clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 725

Курячі шлуночки з баклажанами у вершково-сирному соусі

Кожен шматочок м’яса просочується сирним соусом та просто тане в роті!
Кожен шматочок м’яса просочується сирним соусом та просто тане в роті! Фото: автора

Легка страва для ситної смачної вечері чи обіду.

Кожен шматочок м’яса просочується сирним соусом та просто тане в роті! Я взагалі дуже поважаю вершково-сирний соус. Тушкую у ньому цвітну капусту, броколі та кабачки. А до курятини він взагалі підходить якнайкраще. Загалом м’ясну та овочеву складові можете коригувати на свій розсуд та смак.

Інгредієнти:
500 г курячих шлуночків, 3 баклажани, 2-3 болгарських перці, цибулина, велика морквина, 150 мл вершків (20%), плавлений сирок «Дружба», сіль, перець, куркума, карі, мускатний горіх.

Приготування:
Шлуночки промити, видалити жир та всі плівки. Потім нарізати невеликими шматочками.
Баклажани почистити від шкірки, нарізати великими кубиками й підсолити. Залишити на 15-20 хвилин, щоб відійшла гіркота.

Перець почистити й нарізати кільцями.


Цибулю та морку — довільно (я цибулю різала кільцями, моркву — кружальцями).
Відправити шлуночки на сковорідку з олією й обсмажити їх на сильному вогні декілька хвилин. Не забудьте посолити й приправити за смаком перцем та спеціями.


Додати в сковорідку баклажаний продовжувати смажити протягом 5-7 хвилин.


Потім додати перець, цибулю та моркву.


Коли овочі будуть напівготовими, влити вершки й протушкувати страву протягом 2-3 хвилин.

Потім потерти на тертці плавлений сирок. Закрити сковорідку кришкою, зменшити вогонь і тушкувати до повного розчинення сиру.

Подавати, прикрасивши зеленню селери чи петрушки.


 

м`ясо та субпродукти, другі страви, курячі шлуночки, страви з курятини, страви з овочів, баклажани, перець, сир, вершково-сирний соус

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курка в кефірі – експрес-рецепт для зайнятих господинь
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 579
На цей простий, проте неймовірно смачний, рецептик натрапила на одному з кулінарних форумів. Після перегляду склалося таке враження, що лише ледачий не готує курку в кефірі!
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 661
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Курка, запечена на солі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 759
Дієтичний рецепт із кулінарної книги Дарії Донцової, який можна назвати рятівною чарівною паличкою.
Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 995
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: