clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1359

Французькі плюшки з гірким шоколадом та горіхами

М'які, повітряні, цукрові, ароматні булочки... А всередині мрія кожного шокоголіка — гіркий шоколад!
М'які, повітряні, цукрові, ароматні булочки... А всередині мрія кожного шокоголіка — гіркий шоколад! Фото: автора

Коли кухню наповнює запах шоколаду, кориці, ванілі й здобного тіста, то й на душі стає тепліше та затишніше.

Булочки з шоколадом — один із найпопулярніших рецептів, у якого існує безліч варіантів. Пропоную вашій увазі один із них, який пройшов перевірку на моїй кухні. М'які, повітряні, цукрові, ароматні булочки... А всередині мрія кожного шокоголіка — гіркий шоколад! Вони затуманять розум будь-якого солодкоїжки. Плюшки отримали схвалення моїх найрідніших «дегустаторів» і були з'їдені за лічені хвилини.


Інгредієнти:
Для тіста: 120 мл молока, 50 г цукру, 1,5 ч. л. сухих дріжджів, яйце, 300 г борошна + для робочої поверхні, ½ ч. л. солі, 50 г вершкового масла (розм'якшеного).
Для шоколадної начинки: 30 г м'якого вершкового масла, 150 г гіркого шоколаду, 100 г волоських горіхів, 50 г цукру, дрібка солі, ½ ч. л. кориці (за бажанням).
Для змащення: яйце злегка збити з 2 ст. л. молока.


Приготування:
Дріжджі всипати в тепле молоко з 1 ч. л. цукру. Дати постояти, поки не утвориться піна. Збити яйце з цукром та ввести його в дріжджову суміш. Змішати борошно з сіллю. Додати молоко з дріжджами і яйцем, змішати. Поступово ввести масло і замісити еластичне тісто (воно може бути досить липким, але на рясно підпиленій борошном поверхні стане слухняним). Накрити миску з тістом рушником і залишити в теплому місці мінімум на годину або поки не збільшиться вдвічі. Як тільки тісто підійде, викласти його на робочу поверхню і дати відпочити близько 5 хвилин.
Форму для мафінів чи кексів рясно змастити вершковим маслом.
Горіхи подрібнити з сіллю, цукром і корицею в кавомолці чи блендері до дрібної крихти.

Шоколад також змолоти.

Змішати обидві суміші. Додати вершкове масло і за кілька пульсових оборотів блендера змішати з шоколадною масою (я зробила трішки не так – маслом змастила пласт тіста й посипала зверху начинкою з шоколаду та горіхів).
Розкачати тісто у великий прямокутник.

Короткі сторони повинні бути близько 30 см, довгі — близько 50 см. Посипати тісто шоколадно-горіховою крихтою, рівномірно розподілити.

Згорнути тісто в тугий рулет.

Зазубреним ножем для хліба обережно розрізати на 12 шматочків і розкласти у форми для мафінів зрізом догори (у вас мають «сидіти» у формочках такі собі равлики). Накрити рушником і дати плюшкам підійти (близько 30 хвилин).
Змастити булочки збитим із молоком яйцем.

Випікати в духовці при температурі 180°С близько 15-20 хвилин.

Плюшки чудово виймаються з форм, коли повністю охолонуть. Але дочекатися цього моменту практично нереально!


 

солодка випічка, французькі плюшки з шоколадом та горіхами, булочки, французька випічка, французька кухня, плюшки, французькі булочки, горіхи, шоколад

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Макові мафіни «Червона шапочка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 606
Дуже красива, апетитна, соковита та барвиста випічка – інгредієнтів мінімум і всі прості, а смак вище усяких похвал!
Англійська паска на основі великодніх хрестових булочок
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 622
Тісто надзвичайно пухке й ароматне, з яскраво вираженою ноткою кориці та апельсинової цедри.
Англійські великодні хрестові булочки «Hot cross buns»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 849
Ця випічка особливо підійде тим, у кого немає часу на випікання традиційних пасок до Великодня.
Чізкейк «Халіф на годину»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 910
Чому «Халіф на годину»? Автор десерту запевняє, що рівно стільки готується це диво та рівно стільки йому «царювати» на вашому столі під час чаювання.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: