clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 12927

Квашені помідори з гірчицею як з бочки

Сім’я сказала, що рецепт – «бомба». Тому буду квасити ще однозначно.
Сім’я сказала, що рецепт – «бомба». Тому буду квасити ще однозначно. Фото: автора

Томати приємно пощипують, а присутність легкого гірчичного аромату та цукор приголомшливо покращують смак розсолу.

Якщо чесно, я не великий шанувальник квашених помідорів. Якось мені більше смакують мариновані. Але скуштувавши томати, засолені за цим рецептом, я кардинально поміняла свою думку. Смак нагадує бочкові помідори, які робила колись моя бабуся у великих дубових діжках. Крім того, процес приготування простий і швидкий. А який смачнючий виходить розсіл!


Інгредієнти:
Помідори, листя хрону, вишні та смородини, перець горошком, духм’яний перець, гвоздика, лавровий листочок, часник.
Маринад (з розрахунку на одну 3-літрову банку): 1,5 л води, 2 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. сухої гірчиці.


Приготування:
На дно 3-літрової банки покласти листочок хрону, листя вишні та смородини, перець горошком, духм’яний перець, бутончик гвоздики, лавровий листочок, часник. Потім викласти помідорки. Зверху – петрушка та сухий порошок гірчиці. Окремо приготувати маринад: в звичайній холодній воді (не кип’яченій! Краще з криниці чи джерела, але можна і просто з крана) розчинити сіль та цукор. Залити маринадом банки й закрити їх капроновими герметичними кришками.


Залишити на три дні при кімнатній температурі, щоб помідори прокисли, а потім в льох або в яке-небудь прохолодне місце.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я одну баночку поставила в холодильник, а іншу відкрила на 4 день. Помідорки вже стали малосольними і під картопельку пюре пішли на ура! Сім’я сказала, що рецепт – «бомба». Тому буду квасити ще однозначно.


 

домашні заготовки, квашені помідори з гірчицею, помідори, розсіл, консервація, квашення, квашені помідори, солоні помідори, суха гірчиця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Огірковий салат «Ніжинський»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 9735
Рецепт смачної закуски на зиму перевірений роками зі старого маминого кулінарного зошита.
Персиковий джем зі смородиною та апельсинами
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 651
Це фантастичне поєднання цитрусових, ягід та фруктів. А колір який неймовірний – такий яскравий, теплий, малиново-помаранчевий!
Повидло зі слив по-закарпатськи (без цукру!)
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2615
Надзвичайний джем, дуже смачний, густющий і ароматний!
Найкращий спосіб маринування спаржевої квасолі на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2459
Ця страва може стати чудовою закускою, а також смачним гарніром.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: