clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

26 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1188

Желейний торт з ківі без випікання


Десерт виходить дуже легким, практично невагомим, кисло-солодким на смак і неймовірно ефектним у розрізі. Фото: автора

Легкий десерт, який не соромно поставити на святковий стіл.

Хочу поділитися рецептом свого улюбленого тортика без випічки, який серед моїх друзів і домочадців викликав справжню бурю емоцій. Десерт виходить дуже легким, практично невагомим, кисло-солодким на смак і неймовірно ефектним у розрізі.

Інгредієнти:
Корж: 400 г пісочного печива (я використовувала «До кави» зі смаком пряженого молока — 2 пачки), 150 г вершкового масла.
Желе з ківі: 2 упаковки магазинного желе зі смаком ківі, 4 ківі, 25 г желатину.

Сметанне желе: 750 г сметани, 500 мл молока, 35 г желатину, 200 г цукру.
Вага готового торта приблизно 2,5-3 кг.

Приготування:
Печиво потрібно перетворити на крихту за допомогою блендера. Масло розм'якшити й додати до печива. Замісити тісто. Воно виходить досить розсипчастим, але мокрим. Форму для випічки (28 см в діаметрі) застелити харчовою плівкою. На дно викласти тісто і розподілити його по всій поверхні, добре трамбуючи руками.

Потім поставити форму в холодильник. Пакетоване желе «Ківі» розвести за інструкцією, залити в ємність, яка за формою нагадує форму для випікання, але при цьому менша за обсягом. Ківі нарізати кружальцями, покласти в каструльку, залити маленькою чашкою водички, додати трохи цукру й лимонної кислоти. Варити на маленькому вогні доти, поки ківі не змінить колір. Виявляється ківі та ананас не можна додавати свіжими в желе, оскільки вони нейтралізують дію желатину (ПЕРЕВІРЕНО!). Тому потрібно, щоб ківі пройшло попередню термічну обробку. Додати фрукти у сиропі в готове желе й ввести в масу розведений желатин (не скупіться, інакше не застигне!). Поставити в холодильник мінімум на 4 години, краще на ніч.

Потім миску з желатином потримати трохи в гарячій воді, щоб желе легко відійшло від стінок. Формою для торта накрити зверху формочку з желе і перевернути так, щоб воно виявилося рівно посередині.


Для сметанного желе, молоко довести майже до кипіння і залити ним желатин. Гарненько розмішати до повного розчинення і дати йому охолонути. Сметану з цукром збити міксером до повного розчинення цукру. В процесі додати ваніль. Під час приготування пробуйте крем, він повинен бути солодким, оскільки пізніше він розмішається із прісним молоком. Не вимикаючи міксер тонкою цівкою влити молочно-желатинову суміш (це робиться для того, щоб не з'явилися грудочки і желатин відразу не схопився від холодної сметани). Сметанний крем вилити обережно у вільне місце в формі й поставити в холодильник ще на декілька годин до повного застигання (сметанне желе повинно повністю покрити зелене желе).


Коли тортик буде готовим, обережно зняти бортики й харчову плівку. Верх прикрасити за своїм бажанням. Я просто затерла шоколадкою.


 

торти, десерти, торти без випікання, желейний торт з ківі, желе, сметана, желейний торт, сметанне желе, желе з ківі, печиво

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Торт «Самоцвіти» – варіація на тему десерту «Бите скло» та торту «Панчо»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 2091
Мега-шоколадний бісквіт, кольорове желе й ніжне вершкове крем-суфле!
Торт «Шоколадний купол» із вишнею
торти
Світлана ЯСЬКОВА 608
Шоколадно-медовий бісквіт, терпкуватий смак шоколадного заварного крему, вишня і коньяк – дивовижне поєднання!
Шоколадний «Наполеон» за півгодини
торти
Світлана ЯСЬКОВА 856
Нетрадиційний варіант приготування популярного у всьому світі смаколика.
Найніжніший торт «Нірка крота» – еталон французької випічки
торти, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1139
Мій фаворит у сімейному списку ідеальної фруктово-шоколадної випічки.
Показати ще
Коментарів - 0: