clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1414

Ідеальний шашлик: дуже важливо вдало замаринувати м'ясо

Пам'ятайте, що присутність у маринаді спецій надає стравам особливого смакового акценту
Пам'ятайте, що присутність у маринаді спецій надає стравам особливого смакового акценту Фото: автора

Тліюче вугілля, легкий димок, апетитні запахи, чисте повітря — від одних спогадів вже починає крутитися голова.

Жодне літо не обходяться без поїздок на шашлики, пікнік чи барбекю. Дуже важливо вдало замаринувати м'ясо. Пам'ятайте, що присутність у маринаді спецій надає стравам особливого смакового акценту, але, крім того, при правильному дозуванні покращує засвоєння їжі. Дуже часто при смаженні шашлик провертається на шампурах. Це виходить через те, що м'ясо неправильно нарізане. Занадто великі шматки не встигнуть, як слід, приготуватися, а надто маленькі моментально засушаться. Оптимальним розміром для смаження на шампурах є шматок 5х5 см.

Куряче м'ясо ідеально підходить для приготування на грилі. Воно доступніше за ціною, швидше смажиться і містить менше калорій. Якщо ви готуєте курячі ніжки або крильця, то через деякий час їх кінчики слід загорнути у фольгу — інакше вони можуть підгоріти.

Рибу для смаження на грилі готують наступним чином: чистять та видаляють нутрощі, миють всередині й зовні, солять, приправляють перцем, збризкують лимонним соком і залишають на 10-15 хвилин для маринування. Перед смаженням всередину риби часто додають різні спеції, дрібно нарізану зелень або різні начинки. Також на тушці слід зробити декілька косих надрізів.

Дуже важливо й правильно підібрати посуд, у якому маринуватиметься ваш шашлик. У жодному разі не можна використовувати алюмінієву ємність, лише емальовану, скляну або глиняну. Окис алюмінію не тільки зіпсує смак страви, але й зробить його небезпечним.


 

пікнік, порадник, шашлик, літо, барбекю, маринад для шашлику, вдалий шашлик, шашличні премудрості

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Псевдо-шашлик у духовці – смакота без мангалу та диму
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1668
Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.
Люля-кебаб на мангалі – смачна альтернатива шашлику
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1439
Соковиті, ароматні, пікантні а-ля котлетки-ковбаски, дуже популярні на Кавказі, в Середній Азії та Туреччині.
Лагман по-«похідному» – мій швидкий варіант
пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 966
Рецепт приготування цього не зовсім традиційного лагману не стільки оригінальний, скільки перевірений неодноразовим приготуванням та схвалений найвибагливішими гурманами.
Скумбрія-гриль на багатті – лідер серед страв на мангалі
риба та морепродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1944
Поки сезон пікніків не скінчився є ще можливість спробувати приготувати рибку на багатті.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: