clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1109

Нормандський яблучний пиріг - непередавано соковитий і ароматний!

Коли пиріг постоїть у холодильнику, то взагалі стає незрівнянним!
Коли пиріг постоїть у холодильнику, то взагалі стає незрівнянним! Фото: автора

Поєднання пісочного тіста, солодкої начинки, кисленьких яблучок і незрівнянний лимонний післясмак не залишать вас байдужими.

Нормандія – синонім слова яблука. Адже сади цієї країни просто казкові та неповторні! Рецептів нормандських яблучних пирогів тьма-тьмуща, але цей просто підкорив мене. Поєднання пісочного тіста, ніжної, солодкої начинки, кисленьких яблучок з легкою ноткою «Амаретто» і незрівнянний лимонний післясмак – нікого не залишать байдужими. Смачнішого яблучного пирога я ще не куштувала! Рецепт запозичила з програми «Їмо вдома» з Юлією Висоцькою.


Інгредієнти:
Для тіста: 180 г борошна, 90 г вершкового масла, 3 ст. л. цукру, півпачки ваніліну, 3-4 ст. л. дуже холодної води.
Для начинки: 10 середніх яблук, 3-4 ст. л. цукру, 60 г вершкового масла, лимон, 2 ст. л. лікеру «Амаретто» (або есенції з цим ароматом+коньяк).


Приготування:
В борошно додати цукор та ванілін. Вершкове масло нарізати шматочками і додати до борошна з цукром. Розтерти все руками до стану крихти.

Влити крижану воду й замісити тісто.

Взяти форму для випічки (у мене роз’ємна 26 см в діаметрі – діставати пиріг з нероз'ємної досить проблематично) і рівномірно розподілити тісто тонким шаром, роблячи бортики з боків близько 1-1,5 см заввишки.


Яблука помити, зрізати шкірку та видалити серцевину. Порізати дольками та скропити соком лимона. В сковорідку покласти вершкове масло, влити «Амаретто» та цукор. Прогріти 3-4 хвилини.

Додати нарізані яблука і карамелізувати їх до напівготовності, обережно перемішуючи (в оригіналі рецепта – 15 хвилин, я тушкувала не більше 7-8 хвилин). Яблука стають трохи м'якими але форми не втрачають, вони не мають розвалюватися.

Викладати яблука без соку на тісто у формі віяла (сік, який залишився від яблук, залишити, він ще знадобиться трохи пізніше!).

Відправити пиріг в попередньо розігріту до 170-180°С духовку на 40-45 хвилин. Потім форму дістати й полити пиріг соком від яблук та присипати 1-2 ст. л. цукру (краще коричневим, але у мене не було, тому використала звичайний).

Поставити на верхній рівень духовки на 5-10 хвилин, щоб яблука злегка закарамелізувалися.


Готовий пиріг охолодити й поставити в холодильник на 4-5 годин. Можна звісно й одразу їсти, але коли він постоїть у холодильнику, то взагалі стає незрівнянним!


 

солодка випічка, яблука, літні пироги, карамелізовані яблука, нормандський пиріг, нормандська кухня, тарт, карамель, амаретто

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 811
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Сирний пиріг зі сливами «Язик проковтнеш»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1062
Дуже смачна випічка до чаю з простих та звичних інгредієнтів!
Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1202
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 953
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: