ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Серпня, 2020

Найулюбленіший маринад для кабачків «Чеський»

14 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 46268
За цим же принципом можна закривати на зиму огірки. Стоять баночки пречудово в квартирі.
За цим же принципом можна закривати на зиму огірки. Стоять баночки пречудово в квартирі. Фото: автора

Перевірений і дуже вдалий рецепт, за яким я роблю консервацію щороку.

Такі мариновані кабачки дадуть фору навіть найсмачнішим консервованим огірочкам! Ця домашня заготовка вирізняється великою кількістю цукру і оцту. Кабачки виходять хрусткими й пікантними.


Інгредієнти:
Кабачки (скільки ввійде у банку), запашний перець та чорний горошком, часник, листя хрону, гірчиця в зернах, лавровий листочок, кружальця цибулі, листочки смородини та вишні, зелень петрушки чи селери.
Маринад: на 2 л води – 2 ст. л. солі, 9 ст. л. цукру, 200 мл (склянка) оцту.


Приготування:
Кабачки слід обирати молоденькі з м’якенькою шкірочкою. Овочі помити й нарізати подовгастими брусочками (у мене жовті та зелені цукіні – з них можна робити кольорове асорті, але мені більше подобається закривати кожен колір окремо). На дно банки скласти всі листочки, спеції, цибулю. Потім смужечки кабачків та пластинки часнику.

Зверху – зелень та зерна гірчиці.

Заливати банки з кабачками двічі окропом і витримувати по 10 хвилин під кришками.

Після подвійного «запарювання» заливку ще раз злити, додати сіль та цукор, довести до кипіння. Наприкінці додати оцет й киплячим маринадом залити кабачки. Одразу ж закатати, перевернути банки догори дном і ретельно вкутати. Залишити під ковдрою до повного охолодження.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: За цим же принципом можна закривати на зиму огірки. Стоять баночки пречудово в квартирі. За весь час «експлуатації» мною цього рецепту жодна заготовка не «підірвала». І не бійтеся великої кількості оцту! На смак кабачки не кислі.


 

домашні заготовки, кабачки по-чеські, консервація, мариновані кабачки, заготовки на зиму, домашній погрібець, маринади

Коментарі:

  Так  Ні, дякую