clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 768

Баклажани у вершково-сирному соусі

Овочі виходять ніжними й ароматними, а соус взагалі вище всіляких похвал.
Овочі виходять ніжними й ароматними, а соус взагалі вище всіляких похвал. Фото: автора

Ніжна, ароматна страва, яка надто смачна, щоб їсти її щодня.

Баклажани я просто обожнюю у всіх проявах та інтерпретаціях. Конкретно цей рецепт вважаю одним із найвдаліших. Овочі виходять ніжними й ароматними, а соус взагалі вище всіляких похвал. Смачні як в холодному, так і в гарячому вигляді.

Інгредієнти:
4-5 баклажанів, 3 болгарських перці, 2 цибулини, 3 зубки часнику, плавлений сирок «Дружба», 200 мл вершків (10%), мускатний горіх, чорний мелений перець, сіль, дрібка цукру, олія+вершкове масло.

Приготування:
Баклажани помити, обрізати хвостики, почистити від шкірки та нарізати кубиками. Посолити й залишити на декілька хвилин, щоб відійшла гіркота. У розігріту сковорідку налити 2 ст. л. олії та 1 ст. л. вершкового масла. Смажити баклажани до зарум’янювання.

Цибулю нарізати напівкільцями, часник — подрібнити, болгарський перець — смужками. Додати овочі до баклажанів й паснерувати все разом протягом 10-15 хвилин.

Потім влити вершки.

Натертий на крупній тертці плавлений сирок.

Перемішати, пополити, присмачити цукром та спеціями, накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму й готувати до повного розплавлювання сиру. 

Подавати, прикрасивши гілочкою базиліку.

 

закуски, овочеві страви, баклажани в сирно-вершковому соусі, баклажани, вершково-сирний соус, плавлений сир, вершки, овочеве рагу, літні овочі, літні овочеві страви

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ікра баклажанна по-одеськи або «Сира ікорочка з «синеньких» від тьоті Шури»
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 984
Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися!
Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2859
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
«П’яна» слива в коньяку на зиму
закуски, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2492
Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.
Домашній вершковий сир «Філадельфія»
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1087
Цей рецепт не лише хороша альтернатива магазинному вершковому сиру, а й чудова база для безлічі десертів та інших страв.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: