clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2000

Швидкі мариновані огірочки аля-тайські

Зберігаються такі огірочки кілька днів.
Зберігаються такі огірочки кілька днів. Фото: автора

Готуються швидко, а з’їдаються ще швидше! Смачно і корисно.

Взимку такої страви не скуштуєш: хрусткі, ароматні, пікантні... Огірочки сухого засолу, готуються без водяного розсолу! Запах із холодильника – з розуму зводить, встояти неможливо!


Інгредієнти:
1 кг свіжих огірків, 1 ч. л. солі, 0,5 ст. л. цукру, 2 ст. л. яблучного оцту, 3 ст. л. соєвого соусу, 1/4 ч. л. паприки, 1\4 ч. л. чорного меленого перцю, 2 ст. л. кунжуту, 3-4 ст. л. рослинної олії (краще кунжутної, але можна й оливкової; у мене цього разу – олія з гарбузового насіння), 5 зубків часнику.

Приготування:
Порізати огірки уздовж навпіл (великі – на чотири частини). Покласти їх в друшляк і рясно полити окропом. Дати воді стекти й перекласти огірки в глибоку миску, посолити, залишити на 30 хвилин. Потім злити рідину, яка утворилася. До огірків додати оцет, соєвий соус, цукор, паприку і часник. Розігріти олію, обсмажити в ній кунжут. Гарячою олією з кунжутом полити огірки. Салат повинен настоятися годинку в холодильнику. Зберігаються такі огірочки кілька днів.


 

домашні заготовки, закуски, заготовки, огірки, маринади, огірочки по-тайськи, кунжут, швидкі мариновані огірки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2881
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
Домашній вершковий сир «Філадельфія»
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1087
Цей рецепт не лише хороша альтернатива магазинному вершковому сиру, а й чудова база для безлічі десертів та інших страв.
«П’яна» слива в коньяку на зиму
закуски, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2495
Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 943
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: