clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 7041

Яблука в «хустинках» – улюблені ласощі мого дитинства

Ці булочки називають по-різному: яблука в «халатиках», «мішечках», «шубках», «конвертиках»
Ці булочки називають по-різному: яблука в «халатиках», «мішечках», «шубках», «конвертиках» Фото: автора

Рецепт нещодавно знайшла у старій маминій кулінарній книжці.

Ці булочки називають по-різному: яблука в «халатиках», «мішечках», «шубках», «конвертиках»… Незмінним залишається одне – це нескладна, дуже смачна, по-домашньому затишна осіння випічка. Мій чоловік сказав, що з цими яблучками в тісті не зрівняється жоден ресторанний десерт!


Інгредієнти:
Тісто: 250 г вершкового масла, 500 г борошна, 0,5 склянки сметани, 2 ст. л. цукру, ванілін, 0,5 ч. л. соди+оцет.
Начинка: 4-5 яблук, яйце, цукор, кориця.


Приготування:
Тісто: масло вийняти з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м'яким. Перетерти масло з борошном на крихту. Додати цукор, сметану, ванілін й соду, погашену оцтом. Дуже швидко замісити м'яке тісто (в жодному разі не місити довго – випічка не підніметься!). Поставити тісто в холодильник на годину.
Начинка: блука почистити від серединок та шкірки, нарізати часточками (я різала на четверо).

Стіл посипати борошном, викласти кулю з тістом.

Тісто розділити на 2 частини, розкачати кожну в тонкий пласт (2-3 мм), нарізати його квадратиками такого розміру, щоб куточки можна було загнути на яблуко (у мене вийшло по 8 штук із кожної палянички). Розкласти шматочки яблук на тісто, попередньо обмакнувши їх у збите яйце.

На кожен викласти чайну ложку цукру, за смаком посипати корицею.

Защипнути всі чотири куточка над яблуком і скрутити на кшталт маленької «торбинки». Викласти на деко, змащене маргарином чи маслом (залишати проміжки між булочками, адже вони ростимуть немов скажені).

Змастити зверху збитим яйцем та присипати цукром.

Випікати при 180°С протягом 20 хвилин.

Подати присипавши солодким какао.



 

солодка випічка, яблука в хустинках, яблука, осіння випічка, булочки, пиріжки, випічка з яблуками

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Англійська паска на основі великодніх хрестових булочок
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 633
Тісто надзвичайно пухке й ароматне, з яскраво вираженою ноткою кориці та апельсинової цедри.
Чізкейк «Халіф на годину»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 920
Чому «Халіф на годину»? Автор десерту запевняє, що рівно стільки готується це диво та рівно стільки йому «царювати» на вашому столі під час чаювання.
Пісний шоколадний кекс з вишнею та горіхами
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1094
Дуже смачний, ароматний та мега-шоколадний! Смаколик не схожий на жодну пісну випічку, яку мені до цього довелося скуштувати!
Простий малай на кефірі та варенні
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1151
Ідеальний рецепт на той випадок, коли треба використати відкриту банку варення, яке і їсти вже не хочеться, і викинути шкода.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: