clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1146

Ідеальний шашлик: дуже важливо вдало замаринувати м'ясо

Пам'ятайте, що присутність у маринаді спецій надає стравам особливого смакового акценту
Пам'ятайте, що присутність у маринаді спецій надає стравам особливого смакового акценту Фото: автора

Тліюче вугілля, легкий димок, апетитні запахи, чисте повітря — від одних спогадів вже починає крутитися голова.

Жодне літо не обходяться без поїздок на шашлики, пікнік чи барбекю. Дуже важливо вдало замаринувати м'ясо. Пам'ятайте, що присутність у маринаді спецій надає стравам особливого смакового акценту, але, крім того, при правильному дозуванні покращує засвоєння їжі. Дуже часто при смаженні шашлик провертається на шампурах. Це виходить через те, що м'ясо неправильно нарізане. Занадто великі шматки не встигнуть, як слід, приготуватися, а надто маленькі моментально засушаться. Оптимальним розміром для смаження на шампурах є шматок 5х5 см.

Куряче м'ясо ідеально підходить для приготування на грилі. Воно доступніше за ціною, швидше смажиться і містить менше калорій. Якщо ви готуєте курячі ніжки або крильця, то через деякий час їх кінчики слід загорнути у фольгу — інакше вони можуть підгоріти.

Рибу для смаження на грилі готують наступним чином: чистять та видаляють нутрощі, миють всередині й зовні, солять, приправляють перцем, збризкують лимонним соком і залишають на 10-15 хвилин для маринування. Перед смаженням всередину риби часто додають різні спеції, дрібно нарізану зелень або різні начинки. Також на тушці слід зробити декілька косих надрізів.

Дуже важливо й правильно підібрати посуд, у якому маринуватиметься ваш шашлик. У жодному разі не можна використовувати алюмінієву ємність, лише емальовану, скляну або глиняну. Окис алюмінію не тільки зіпсує смак страви, але й зробить його небезпечним.


 

пікнік, порадник, шашлик, літо, барбекю, маринад для шашлику, вдалий шашлик, шашличні премудрості

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Картопля-«гармошка», печена з салом
овочеві страви, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1161
Таку страву не соромно подавати на святковий стіл у вигляді ошатного гарніру.
СМАЧНІ ІДЕЇ ДЛЯ ПІКНІКА: Банани-гриль із шоколадом
десерти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1424
Звикли смажити на мангалі м'ясо, рибу та овочі-гриль? А як щодо бананів?
Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1794
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Лагман по-«похідному» – мій швидкий варіант
пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 517
Рецепт приготування цього не зовсім традиційного лагману не стільки оригінальний, скільки перевірений неодноразовим приготуванням та схвалений найвибагливішими гурманами.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: