clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1683

Картопля-«гармошка», печена з салом

Ми досить часто готуємо таку картопельку на природі. Для цього кожну, фаршировану салом бульбу, загортаємо у фольгу й кидаємо у розжарене вугілля.
Ми досить часто готуємо таку картопельку на природі. Для цього кожну, фаршировану салом бульбу, загортаємо у фольгу й кидаємо у розжарене вугілля. Фото: автора

Таку страву не соромно подавати на святковий стіл у вигляді ошатного гарніру.

Дуже смачна, ароматна картопелька! Якщо не хочеться робити розрізи, можна бульби загорнути смужками бекону. В цьому випадку, слід використовувати картоплю середнього розміру. Як соус можна подати сметану із зеленю.

Інгредієнти:
10-12 середніх картоплин (беріть стільки, скільки влазить на ваше деко), 100-150 г бекону або сала з прошарком м'яса, 3-4 чубки часнику, 2-3 ст. л. олії, чорний перець й інші приправи для картоплі (у мене сванська сіль — суха суміш спецій, яка традиційно використовується в грузинській кухні. Отримують шляхом змішування солі, уцхо-сунелі, часнику, насіння кропу та коріандру, пекучого червоного перцю, дикого кмину, імеретинського шафрану).

Приготування:
Картоплю ретельно помити (не чистити!). Зробити надрізи майже до кінця з відстанню 1 см.
Бекон або сало нарізати тонкими смужками, присмачити сіллю та спеціями. Вставити шматочки між отворами в картоплі. Покласти картоплю на деко зрізами догори. Ретельно поперчити та посолити. Олію змішати з вичавленим через прес часником і полити цим соусом бульби.


Випікати при 200ºС до зарум’янювання у режимі «верх-них» (час приготування залежить від розміру й сорту картоплі; у мене бульба пеклася приблизно 40-45 хвилин).


Наприкінці, за бажанням, посипати твердим сиром і повернути на 5 хвилин в духовку (я цього не робила).
Можна також поставити під гриль, щоб картопелька сильніше загнітилася.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ми досить часто готуємо таку картопельку на природі. Для цього кожну, фаршировану салом бульбу, загортаємо у фольгу й кидаємо у розжарене вугілля. Готовність перевіряється дерев’яною шпажкою.  

овочеві страви, гарніри, пікнік, печена картопля, картопля-гармошка, сало, бекон

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Деруни «Картопляно-кабачковий дует» зі сметанно-часниковим соусом
овочеві страви, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 785
Зовні ці оладки дуже нагадують звичайні картопляні деруни, але на смак вони ніжніші, завдяки кабачку мають приємну солодкувату нотку.
Рататуй «Прованський» із цукіні та баклажанами
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 609
Овочева страва французької кухні, яка навіть стала «героєм» всесвітньовідомого мультика.
Мусака з баклажанами по-грецьки
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 826
Роблю в сезон «синеньких» багато разів і завжди з'їдається вмить!
Картопля «Панська» з грибами, шинкою та сиром
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1303
Варіантів фарширування картоплі – дуже багато, але мені хочеться запропонувати вам ще один.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: