clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 800

Капуста, тушкована зі свининою, яблуками і медом

Капустка пречудово смакує як самостійна страва. А як начинка до вареників чи пиріжків взагалі мегакрута!
Капустка пречудово смакує як самостійна страва. А як начинка до вареників чи пиріжків взагалі мегакрута! Фото: автора

Цікаве рішення для звичної буденної страви.

Всі, напевно, знають як тушкувати капусту. Я пропоную дуже цікавий, незвичний рецепт. Капустка виходить кислувато-солодкою і пікантною. А все завдяки меду. Так, дійсно не звично, але, повірте, неймовірно смачно. Капустка пречудово смакує як самостійна страва. А як начинка до вареників чи пиріжків взагалі мегакрута! Як м'ясну складову можна взяти будь-яке улюблене м'ясо: яловичину, свинину, курку, індичку.


Інгредієнти:
500 г м'яса (у мене свинина), 700 г капусти, декілька кислих яблук (Папірка, Антонівка), велика цибулина, велика морквина, 2-3 зубки часнику, 2 ст. л. томатної пасти, 1 ст. л. меду, сіль, перець чорний і червоний, паприка мелена, мускатний горіх, спеції за смаком (рекомендую коріандр), зелень селери, лавровий листок.


Приготування:
Капусту нашаткувати не дуже тонко.

М'ясо нарізати шматочками, поперчити червоним і чорним перцем.

Обсмажити на сковорідці з олією до золотавої скоринки.

Після обсмажування посолити. Додати нарізану цибулю, через хвилинку – натерту на крупній тертці моркву.


Яблука почистити й нарізати скибочками.

Коли овочі в сковорідці будуть майже готовими, додати яблука.

Через 5 хвилин можна додати томатну пасту та вичавлений часник.

Готувати ще хвилинку. У капусту викинути засмажку й ретельно все перемішати.

Додати спеції, лавровий листочок, нарізану зелень та мед. Перемішати і дати настоятися 10 хвилин.

Потім влити півсклянки води (я влила курячий бульйон) і тушкувати до готовності.

 

М`ясо та субпродукти, овочі, овочеві страви, страви з овочів, капуста, тушкована капуста, мед, яблука, свинина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 660
Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.
Люля-кебаб на мангалі – смачна альтернатива шашлику
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1013
Соковиті, ароматні, пікантні а-ля котлетки-ковбаски, дуже популярні на Кавказі, в Середній Азії та Туреччині.
Свинина зі сливами – приголомшливе смакове поєднання
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 964
Чудовий соус ідеально доповнює м’ясо!
Курячі гомілки, тушковані з галушками-нудлями
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 901
Ситна та незвична страва, яка підійде і для повсякденного, і для святкового столу.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: