clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 3277

Швидкі мариновані огірочки аля-тайські

Зберігаються такі огірочки кілька днів.
Зберігаються такі огірочки кілька днів. Фото: автора

Готуються швидко, а з’їдаються ще швидше! Смачно і корисно.

Взимку такої страви не скуштуєш: хрусткі, ароматні, пікантні... Огірочки сухого засолу, готуються без водяного розсолу! Запах із холодильника – з розуму зводить, встояти неможливо!


Інгредієнти:
1 кг свіжих огірків, 1 ч. л. солі, 0,5 ст. л. цукру, 2 ст. л. яблучного оцту, 3 ст. л. соєвого соусу, 1/4 ч. л. паприки, 1\4 ч. л. чорного меленого перцю, 2 ст. л. кунжуту, 3-4 ст. л. рослинної олії (краще кунжутної, але можна й оливкової; у мене цього разу – олія з гарбузового насіння), 5 зубків часнику.

Приготування:
Порізати огірки уздовж навпіл (великі – на чотири частини). Покласти їх в друшляк і рясно полити окропом. Дати воді стекти й перекласти огірки в глибоку миску, посолити, залишити на 30 хвилин. Потім злити рідину, яка утворилася. До огірків додати оцет, соєвий соус, цукор, паприку і часник. Розігріти олію, обсмажити в ній кунжут. Гарячою олією з кунжутом полити огірки. Салат повинен настоятися годинку в холодильнику. Зберігаються такі огірочки кілька днів.


 

домашні заготовки, закуски, заготовки, огірки, маринади, огірочки по-тайськи, кунжут, швидкі мариновані огірки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Топ-5 найсмачніших святкових закусок для великоднього столу
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 894
Смачний рейтинг складено за версією «Гурману» та перевірено й схвалено багатьма господинями.
Огірковий салат із медово-м’ятною заправкою
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 804
По-літньому свіжа, легка, яскрава, апетитна та соковита закуска!
Данський печінковий паштет (Dansk leverpostej)
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 859
Дуже популярна страва скандинавської кухні, без якої, напевно, не обходиться жоден сніданок.
Холодний «жучок» зі скумбрії по-санжіївськи
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1135
Розкішна малосольна рибка за фірмовим капітанським рецептом.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: