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна, канеллоні, соус бешамель, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курка, запечена на солі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 929
Дієтичний рецепт із кулінарної книги Дарії Донцової, який можна назвати рятівною чарівною паличкою.
Свинина зі сливами – приголомшливе смакове поєднання
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1066
Чудовий соус ідеально доповнює м’ясо!
Курячі гомілки, тушковані з галушками-нудлями
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 925
Ситна та незвична страва, яка підійде і для повсякденного, і для святкового столу.
Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 668
Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: