clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 3913

Найулюбленіший маринад для кабачків «Чеський»

За цим же принципом можна закривати на зиму огірки. Стоять баночки пречудово в квартирі.
За цим же принципом можна закривати на зиму огірки. Стоять баночки пречудово в квартирі. Фото: автора

Перевірений і дуже вдалий рецепт, за яким я роблю консервацію щороку.

Такі мариновані кабачки дадуть фору навіть найсмачнішим консервованим огірочкам! Ця домашня заготовка вирізняється великою кількістю цукру і оцту. Кабачки виходять хрусткими й пікантними.


Інгредієнти:
Кабачки (скільки ввійде у банку), запашний перець та чорний горошком, часник, листя хрону, гірчиця в зернах, лавровий листочок, кружальця цибулі, листочки смородини та вишні, зелень петрушки чи селери.
Маринад: на 2 л води – 2 ст. л. солі, 9 ст. л. цукру, 200 мл (склянка) оцту.


Приготування:
Кабачки слід обирати молоденькі з м’якенькою шкірочкою. Овочі помити й нарізати подовгастими брусочками (у мене жовті та зелені цукіні – з них можна робити кольорове асорті, але мені більше подобається закривати кожен колір окремо). На дно банки скласти всі листочки, спеції, цибулю. Потім смужечки кабачків та пластинки часнику.

Зверху – зелень та зерна гірчиці.

Заливати банки з кабачками двічі окропом і витримувати по 10 хвилин під кришками.

Після подвійного «запарювання» заливку ще раз злити, додати сіль та цукор, довести до кипіння. Наприкінці додати оцет й киплячим маринадом залити кабачки. Одразу ж закатати, перевернути банки догори дном і ретельно вкутати. Залишити під ковдрою до повного охолодження.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: За цим же принципом можна закривати на зиму огірки. Стоять баночки пречудово в квартирі. За весь час «експлуатації» мною цього рецепту жодна заготовка не «підірвала». І не бійтеся великої кількості оцту! На смак кабачки не кислі.


 

домашні заготовки, кабачки по-чеські, консервація, мариновані кабачки, заготовки на зиму, домашній погрібець, маринади

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Абрикосовий джем: швидкий і смачний рецепт
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 4812
Традиційне, смачне й корисне домашнє частування до чаю та незамінний чудовий компонент для приготування тістечок, печива й інших дуже смачних кондитерських виробів.
Вишня у власному соку (на зиму)
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 829
Чудовий рецепт для любителів ягідних пирогів, штрудлів та іншої здобної випічки.
Найкращий спосіб маринування спаржевої квасолі на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2395
Ця страва може стати чудовою закускою, а також смачним гарніром.
Мариновані пікантні яблука на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3733
Простий рецепт, що не вимагає просунутих кулінарних навичок.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: