clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 641

Ніжна баранина в рукаві з овочами (або яловичина!)

Баранина виходить дуже ароматною, м'якою, її буквально можна їсти одними губами.
Баранина виходить дуже ароматною, м'якою, її буквально можна їсти одними губами. Фото: автора

Їжа, приготована у власному соку, набагато корисніша, ніж та, яку ми смажимо або варимо.

Нещодавно відкрила для себе вид приготування у кулінарному рукаві! Для тих, хто ще не користується цим зручним способом, поспішаю поділитися своїм рецептом. При такій тепловій обробці страви виходять низькокалорійними, ніжними й неймовірно соковитими. При цьому – плита й посуд, в якому ви готуєте, залишаються чистими! Не потрібно постійно перевертати їжу, жир не бризкає, не має диму. Поставили м’яско в духовку на годину й займаєтеся своїми справами!
Цей рецепт шалено простий. А баранина виходить дуже ароматною, м'якою, її буквально можна їсти одними губами. До речі, ви можете використовувати будь-яке м’ясо – свинину, яловичину, курку і навіть рибу!


Інгредієнти:
1 кг баранини  (свинини, яловичини, курятини), 1-2 невеликі моркви, велика цибулина, 2-3 помідори, болгарська солодка перчина, невеличкий кабачок.
Для маринаду: соєвий соус, сіль, французька гірчиця в зернах, 1-2 ст. л. оливкової олії, лимонний сік, декілька зубів часнику, спеції (суміш перців, базилік, майоран, орегано, хмелі-сунелі).

Приготування:
М'ясо зачистити від жиру та плівок.

Нарізати невеликими шматочками. Всі овочі почистити й нарізати в довільній формі (але бажано крупно!). У великій мисці змішати овочі і баранину. 

Для маринаду змішати всі інгредієнти.

Залити ним суміш м’яса з овочами.

Все ретельно перемішати й залишити маринуватися на хвилин 30 (годину). Потім скласти все в рукав, зав’язати з обох боків.

Випікати в духовці при 180°С до готовності. За 15 хвилин до кінця приготування рукав розрізати й дати страві трішки зарум’янитися.

Час приготування залежить від вашої духовки, м'ясо повинно бути м'яким (я, зазвичай, запікаю годину). 

 

М`ясо та субпродукти, страви в рукаві, запікання в рукаві, рукав для запікання, баранина, баранина в рукаві з овочами, овочі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Люля-кебаб на мангалі – смачна альтернатива шашлику
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1028
Соковиті, ароматні, пікантні а-ля котлетки-ковбаски, дуже популярні на Кавказі, в Середній Азії та Туреччині.
Курячі гомілки, тушковані з галушками-нудлями
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 920
Ситна та незвична страва, яка підійде і для повсякденного, і для святкового столу.
Курка, запечена на солі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 929
Дієтичний рецепт із кулінарної книги Дарії Донцової, який можна назвати рятівною чарівною паличкою.
Свинина зі сливами – приголомшливе смакове поєднання
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1059
Чудовий соус ідеально доповнює м’ясо!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: