clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 798

Булочки-равлики з листкового тіста із ожиною – дуже смачні та абсолютно не клопітні

М'які, ніжні, ароматні булочки з карамельною скоринкою та соковитою начинкою.
М'які, ніжні, ароматні булочки з карамельною скоринкою та соковитою начинкою. Фото: автора

Цікаве формування робить цю випічку ще й неймовірно апетитною та симпатичною.

Я просто обожнюю випічку з листкового дріжджового тіста. У мене завжди в морозильній камері лежить 1-2 рулончика про запас. Безумовно, домашнє тісто краще, ніж магазинне, але наявність готового дуже заощаджує час. Начинка може бути будь-якою – як фруктовою, так і овочевою або навіть м'ясною чи грибною. Ягоди, до речі, можна використовувати навіть заморожені – їх попередньо навіть розморожувати не потрібно. Наявність крохмалю нейтралізує зайвий сік.


Інгредієнти (на 8 булочок):
500 г готового листково-дріжджового тіста, 300 г ожини (або будь-яких інших ягід), цукор, крохмаль, яйце+1 ст. л. молока.


Приготування:
На підпиленій борошном поверхні розкачати рулон тіста й розділити його на прямокутники 10х20 см. Можна трохи розтягнути руками в різні боки. З одного боку зробити горизонтальні розрізи до середини прямокутничка.

З іншого боку, відступивши від краю, присипати цукром.

Поверх цукру посипати трохи кукурудзяним крохмалем (можна картопляним).

Зверху викласти ягоди (якщо ягоди заморожені, то їх теж припорошити крохмалем; у мене були свіжі, тому я цей пункт пропустила).

Загорнути тісто в тугий рулетик.

Стиснути трохи краї, щоб не випала начинка й скрутити рулетик «равликом».


Викласти булочки на деко, застелене папером для випічки й змащене олією.


Ввімкнути духовку на 180°С. Поки вона буде грітися, булочки трохи відпочинуть. Потім змастити їх збитими молоком із яйцем.

В серединку кожної булочки покласти ягідку.

Присипати трохи цукром.

Випікати протягом 20 хвилин (режим – ковекція+верх-низ) до красивого золотавого кольору.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: врахуйте, що булочки при випічці значно збільшуються в розмірі, тому при викладанні на деко зберігайте відстань між ними.



 

солодка випічка, булочки, листкові булочки з ожиною, листкове тісто, ожина, ягоди, літня випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 814
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Сирний пиріг зі сливами «Язик проковтнеш»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1073
Дуже смачна випічка до чаю з простих та звичних інгредієнтів!
Сирно-медовий кекс зі сливами в шоколадній глазурі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 119
Мені здається, що сливи чудово поєднуються з ароматами кориці й меду. Запахи при випіканні цього смаколика запаморочливі й по-домашньому затишні.
Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1210
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: