clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1311

Варшавський манний пиріг з яблуками та родзинками

Прекрасний бюджетний яблучний пиріг без яєць і сметани з мінімальною кількістю масла.
Прекрасний бюджетний яблучний пиріг без яєць і сметани з мінімальною кількістю масла. Фото: автора

Дуже смачний і неймовірно простий у приготуванні пиріг, у якому замість тіста використовується суха суміш.

В процесі випічки манка взаємодіє з яблучним соком, і в результаті виходить пречудова річ! Яєць у цьому рецепті немає, сметани також, масла мінімум. Тому цей рецепт цілком можна віднести до бюджетної кухні. В оригіналі пиріг чисто яблучний, але я кладу туди ще родзинки та мед. Так смак пирога стає ще цікавішим та оригінальнішим.


Інгредієнти:
7 яблук, по склянці борошна, манної крупи та цукру, ванілін, 100 г вершкового масла, 0,5 ч. л. розпушувача, сік половинки лимона, 50 г родзинок, лимонна або апельсинова цедра, кориця – за смаком, 1 ст. л. меду.


Приготування:
Яблука помити, почистити й натерти на крупній тертці. Полити їх лимонним соком, посипати корицею. Додати родзинки, цедру та мед. Ретельно перемішати.
Круглу форму для випічки встелити пекарським папером і рясно змастити вершковим маслом.
З'єднати борошно, манну крупу, цукор, ванілін і розпушувач. Висипати третину борошняної суміші на дно форми.

Розрівняти шар і покласти зверху третину яблук.

Чергувати шари яблук і сухої суміші.

На останній шар розкласти шматочки вершкового масла.


Випікати варшавський пиріг в духовці, розігрітій до 180-200°С, протягом 30-40 хвилин (на пирозі повинна з'явитися красива золотава скоринка). Дістати пиріг із духовки, охолодити й посипати цукровою пудрою.


 

солодка випічка, пиріг, яблука. варшавський манний пиріг, манка, родзинка, яблучний пиріг, літні пироги, бюджетні рецепти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Гарбузовий чізкейк «Тріо» із горіховим праліне
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 966
Смаколик – просто як із найкращих кондитерських!
Тертий пиріг із карамелізованими яблуками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 866
Нескладний у виконанні та швидкий у поїданні смаколик.
Тістечко «Мільфей» із конфітюром і малиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 614
Поєднання листкового тіста, яке буквально тане у роті, найніжнішого крему, ароматного конфітюру й свіжої малини утворює просто божественний смак.
Кекс «Корівка» з фініками та горіхами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 951
Цей смаколик нереально смачний, а на його карамельно-горіховий аромат збіжаться навіть сусіди.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: