clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1326

Куряча печінка по-міланськи з помідорками під сирною "шубкою"

Ніжна куряча печінка за цим рецептом виходить ще й неймовірно соковитою.
Ніжна куряча печінка за цим рецептом виходить ще й неймовірно соковитою. Фото: автора

Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні запіканочка.

Ніжна куряча печінка за цим рецептом виходить ще й неймовірно соковитою. Її можна подавати як самостійну страву або ж у «компанії» з гарніром — локшина, рис, каша. Особисто мені найбільше смакує із картопляним пюре.

Інгредієнти:
500 г курячої печінки, 2-3 зубки часнику, 4 помідори, велика цибулина, 150 г моцарели (можна замінити іншим сиром; у мене мікс — сир «Ементаль» та моцарела), 2 ст. л. оливкової олії, 1/4 склянки курячого бульйону (можна овочевого), 2-3 ст. л. сметани, сіль, перець, базилік, 0,5 ст. л. цукру.

Приготування:
Печінку зачистити від плівок й замаринувати в суміші перцю, солі й базиліку. Залишити на 10-15 хвилин.

Потім обсмажити на оливковій олії з кожного боку до золотавої скоринки.

Скласти у форму для запікання.

Цибулю нарізати напівкульцями.

Часник дрібно подрібнити ножем.

На сковорідці, в якій смажилася печінка, спасерувати цибулю із додаванням цукру (кільця мають злегка закарамелізуватися). Наприкінці смаження додати часник, перемішати й влити трохи бульйону. Протушкувати декілька хвилин й вилити засмажку на печінку.

Зверху на цибулю — тонкими смужками сметану.


Помідори нарізати кільцями, викласти їх на печінку.


Зверху затерти всю цю красу сиром (оскільки моцарела прісна на смак і погано запікається до рум'яної скоринки, то я додаю ще трішки твердого сиру).


Запікати в духовці при 180ºС до рум'яної скоринки.
 

м`ясо та субпродукти, куряча печінка, моцарела, цибуля, печінка по-міланськи, помідори, італійська кухня, страви з курятини, печінка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курячі сердечка в томатному соусі з овочами та яблуками
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 370
Це дуже зручний, швидкий, простий і, звісно ж, смачний рецепт, який завжди прийде вам на допомогу, коли мало часу, але потрібно щось швиденько приготувати на вечерю.
Тюфтельки в їстівних "стаканчиках"
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 597
Оригінальна ідея святкової подачі простої буденної страви.
Курка на пивній банці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 692
Ваша чарівна паличка в ті дні, коли гості на порозі.
Спаржева квасоля а-ля по-флотськи
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 694
Це чудова страва для сімейного обіду-вечері.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: