clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 637

Спаржева квасоля по-ліванськи – чим простіше, тим смачніше!

Подають квасолю по-ліванськи і в холодному, і в гарячому вигляді.
Подають квасолю по-ліванськи і в холодному, і в гарячому вигляді. Фото: автора

Страва -«трансформер», яка може бути і пікантною закускою, і гарячим рагу.

Цю страву, зазвичай, готують влітку, але гадаю, що й взимку вона буде цілком актуальною. Лише спаржеву квасолю в останньому випадку доведеться використовувати у замороженому вигляді. Подають квасолю по-ліванськи і в холодному, і в гарячому вигляді. Вона готується без м'яса, тому рецепт стане в нагоді й під час посту.


Інгредієнти:
0,5 кг зеленої стручкової квасолі, 3-4 великі м'ясисті помідори, цибулина, півголовки часнику,1 ст. л. томатної пасти, сіль та цукор за смаком, суміш перців мелена, олія.


Приготування:
Квасолю помити, відрізати хвостики з обох боків і нарізати на шматочки 1,5-2 см завдовжки (заморожену не потрібно попередньо розморожувати!) й відварити у киплячій воді протягом 6-7 хвилин.

Потім одразу ж відкинути на сито чи друшляк й облити холодно водою.


Всі овочі подрібнити крупними шматками. Цибулю і часник злегка обсмажити на олії.

Додати помідори, трішки спасерувати.


Додати томатну пасту, сіль, цукор та перець.

Коли в сковорідці утвориться достатньо рідини, закинути квасолю.

Продовжувати готувати на маленькому вогні 5-10 хвилин.

Охолодити й можна їсти.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: вичитала на просторах Інтернету, що ліванці їдять цю страву в прикуску з цибулею.  Зізнаюся чесно, мене такий варіант не надто надихнув і я на цей гастрономічний експеримент не зважилася. Мені якось звичніше споживати тушковані овочі на український лад – із котлеткою чи відбивнушкою


 

пісні страви, овочеві страви, закуски, ліванська кухня, спаржева квасоля, овочеве рагу, спаржева квасоля по-ліванськи, бюджетні рецепти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ПОСТИМО СМАЧНО: Салат «Селянський» із картоплею та квашеною капустою
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2402
Про рецепт можна сказати просто — «смак дитинства на тарілці»!
Вірменський салат із запечених овочів – класика східної кухні
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 949
Надзвичайно смачний, корисний, ароматний і соковитий!
ПІСНА ВИПІЧКА: Кавовий монастирський пиріг + рецепт пісної шоколадної глазурі
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 3332
Смачний, швидкий, легкий і бюджетний пиріг — справжня знахідка для домашнього чаювання!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: