Гаряча тема:
- Війна
Дуже смачна, ароматна картопелька! Якщо не хочеться робити розрізи, можна бульби загорнути смужками бекону. В цьому випадку, слід використовувати картоплю середнього розміру. Як соус можна подати сметану із зеленю.
Інгредієнти:
10-12 середніх картоплин (беріть стільки, скільки влазить на ваше деко), 100-150 г бекону або сала з прошарком м'яса, 3-4 чубки часнику, 2-3 ст. л. олії, чорний перець й інші приправи для картоплі (у мене сванська сіль — суха суміш спецій, яка традиційно використовується в грузинській кухні. Отримують шляхом змішування солі, уцхо-сунелі, часнику, насіння кропу та коріандру, пекучого червоного перцю, дикого кмину, імеретинського шафрану).
Приготування:
Картоплю ретельно помити (не чистити!). Зробити надрізи майже до кінця з відстанню 1 см.
Бекон або сало нарізати тонкими смужками, присмачити сіллю та спеціями. Вставити шматочки між отворами в картоплі. Покласти картоплю на деко зрізами догори. Ретельно поперчити та посолити. Олію змішати з вичавленим через прес часником і полити цим соусом бульби.
Випікати при 200ºС до зарум’янювання у режимі «верх-них» (час приготування залежить від розміру й сорту картоплі; у мене бульба пеклася приблизно 40-45 хвилин).
Наприкінці, за бажанням, посипати твердим сиром і повернути на 5 хвилин в духовку (я цього не робила).
Можна також поставити під гриль, щоб картопелька сильніше загнітилася.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ми досить часто готуємо таку картопельку на природі. Для цього кожну, фаршировану салом бульбу, загортаємо у фольгу й кидаємо у розжарене вугілля. Готовність перевіряється дерев’яною шпажкою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: