clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 3939

Швидкі мариновані помідори на зиму «Еталон смаку»

Стоять банки добре в звичайних квартирних умовах.
Стоять банки добре в звичайних квартирних умовах. Фото: автора

А томати і правда дуууже смачні виходять. Не солоні, в міру солодкуваті й зовсім не кислі.

З дитинства любила мариновані помідори, які закривала моя матуся. Але спробувавши томати в гостях у двоюрідної сестри, про наш рецепт просто забула. Такі помідорки готуються дуже просто, без заморочок! Стоять банки добре в звичайних квартирних умовах.


Інгредієнти:
Помідори (скільки ввійде в банку; я люблю маринувати томати в 1,5-літрових баночках), лавровий листок, духм’яний перець, чорний перець горошком, гвоздика, цибуля, листя смородини та вишні, смужки болгарського перцю (я цього разу не використовувала), петрушка.
Для маринада: на 2 л воды – 9 ст. л. сахара, 2 ст. л. соли, 150 мл 9% оцту.


Приготування:
Банки добре помити, облити окропом. Перчик розрізати на 6 частин вздовж. Цибулю нарізати напівкільцями. На дно банок покласти листя смородини й вишні, спеції та лавровий листок. Помідори ретельно помити й скласти в банки, прошаровуючи смужками перцю та цибулі.

Зверху покласти петрушку.

Підготовлену заготовку залити крутим окропом, прикрити кришкою і залишити на 20 хвилин. Потім цю воду злити в каструльку, додати сіль, цукор, закип'ятити, дати 5 хвилин покипіти. Влити оцет і цим маринадом відразу ж залити помідори. Закатати металевими кришками, перевернути й вкутати «під шубку» до повного охолодження.


 

домашні заготовки, консервація, мариновані помідори, швидкі помідори, помідори еталон смаку

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Персиковий джем зі смородиною та апельсинами
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 653
Це фантастичне поєднання цитрусових, ягід та фруктів. А колір який неймовірний – такий яскравий, теплий, малиново-помаранчевий!
Мариновані огірки без стерилізції
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 15165
Смачний рецепт консервації на зиму.
Мариновані пікантні яблука на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3817
Простий рецепт, що не вимагає просунутих кулінарних навичок.
Повидло зі слив по-закарпатськи (без цукру!)
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2636
Надзвичайний джем, дуже смачний, густющий і ароматний!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: