clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

3 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 672

Капуста, тушкована зі свининою, яблуками і медом


Капустка пречудово смакує як самостійна страва. А як начинка до вареників чи пиріжків взагалі мегакрута! Фото: автора

Цікаве рішення для звичної буденної страви.

Всі, напевно, знають як тушкувати капусту. Я пропоную дуже цікавий, незвичний рецепт. Капустка виходить кислувато-солодкою і пікантною. А все завдяки меду. Так, дійсно не звично, але, повірте, неймовірно смачно. Капустка пречудово смакує як самостійна страва. А як начинка до вареників чи пиріжків взагалі мегакрута! Як м'ясну складову можна взяти будь-яке улюблене м'ясо: яловичину, свинину, курку, індичку.


Інгредієнти:
500 г м'яса (у мене свинина), 700 г капусти, декілька кислих яблук (Папірка, Антонівка), велика цибулина, велика морквина, 2-3 зубки часнику, 2 ст. л. томатної пасти, 1 ст. л. меду, сіль, перець чорний і червоний, паприка мелена, мускатний горіх, спеції за смаком (рекомендую коріандр), зелень селери, лавровий листок.


Приготування:
Капусту нашаткувати не дуже тонко.

М'ясо нарізати шматочками, поперчити червоним і чорним перцем.

Обсмажити на сковорідці з олією до золотавої скоринки.

Після обсмажування посолити. Додати нарізану цибулю, через хвилинку – натерту на крупній тертці моркву.


Яблука почистити й нарізати скибочками.

Коли овочі в сковорідці будуть майже готовими, додати яблука.

Через 5 хвилин можна додати томатну пасту та вичавлений часник.

Готувати ще хвилинку. У капусту викинути засмажку й ретельно все перемішати.

Додати спеції, лавровий листочок, нарізану зелень та мед. Перемішати і дати настоятися 10 хвилин.

Потім влити півсклянки води (я влила курячий бульйон) і тушкувати до готовності.

 

М`ясо та субпродукти, овочі, овочеві страви, страви з овочів, капуста, тушкована капуста, мед, яблука, свинина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 759
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Аlmondegas – ніжні фрикадельки по-іспанськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 694
Смачно, просто, ситно й соковито!
Шашлик із «родзинкою» за рецептом мого батька
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1423
Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби.
М'ясо «Панське» під пікантним чорничним соусом
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Аврора Крейнес 421
Дуже ароматне й смачне. А ще м'ясо виходить таким м’яким, що його можна їсти одними губами.
Показати ще
Коментарів - 0: