clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1862

Салат «Болгарський» з печеним перцем, копченою куркою та яйцями

В печеному вигляді болгарський перець надає салатам неповторного смаку й пікантної нотки.
В печеному вигляді болгарський перець надає салатам неповторного смаку й пікантної нотки. Фото: автора

Спробувавши його одного разу, люди стають фанатами на все життя.

Я дуже люблю запечений перець і намагаюся використовувати його в салатах і супах частіше, ніж свіжий солодкий. В печеному вигляді він надає стравам неповторного смаку й пікантної нотки. Звісно, смачніше, коли перець приготований на відкритому вогні, але й у духовці теж виходить цілком непогано.

Інгредієнти:
300 г копченого курячого філе, 3-4 яйця, 5-6 болгарських перців (у мене 12 малесеньких), червона кримська цибулина, зелений базилік.
Заправка: 3 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. меду, 1 ч. л. діжонської ніжної гірчиці, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. бальзамычного оцту, суміш перців мелена, трішки солі.

Приготування:
Перець помити, скласти на деко, встелене пергаментом та запекти до чорних підпалин (режим «гриль»).

Одразу ж покласти в пакет (щоб легше відходила шкірка).

Потім почистити й нарізати смужками.

Куряче філе нарізати соломкою.

Яйця відварити й крупно нарізати.


Приготувати заправку: змішати всі інгредієнти. Цибулю нарізати півкільцями й залити її заправкою, щоб вона трохи замаринувалася.

На тарілку викласти всі підготовлені інгредієнти, на них — кільця цибулі. Розкласти поверх листочки базиліку й полити все заправкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: заправка — це моя особиста фантазія. На просторах Інтернету цей салат пропонують заправляти майонезом. Якщо Ви також «майонезоїдні», то краще заправити страву домашнім варіантом цього соусу. Як готувати майонез власноруч дивіться тут. Але хоча б раз спробуйте салат із безмайонезним варіантом. Про користь такої кулінарії не буду нагадувати, а ось смак заслуговує на справжні дифірамби. 

салати, салати без майонезу, болгарський перець, салат болгарський, болгарська кухня, салат з яйцями печеним перцем та куркою, копчена курка, базилік, червона цибуля, яйця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пряний салат із хамсою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 505
Бюджетна страва. Проста, ситна і дуже-дуже смачна.
Салат «Смарагдовий» зі щавлем, ківі та яблуком
салати
Світлана ЯСЬКОВА 747
Кислота щавлю практично не відчувається, смак страви цікавий та збалансований.
Літній томатний салат з базиліковою заправкою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 669
Легкий салатик з пікантним і дуже ароматним соусом. Лише декілька інгредієнтів, а результат неймовірний!
Пісний салат із морською капустою та горошком
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 554
Новий рецепт із ламінарії, свіжий і оригінальний.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: