Гаряча тема:
- Війна
Ми звикли, що під назвою «мокко» приховується або сорт кави з Ємену, або напій еспресо з шоколадом. Але на основі цього ароматного кавового напою можна приготувати ще й безліч солодких смаколиків. Це печиво зовні більше схоже на тістечко, але структура кокосового тіста хрумка й розсипчаста. Тому я називаю цей десерт печивом. Але як би ви його не «прозивали», незмінним залишається одне — чарівний дивовижний смак!
Інгредієнти:
Для основи: 200 г борошна, 160 г кокосової стружки, 100 г цукру, 200 г вершкового масла, ванілін.
Для начинки: 3 ч. л. розчинної кави, банка згущеного молока (400 г), 100 г молочного шоколаду, 50 г вершкового масла.
Приготування:
Змішати борошно, кокосову стружку, ванілін й цукор. Додати розтоплене вершкове масло.
Ретельно перемішати.
Утрамбувати в формі для випічки (24 х24 см).
Випікати в попередньо нагрітій духовці при 170ºС протягом 15 хвилин до світло-коричневого кольору (важливо не перепекти, бо корж стане затвердим!). Вийняти тістечко з духовки й відставити (з форми не виймати).
У каструльку покласти вершкове масло та шоколад.
Нагрівати на водяній бані, весь час помішуючи. Додати у розтоплений шоколад розчинну каву (краще розчинити її спочатку в 1 ст. л. гарячої води; я цього не зробила й довелося помучитися, щоб крупинки кави повністю розчинилися в густій шоколадній масі).
Влити згущене молоко, довести до кипіння й варити на маленькому вогні 5 хвилин, весь час помішуючи.
Вилити суміш на корж.
Охолодити і поставити в холодильник на 4 години. Потім розрізати на скибочки й прикрасити за бажанням.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я розрізала печиво через 2 години й тому начинка трішки розпливлася.
Краще набратися терпіння й вичекати потрібний час. Хоча на смак це ніяк не впливає. А ці коржики я нарізала зранку після ночі в холодильнику — процес пішов краще й шматочки виглядають набагато ошатніше.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: