clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

8 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 973

Ідеальний шашлик: дуже важливо вдало замаринувати м'ясо


Пам'ятайте, що присутність у маринаді спецій надає стравам особливого смакового акценту Фото: автора

Тліюче вугілля, легкий димок, апетитні запахи, чисте повітря — від одних спогадів вже починає крутитися голова.

Жодне літо не обходяться без поїздок на шашлики, пікнік чи барбекю. Дуже важливо вдало замаринувати м'ясо. Пам'ятайте, що присутність у маринаді спецій надає стравам особливого смакового акценту, але, крім того, при правильному дозуванні покращує засвоєння їжі. Дуже часто при смаженні шашлик провертається на шампурах. Це виходить через те, що м'ясо неправильно нарізане. Занадто великі шматки не встигнуть, як слід, приготуватися, а надто маленькі моментально засушаться. Оптимальним розміром для смаження на шампурах є шматок 5х5 см.

Куряче м'ясо ідеально підходить для приготування на грилі. Воно доступніше за ціною, швидше смажиться і містить менше калорій. Якщо ви готуєте курячі ніжки або крильця, то через деякий час їх кінчики слід загорнути у фольгу — інакше вони можуть підгоріти.

Рибу для смаження на грилі готують наступним чином: чистять та видаляють нутрощі, миють всередині й зовні, солять, приправляють перцем, збризкують лимонним соком і залишають на 10-15 хвилин для маринування. Перед смаженням всередину риби часто додають різні спеції, дрібно нарізану зелень або різні начинки. Також на тушці слід зробити декілька косих надрізів.

Дуже важливо й правильно підібрати посуд, у якому маринуватиметься ваш шашлик. У жодному разі не можна використовувати алюмінієву ємність, лише емальовану, скляну або глиняну. Окис алюмінію не тільки зіпсує смак страви, але й зробить його небезпечним.


 

порадник, шашлик, літо, барбекю, маринад для шашлику, вдалий шашлик, шашличні премудрості

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Трав’яна» кухня: усе, що є на городі — згодиться на нашому столі!
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 584
Запевняють досвідчені городниці, які зі звичайних трав готують справжні кулінарні шедеври
Як правильно виходити з посту?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1087
Лікар-дієтолог Альона Брянцева радить, щоб розговіння відбувалося поетапно. Бажано вводити по одному тваринному продукту в кожен прийом їжі.
Їжа з приставкою «еко» і з чим її їдять
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2191
Органічні продукти можна купувати не лише в спеціалізованих крамницях, але й у магазинах, аптеках та на базарі
Дегустаційна зала: який молочний шоколад смакує найкраще?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1608
Заодно спробували визначити, в яких плитках найбільше горішків.
Показати ще
Коментарів - 0: