clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 829

Цвітна капуста в сирному клярі

Страва чудово смакує як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Страва чудово смакує як в гарячому, так і в холодному вигляді. Фото: автора

Золотавий, злегка хрусткий сирний кляр і шалено ароматний, нежирний соус. Готується страва до непристойності швидко й просто — а результат вражає!

Рецептів приготування цвітної капусти існує чимало, але хочу запропонувати ще один цікавий варіант. Ця страва має сподобатися як любителям смаженої цвітної капусти, так і любителям сиру. Принаймні, у нас така тарілочка з'їдається нараз!

Інгредієнти:
1 кг цвітної капусти, 5 яєць, 150 г твердого сиру, сіль, мелений перець, гранульований часник (свіжий може дати гірчинку при обсмажуванні), мелена паприка, борошно для панірування.

Приготування:
Цвітну капусту розібрати на суцвіття, помити й відварити в підсоленій воді протягом 7-10 хвилин (дуже важливо не переварити!).

Відкинути капусту на друшляк, облити холодною водою і дати декілька хвилин, щоб стекла зайва рідина.
Приготувати кляр: в миску вбити яйця, додати натертий твердий сир, сіль і спеції.

Все ретельно перемішати.


В іншу миску насипати борошно, викласти відварену капусту й гарненько запанірувати її.


Потім перекласти капусту в уже підготовлений сирний кляр і також ретельно перемішати. Підготовлену цвітну капусту обсмажити на добре розігрітій сковорідці на олії до рум'яної, апетитною скоринки.

Слідкуйте, щоб капуста добре просмажилася з усіх боків (вона готується дуже швидко — не встигнете викласти останнє суцвіття, як перше вже потрібно буде перевертати).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: страва чудово смакує як в гарячому, так і в холодному вигляді. Можна приготувати соус зі сметанки, цукру, солі, лимонного соку, часнику та французької гірчиці й подати із ним.  

овочеві страви, цвітна капуста, сирний кляр, цвітна капуста в сирному клярі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Картопля «Панська» з грибами, шинкою та сиром
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 911
Варіантів фарширування картоплі – дуже багато, але мені хочеться запропонувати вам ще один.
Ікра баклажанна по-одеськи або «Сира ікорочка з «синеньких» від тьоті Шури»
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 932
Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися!
Стручкова (спаржева) квасоля в сметані по-словацьки
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 784
Соус виходить солодкуватий, кремово-вершковий із вираженим грибним смаком.
Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1044
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: