clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 3050

Желейний торт з ківі без випікання

Десерт виходить дуже легким, практично невагомим, кисло-солодким на смак і неймовірно ефектним у розрізі.
Десерт виходить дуже легким, практично невагомим, кисло-солодким на смак і неймовірно ефектним у розрізі. Фото: автора

Легкий десерт, який не соромно поставити на святковий стіл.

Хочу поділитися рецептом свого улюбленого тортика без випічки, який серед моїх друзів і домочадців викликав справжню бурю емоцій. Десерт виходить дуже легким, практично невагомим, кисло-солодким на смак і неймовірно ефектним у розрізі.

Інгредієнти:
Корж: 400 г пісочного печива (я використовувала «До кави» зі смаком пряженого молока — 2 пачки), 150 г вершкового масла.
Желе з ківі: 2 упаковки магазинного желе зі смаком ківі, 4 ківі, 25 г желатину.

Сметанне желе: 750 г сметани, 500 мл молока, 35 г желатину, 200 г цукру.
Вага готового торта приблизно 2,5-3 кг.

Приготування:
Печиво потрібно перетворити на крихту за допомогою блендера. Масло розм'якшити й додати до печива. Замісити тісто. Воно виходить досить розсипчастим, але мокрим. Форму для випічки (28 см в діаметрі) застелити харчовою плівкою. На дно викласти тісто і розподілити його по всій поверхні, добре трамбуючи руками.

Потім поставити форму в холодильник. Пакетоване желе «Ківі» розвести за інструкцією, залити в ємність, яка за формою нагадує форму для випікання, але при цьому менша за обсягом. Ківі нарізати кружальцями, покласти в каструльку, залити маленькою чашкою водички, додати трохи цукру й лимонної кислоти. Варити на маленькому вогні доти, поки ківі не змінить колір. Виявляється ківі та ананас не можна додавати свіжими в желе, оскільки вони нейтралізують дію желатину (ПЕРЕВІРЕНО!). Тому потрібно, щоб ківі пройшло попередню термічну обробку. Додати фрукти у сиропі в готове желе й ввести в масу розведений желатин (не скупіться, інакше не застигне!). Поставити в холодильник мінімум на 4 години, краще на ніч.

Потім миску з желатином потримати трохи в гарячій воді, щоб желе легко відійшло від стінок. Формою для торта накрити зверху формочку з желе і перевернути так, щоб воно виявилося рівно посередині.


Для сметанного желе, молоко довести майже до кипіння і залити ним желатин. Гарненько розмішати до повного розчинення і дати йому охолонути. Сметану з цукром збити міксером до повного розчинення цукру. В процесі додати ваніль. Під час приготування пробуйте крем, він повинен бути солодким, оскільки пізніше він розмішається із прісним молоком. Не вимикаючи міксер тонкою цівкою влити молочно-желатинову суміш (це робиться для того, щоб не з'явилися грудочки і желатин відразу не схопився від холодної сметани). Сметанний крем вилити обережно у вільне місце в формі й поставити в холодильник ще на декілька годин до повного застигання (сметанне желе повинно повністю покрити зелене желе).


Коли тортик буде готовим, обережно зняти бортики й харчову плівку. Верх прикрасити за своїм бажанням. Я просто затерла шоколадкою.


 

торти, десерти, торти без випікання, желейний торт з ківі, желе, сметана, желейний торт, сметанне желе, желе з ківі, печиво

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Торт «Наполеон» на пиві із заварним кремом та вишнею
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1504
Для всіх солодкоїжок ще одна варіація улюбленого всіма тортика.
Полуничний торт «Фразьє» за рецептом переможниці «МайстерШеф» Лізи Глінської
торти
Світлана ЯСЬКОВА 996
Дуже вишуканий десерт, який складається з м'якого бісквіта, ніжного заварного крему «Муслін» та великої кількості свіжої полуниці.
Горіхово-морквяний торт із вершковим мусом «Італійське літо»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 847
Шалено смачний і неймовірно яскравий, готується легко і без проблем.
Пісний маково-апельсиновий торт із консервованими ананасами
торти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1340
Пишний, ніжний, із яскраво вираженим апельсиновим ароматом та ненав’язливою ноткою консервованих ананасів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: