ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Куряча печінка по-міланськи з помідорками під сирною "шубкою"

15 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3704
Ніжна куряча печінка за цим рецептом виходить ще й неймовірно соковитою.
Ніжна куряча печінка за цим рецептом виходить ще й неймовірно соковитою. Фото: автора

Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні запіканочка.

Ніжна куряча печінка за цим рецептом виходить ще й неймовірно соковитою. Її можна подавати як самостійну страву або ж у «компанії» з гарніром — локшина, рис, каша. Особисто мені найбільше смакує із картопляним пюре.

Інгредієнти:
500 г курячої печінки, 2-3 зубки часнику, 4 помідори, велика цибулина, 150 г моцарели (можна замінити іншим сиром; у мене мікс — сир «Ементаль» та моцарела), 2 ст. л. оливкової олії, 1/4 склянки курячого бульйону (можна овочевого), 2-3 ст. л. сметани, сіль, перець, базилік, 0,5 ст. л. цукру.

Приготування:
Печінку зачистити від плівок й замаринувати в суміші перцю, солі й базиліку. Залишити на 10-15 хвилин.

Потім обсмажити на оливковій олії з кожного боку до золотавої скоринки.

Скласти у форму для запікання.

Цибулю нарізати напівкульцями.

Часник дрібно подрібнити ножем.

На сковорідці, в якій смажилася печінка, спасерувати цибулю із додаванням цукру (кільця мають злегка закарамелізуватися). Наприкінці смаження додати часник, перемішати й влити трохи бульйону. Протушкувати декілька хвилин й вилити засмажку на печінку.

Зверху на цибулю — тонкими смужками сметану.


Помідори нарізати кільцями, викласти їх на печінку.


Зверху затерти всю цю красу сиром (оскільки моцарела прісна на смак і погано запікається до рум'яної скоринки, то я додаю ще трішки твердого сиру).


Запікати в духовці при 180ºС до рум'яної скоринки.
 

м`ясо та субпродукти, куряча печінка, моцарела, цибуля, печінка по-міланськи, помідори, італійська кухня, страви з курятини, печінка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую