clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

24 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 700

Булочки-равлики з листкового тіста із ожиною – дуже смачні та абсолютно не клопітні


М'які, ніжні, ароматні булочки з карамельною скоринкою та соковитою начинкою. Фото: автора

Цікаве формування робить цю випічку ще й неймовірно апетитною та симпатичною.

Я просто обожнюю випічку з листкового дріжджового тіста. У мене завжди в морозильній камері лежить 1-2 рулончика про запас. Безумовно, домашнє тісто краще, ніж магазинне, але наявність готового дуже заощаджує час. Начинка може бути будь-якою – як фруктовою, так і овочевою або навіть м'ясною чи грибною. Ягоди, до речі, можна використовувати навіть заморожені – їх попередньо навіть розморожувати не потрібно. Наявність крохмалю нейтралізує зайвий сік.


Інгредієнти (на 8 булочок):
500 г готового листково-дріжджового тіста, 300 г ожини (або будь-яких інших ягід), цукор, крохмаль, яйце+1 ст. л. молока.


Приготування:
На підпиленій борошном поверхні розкачати рулон тіста й розділити його на прямокутники 10х20 см. Можна трохи розтягнути руками в різні боки. З одного боку зробити горизонтальні розрізи до середини прямокутничка.

З іншого боку, відступивши від краю, присипати цукром.

Поверх цукру посипати трохи кукурудзяним крохмалем (можна картопляним).

Зверху викласти ягоди (якщо ягоди заморожені, то їх теж припорошити крохмалем; у мене були свіжі, тому я цей пункт пропустила).

Загорнути тісто в тугий рулетик.

Стиснути трохи краї, щоб не випала начинка й скрутити рулетик «равликом».


Викласти булочки на деко, застелене папером для випічки й змащене олією.


Ввімкнути духовку на 180°С. Поки вона буде грітися, булочки трохи відпочинуть. Потім змастити їх збитими молоком із яйцем.

В серединку кожної булочки покласти ягідку.

Присипати трохи цукром.

Випікати протягом 20 хвилин (режим – ковекція+верх-низ) до красивого золотавого кольору.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: врахуйте, що булочки при випічці значно збільшуються в розмірі, тому при викладанні на деко зберігайте відстань між ними.



 

солодка випічка, булочки, листкові булочки з ожиною, листкове тісто, ожина, ягоди, літня випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 928
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
«Сочники», як у моєму дитинстві
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 464
Ці солодкі пиріжки з сирною начинкою ідентичні тим, які продавали в радянських їдальнях за 10 копійок.
Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 597
Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!
Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1313
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
Показати ще
Коментарів - 0: