clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 4147

Цвітна капуста із соусом каррі — прихильникам індійської кухні присвячується

В результаті виходить соковите сабджі — класика індійської ведичної кухні, страва, яка нагадує пряне овочеве рагу.
В результаті виходить соковите сабджі — класика індійської ведичної кухні, страва, яка нагадує пряне овочеве рагу. Фото: автора

Така капустка виходить ніжною, з приємною помідорною кислинкою. А який колір і аромат від прянощів!

Сніжно-білу цвітну капусту й стиглі домашні помідорчики тушкують на повільному вогні доти, поки капуста не стане м'якою, як масло, а з томатів не вийде пряне желе. В результаті виходить соковите сабджі — класика індійської ведичної кухні, страва, яка нагадує пряне овочеве рагу. Подають її як на обід, так і на вечерю.

Інгредієнти:
500 г цвітної капусти, 500 г помідорів, велика цибулина, 1-2 зубки часнику, 2 ч. л. каррі, 2 ч. л. куркуми, 1,5 ч. л. коріандру, 1 ч. л. червоного гострого перцю (я додала 0,5 ч. л.), 2 ст. л. томатної пасти (якщо кетчуп, то трохи більше), сіль, цукор.

Приготування:
Капусту помити й розібрати на невеликі суцвіття.

Помідори почистити від шкірки, обливши окропом, і змолоти в блендері.


Цибулю та часник дрібно нарізати й спасерувати на добре розігрітій сковорідці з олією.

Додати до цибулі всі приправи: карі, куркуму, коріандр, червоний перець. Добре перемішати.


Додати томатну пасту (кетчуп) та змелені помідори.


Викласти капусту в каструлю, залити томатною масою, ретельно перемішати.


Влити трохи води, приблизно 100-200 мл, щоб капуста була наполовину вкрита рідиною. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні приблизно 25-30 хвилин.


Посолити за смаком і додати 1 ч. л. цукру. Якщо рідини занадто багато, то можна соус згустити за допомогою крохмалю. Для цього декілька чайних ложок крохмалю розвести в невеликій кількості води й додати цю суміш до капусти, добре перемішати й тушкувати ще 5 хвилин.


 

закуски, овочеві страви, каррі, індійська кухня, цвітна капуста в соусі каррі, сабджі, овочеве рагу, цвітна капуста, томатний соус, помідори, цвітна капуста в томатному соусі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Поповери (Popovers) – закусочні булочки з млинцевого тіста
закуски, солодка випічка, солона випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1128
Легкі, порожнисті усередині, випікаються у формочках для мафінів, а на смак нагадують еклери. Їх можна наповнювати будь-якими начинками – як солодкими, так і солоними!
Топ-5 найсмачніших святкових закусок для великоднього столу
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 888
Смачний рейтинг складено за версією «Гурману» та перевірено й схвалено багатьма господинями.
Холодний «жучок» зі скумбрії по-санжіївськи
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1129
Розкішна малосольна рибка за фірмовим капітанським рецептом.
Оселедець із коропа по-домашньому
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 805
Рибка виходить ніжна, в міру солона й пікантна, а головне – у ній практично не має кісточок.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: