Гаряча тема:
- Війна
Я просто обожнюю випічку з листкового дріжджового тіста. У мене завжди в морозильній камері лежить 1-2 рулончика про запас. Безумовно, домашнє тісто краще, ніж магазинне, але наявність готового дуже заощаджує час. Начинка може бути будь-якою – як фруктовою, так і овочевою або навіть м'ясною чи грибною. Ягоди, до речі, можна використовувати навіть заморожені – їх попередньо навіть розморожувати не потрібно. Наявність крохмалю нейтралізує зайвий сік.
Інгредієнти (на 8 булочок):
500 г готового листково-дріжджового тіста, 300 г ожини (або будь-яких інших ягід), цукор, крохмаль, яйце+1 ст. л. молока.
Приготування:
На підпиленій борошном поверхні розкачати рулон тіста й розділити його на прямокутники 10х20 см. Можна трохи розтягнути руками в різні боки. З одного боку зробити горизонтальні розрізи до середини прямокутничка.
З іншого боку, відступивши від краю, присипати цукром.
Поверх цукру посипати трохи кукурудзяним крохмалем (можна картопляним).
Зверху викласти ягоди (якщо ягоди заморожені, то їх теж припорошити крохмалем; у мене були свіжі, тому я цей пункт пропустила).
Загорнути тісто в тугий рулетик.
Стиснути трохи краї, щоб не випала начинка й скрутити рулетик «равликом».
Викласти булочки на деко, застелене папером для випічки й змащене олією.
Ввімкнути духовку на 180°С. Поки вона буде грітися, булочки трохи відпочинуть. Потім змастити їх збитими молоком із яйцем.
В серединку кожної булочки покласти ягідку.
Присипати трохи цукром.
Випікати протягом 20 хвилин (режим – ковекція+верх-низ) до красивого золотавого кольору.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: врахуйте, що булочки при випічці значно збільшуються в розмірі, тому при викладанні на деко зберігайте відстань між ними.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: