clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

14 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1005

Найулюбленіший маринад для кабачків «Чеський»


За цим же принципом можна закривати на зиму огірки. Стоять баночки пречудово в квартирі. Фото: автора

Перевірений і дуже вдалий рецепт, за яким я роблю консервацію щороку.

Такі мариновані кабачки дадуть фору навіть найсмачнішим консервованим огірочкам! Ця домашня заготовка вирізняється великою кількістю цукру і оцту. Кабачки виходять хрусткими й пікантними.


Інгредієнти:
Кабачки (скільки ввійде у банку), запашний перець та чорний горошком, часник, листя хрону, гірчиця в зернах, лавровий листочок, кружальця цибулі, листочки смородини та вишні, зелень петрушки чи селери.
Маринад: на 2 л води – 2 ст. л. солі, 9 ст. л. цукру, 200 мл (склянка) оцту.


Приготування:
Кабачки слід обирати молоденькі з м’якенькою шкірочкою. Овочі помити й нарізати подовгастими брусочками (у мене жовті та зелені цукіні – з них можна робити кольорове асорті, але мені більше подобається закривати кожен колір окремо). На дно банки скласти всі листочки, спеції, цибулю. Потім смужечки кабачків та пластинки часнику.

Зверху – зелень та зерна гірчиці.

Заливати банки з кабачками двічі окропом і витримувати по 10 хвилин під кришками.

Після подвійного «запарювання» заливку ще раз злити, додати сіль та цукор, довести до кипіння. Наприкінці додати оцет й киплячим маринадом залити кабачки. Одразу ж закатати, перевернути банки догори дном і ретельно вкутати. Залишити під ковдрою до повного охолодження.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: За цим же принципом можна закривати на зиму огірки. Стоять баночки пречудово в квартирі. За весь час «експлуатації» мною цього рецепту жодна заготовка не «підірвала». І не бійтеся великої кількості оцту! На смак кабачки не кислі.


 

домашні заготовки, кабачки по-чеські, консервація, мариновані кабачки, заготовки на зиму, домашній погрібець, маринади

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Баклажани в томатному соусі по-вірменськи +варіант заготовки цієї закуски на зиму
закуски, овочеві страви, домашні заготовки, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 7032
Холодна страва, яка посіла почесне перше місце у моєму рейтингу рецептів із баклажанів.
Маринований виноград – чудова пряна закуска, яка готується на «раз, два, три»
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 863
Можна пробувати на наступний день, а краще дня через 2-3.
Італійська родзинка – в’ялені помідори
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 876
Виходять просто обурливо смачні штучки!
Швидкі мариновані помідори на зиму «Еталон смаку»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1707
А томати і правда дуууже смачні виходять. Не солоні, в міру солодкуваті й зовсім не кислі.
Показати ще
Коментарів - 0: