clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1906

Яблука в «хустинках» – улюблені ласощі мого дитинства

Ці булочки називають по-різному: яблука в «халатиках», «мішечках», «шубках», «конвертиках»
Ці булочки називають по-різному: яблука в «халатиках», «мішечках», «шубках», «конвертиках» Фото: автора

Рецепт нещодавно знайшла у старій маминій кулінарній книжці.

Ці булочки називають по-різному: яблука в «халатиках», «мішечках», «шубках», «конвертиках»… Незмінним залишається одне – це нескладна, дуже смачна, по-домашньому затишна осіння випічка. Мій чоловік сказав, що з цими яблучками в тісті не зрівняється жоден ресторанний десерт!


Інгредієнти:
Тісто: 250 г вершкового масла, 500 г борошна, 0,5 склянки сметани, 2 ст. л. цукру, ванілін, 0,5 ч. л. соди+оцет.
Начинка: 4-5 яблук, яйце, цукор, кориця.


Приготування:
Тісто: масло вийняти з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м'яким. Перетерти масло з борошном на крихту. Додати цукор, сметану, ванілін й соду, погашену оцтом. Дуже швидко замісити м'яке тісто (в жодному разі не місити довго – випічка не підніметься!). Поставити тісто в холодильник на годину.
Начинка: блука почистити від серединок та шкірки, нарізати часточками (я різала на четверо).

Стіл посипати борошном, викласти кулю з тістом.

Тісто розділити на 2 частини, розкачати кожну в тонкий пласт (2-3 мм), нарізати його квадратиками такого розміру, щоб куточки можна було загнути на яблуко (у мене вийшло по 8 штук із кожної палянички). Розкласти шматочки яблук на тісто, попередньо обмакнувши їх у збите яйце.

На кожен викласти чайну ложку цукру, за смаком посипати корицею.

Защипнути всі чотири куточка над яблуком і скрутити на кшталт маленької «торбинки». Викласти на деко, змащене маргарином чи маслом (залишати проміжки між булочками, адже вони ростимуть немов скажені).

Змастити зверху збитим яйцем та присипати цукром.

Випікати при 180°С протягом 20 хвилин.

Подати присипавши солодким какао.



 

солодка випічка, яблука в хустинках, яблука, осіння випічка, булочки, пиріжки, випічка з яблуками

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1230
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Сирно-медовий кекс зі сливами в шоколадній глазурі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 525
Мені здається, що сливи чудово поєднуються з ароматами кориці й меду. Запахи при випіканні цього смаколика запаморочливі й по-домашньому затишні.
Лимонний манник із фініками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1190
Це смачна, оригінальна і нескладна випічка, яка базується на використанні манної крупи замість борошна.
Сирний пиріг зі сливами «Язик проковтнеш»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1083
Дуже смачна випічка до чаю з простих та звичних інгредієнтів!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: