clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 13412

Найулюбленіший маринад для кабачків «Чеський»

За цим же принципом можна закривати на зиму огірки. Стоять баночки пречудово в квартирі.
За цим же принципом можна закривати на зиму огірки. Стоять баночки пречудово в квартирі. Фото: автора

Перевірений і дуже вдалий рецепт, за яким я роблю консервацію щороку.

Такі мариновані кабачки дадуть фору навіть найсмачнішим консервованим огірочкам! Ця домашня заготовка вирізняється великою кількістю цукру і оцту. Кабачки виходять хрусткими й пікантними.


Інгредієнти:
Кабачки (скільки ввійде у банку), запашний перець та чорний горошком, часник, листя хрону, гірчиця в зернах, лавровий листочок, кружальця цибулі, листочки смородини та вишні, зелень петрушки чи селери.
Маринад: на 2 л води – 2 ст. л. солі, 9 ст. л. цукру, 200 мл (склянка) оцту.


Приготування:
Кабачки слід обирати молоденькі з м’якенькою шкірочкою. Овочі помити й нарізати подовгастими брусочками (у мене жовті та зелені цукіні – з них можна робити кольорове асорті, але мені більше подобається закривати кожен колір окремо). На дно банки скласти всі листочки, спеції, цибулю. Потім смужечки кабачків та пластинки часнику.

Зверху – зелень та зерна гірчиці.

Заливати банки з кабачками двічі окропом і витримувати по 10 хвилин під кришками.

Після подвійного «запарювання» заливку ще раз злити, додати сіль та цукор, довести до кипіння. Наприкінці додати оцет й киплячим маринадом залити кабачки. Одразу ж закатати, перевернути банки догори дном і ретельно вкутати. Залишити під ковдрою до повного охолодження.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: За цим же принципом можна закривати на зиму огірки. Стоять баночки пречудово в квартирі. За весь час «експлуатації» мною цього рецепту жодна заготовка не «підірвала». І не бійтеся великої кількості оцту! На смак кабачки не кислі.


 

домашні заготовки, кабачки по-чеські, консервація, мариновані кабачки, заготовки на зиму, домашній погрібець, маринади

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Квашені баклажани, фаршировані овочами
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2232
Рецепт із категорії «натуральних самоквасів», адже готуються овочі без єдиної краплі оцту!
Густий малиновий джем без кісточок
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2009
Ласощі виходять просто королівськими, оскільки зберігаються і смак, і колір свіжої малини.
Літо в банці: ТОП-5 оригінальних рецептів варення
десерти, домашні заготовки, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1065
Провести ягідно-плодовий сезон та не заготовити жодної баночки улюбленого десерту – справжній злочин! Якщо ви ще не встигли цього зробити, пропонуємо п’ятірку незвичних рецептів найкращих у світі ласощів.
ТОП-10 малосольних огірків у пакеті за 5 хвилин
закуски, овочеві страви, домашні заготовки, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1682
Солі в них небагато, зеленці залишаються хрусткими та зберігають насичений яскравий смарагдовий колір, а велика кількість пряних трав і спецій урізноманітнює звичний смак улюбленого різносолу.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: