clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2715

Картопля-«гармошка», печена з салом

Ми досить часто готуємо таку картопельку на природі. Для цього кожну, фаршировану салом бульбу, загортаємо у фольгу й кидаємо у розжарене вугілля.
Ми досить часто готуємо таку картопельку на природі. Для цього кожну, фаршировану салом бульбу, загортаємо у фольгу й кидаємо у розжарене вугілля. Фото: автора

Таку страву не соромно подавати на святковий стіл у вигляді ошатного гарніру.

Дуже смачна, ароматна картопелька! Якщо не хочеться робити розрізи, можна бульби загорнути смужками бекону. В цьому випадку, слід використовувати картоплю середнього розміру. Як соус можна подати сметану із зеленю.

Інгредієнти:
10-12 середніх картоплин (беріть стільки, скільки влазить на ваше деко), 100-150 г бекону або сала з прошарком м'яса, 3-4 чубки часнику, 2-3 ст. л. олії, чорний перець й інші приправи для картоплі (у мене сванська сіль — суха суміш спецій, яка традиційно використовується в грузинській кухні. Отримують шляхом змішування солі, уцхо-сунелі, часнику, насіння кропу та коріандру, пекучого червоного перцю, дикого кмину, імеретинського шафрану).

Приготування:
Картоплю ретельно помити (не чистити!). Зробити надрізи майже до кінця з відстанню 1 см.
Бекон або сало нарізати тонкими смужками, присмачити сіллю та спеціями. Вставити шматочки між отворами в картоплі. Покласти картоплю на деко зрізами догори. Ретельно поперчити та посолити. Олію змішати з вичавленим через прес часником і полити цим соусом бульби.


Випікати при 200ºС до зарум’янювання у режимі «верх-них» (час приготування залежить від розміру й сорту картоплі; у мене бульба пеклася приблизно 40-45 хвилин).


Наприкінці, за бажанням, посипати твердим сиром і повернути на 5 хвилин в духовку (я цього не робила).
Можна також поставити під гриль, щоб картопелька сильніше загнітилася.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ми досить часто готуємо таку картопельку на природі. Для цього кожну, фаршировану салом бульбу, загортаємо у фольгу й кидаємо у розжарене вугілля. Готовність перевіряється дерев’яною шпажкою.  

овочеві страви, гарніри, пікнік, печена картопля, картопля-гармошка, сало, бекон

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ідеальна горохова каша від Самвела Адамяна
крупи та страви з борошна, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 990
Апетитне кремове пюре, ніжний вершковий присмак і тонкий аромат копченини, який, немов магнітом, тягне на кухню. Знайомтеся, перед вами королева обіднього столу!
Постимо смачно: тушкована капуста з квасолею
овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1243
Дуже смачна страва для любителів оригінальних гарнірів.
Постимо смачно: Маринований буряк - смачна вітамінна закуска
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1449
Результат приголомшливий! А маринована цибулька, то взагалі окрема кулінарна історія!
Рататуй «Прованський» із цукіні та баклажанами
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 823
Овочева страва французької кухні, яка навіть стала «героєм» всесвітньовідомого мультика.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: