clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 806

Курка, запечена в сметанному соусі з молодою картоплею

Курочка чудово підходить для урочистостей, прикрашає раціон у будні.
Курочка чудово підходить для урочистостей, прикрашає раціон у будні. Фото: автора

Смачна, соковита, ароматна страва, яка чудово підійде, як для звичайної, так і для святкової вечері або обіду.

Скільки варіацій існує у цієї страви! Десятки рішень — а результат завжди прекрасний. Курочка чудово підходить для урочистостей, прикрашає раціон у будні. Такою стравою можна досхочу нагодувати й голодного чоловіка, і ораву дітлахів. Тому вивчаємо основи приготування курячої тушки з найпопулярнішим в Україні гарніром.

Інгредієнти:
Курка, 4 зубки часнику, 1 ст. л. французької гірчиці в зернах, карі, куркума, 4 ст. л. сметани, 2 ст. л. соєвого соусу, спеції сухі (орегано, базилік, майоран), 1,5 кг картоплі, перець, сіль.

Приготування:
Почистити і вичавити часник. Змішати його зі сметаною, гірчицею, соєвим соусом, сіллю, травками та спеціями. Натерти цим соусом тушку курки й залишити маринуватися на годину-дві.


Ретельно помити молоду картоплю (не чистити!). Велику розрізати навпіл, маленьку — залишити цілою.

Курку викласти на деко, навколо розкласти гарнір. Картоплю посолити та поперчити, притрусити ароматними травами (я посипала сванською сіллю).

Накрити все фольгою. Поставити деко в розігріту духовку. Випікати при 200ºС протягом години. Потім фольгу зняти, ввімкнути гриль і готувати ще 20-30 хвилин до зарум’янювання. 

м`ясо та субпродукти, запікання в духовці, страви з картоплі, курка, запечена курка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 663
Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.
Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 975
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Котлети з фаршем, кабачками та сиром сулугуні
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1041
Рецепт простенький, а результат — смачненький.
Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1051
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: