clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 7521

Яблука в «хустинках» – улюблені ласощі мого дитинства

Ці булочки називають по-різному: яблука в «халатиках», «мішечках», «шубках», «конвертиках»
Ці булочки називають по-різному: яблука в «халатиках», «мішечках», «шубках», «конвертиках» Фото: автора

Рецепт нещодавно знайшла у старій маминій кулінарній книжці.

Ці булочки називають по-різному: яблука в «халатиках», «мішечках», «шубках», «конвертиках»… Незмінним залишається одне – це нескладна, дуже смачна, по-домашньому затишна осіння випічка. Мій чоловік сказав, що з цими яблучками в тісті не зрівняється жоден ресторанний десерт!


Інгредієнти:
Тісто: 250 г вершкового масла, 500 г борошна, 0,5 склянки сметани, 2 ст. л. цукру, ванілін, 0,5 ч. л. соди+оцет.
Начинка: 4-5 яблук, яйце, цукор, кориця.


Приготування:
Тісто: масло вийняти з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м'яким. Перетерти масло з борошном на крихту. Додати цукор, сметану, ванілін й соду, погашену оцтом. Дуже швидко замісити м'яке тісто (в жодному разі не місити довго – випічка не підніметься!). Поставити тісто в холодильник на годину.
Начинка: блука почистити від серединок та шкірки, нарізати часточками (я різала на четверо).

Стіл посипати борошном, викласти кулю з тістом.

Тісто розділити на 2 частини, розкачати кожну в тонкий пласт (2-3 мм), нарізати його квадратиками такого розміру, щоб куточки можна було загнути на яблуко (у мене вийшло по 8 штук із кожної палянички). Розкласти шматочки яблук на тісто, попередньо обмакнувши їх у збите яйце.

На кожен викласти чайну ложку цукру, за смаком посипати корицею.

Защипнути всі чотири куточка над яблуком і скрутити на кшталт маленької «торбинки». Викласти на деко, змащене маргарином чи маслом (залишати проміжки між булочками, адже вони ростимуть немов скажені).

Змастити зверху збитим яйцем та присипати цукром.

Випікати при 180°С протягом 20 хвилин.

Подати присипавши солодким какао.



 

солодка випічка, яблука в хустинках, яблука, осіння випічка, булочки, пиріжки, випічка з яблуками

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кукурудзяно-сирний кекс із чорною смородиною
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 914
Красива, апетитна, пориста, ароматна випічка з кислинкою від смородини!
Швидкий англійський пиріг від Юлії Висоцької
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1493
Тісто у цьому рецепті настільки універсальне, що смаколик можна готувати з будь-якими фруктами чи ягодами або ж ягідно-фруктовим міксом – малиною, вишнею, смородиною, чорницею, грушею, сливою...
Шоколадна шарлотка зі сливами та шоколадною крихтою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 662
Такий пиріг сподобається не лише дорослим, але й дітям. Він виходить найніжнішим, ароматним і дуже смачним.
Пиріг «Блискавка» з ягодами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 779
Дуже проста, смачна та легка випічка, яка готується буквально за п'ять хвилин!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: