clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1227

Спаржева квасоля по-ліванськи – чим простіше, тим смачніше!

Подають квасолю по-ліванськи і в холодному, і в гарячому вигляді.
Подають квасолю по-ліванськи і в холодному, і в гарячому вигляді. Фото: автора

Страва -«трансформер», яка може бути і пікантною закускою, і гарячим рагу.

Цю страву, зазвичай, готують влітку, але гадаю, що й взимку вона буде цілком актуальною. Лише спаржеву квасолю в останньому випадку доведеться використовувати у замороженому вигляді. Подають квасолю по-ліванськи і в холодному, і в гарячому вигляді. Вона готується без м'яса, тому рецепт стане в нагоді й під час посту.


Інгредієнти:
0,5 кг зеленої стручкової квасолі, 3-4 великі м'ясисті помідори, цибулина, півголовки часнику,1 ст. л. томатної пасти, сіль та цукор за смаком, суміш перців мелена, олія.


Приготування:
Квасолю помити, відрізати хвостики з обох боків і нарізати на шматочки 1,5-2 см завдовжки (заморожену не потрібно попередньо розморожувати!) й відварити у киплячій воді протягом 6-7 хвилин.

Потім одразу ж відкинути на сито чи друшляк й облити холодно водою.


Всі овочі подрібнити крупними шматками. Цибулю і часник злегка обсмажити на олії.

Додати помідори, трішки спасерувати.


Додати томатну пасту, сіль, цукор та перець.

Коли в сковорідці утвориться достатньо рідини, закинути квасолю.

Продовжувати готувати на маленькому вогні 5-10 хвилин.

Охолодити й можна їсти.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: вичитала на просторах Інтернету, що ліванці їдять цю страву в прикуску з цибулею.  Зізнаюся чесно, мене такий варіант не надто надихнув і я на цей гастрономічний експеримент не зважилася. Мені якось звичніше споживати тушковані овочі на український лад – із котлеткою чи відбивнушкою


 

пісні страви, овочеві страви, закуски, ліванська кухня, спаржева квасоля, овочеве рагу, спаржева квасоля по-ліванськи, бюджетні рецепти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Постимо смачно: картопля, тушкована з овочами та печерицями
гриби, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 3472
Швидка, не клопітка й дуже смачна страва, якою можна ласувати не лише в піст.
Пісний маково-апельсиновий торт із консервованими ананасами
торти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1173
Пишний, ніжний, із яскраво вираженим апельсиновим ароматом та ненав’язливою ноткою консервованих ананасів.
Маринована капуста «Провансаль» швидкого приготування
салати, домашні заготовки, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 4902
Ця холодна закуска – просто дивовижний додаток до м'яса й птиці, а також до гарнірів із картоплі чи каші.
Печена картопля по-прованськи – підходить як для посту, так і для свята
овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 4294
Ніжна всередині та з ароматною скоринкою зовні. Мінімум витрат та клопоту, максимум користі та смаку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: