clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1969

Неймовірне варення з гарбуза та цитрусових

З такого варення можна згодом варити солодке желе або, додавши крохмаль, робити заготовку-начинку для випічки
З такого варення можна згодом варити солодке желе або, додавши крохмаль, робити заготовку-начинку для випічки Фото: автора

Десерт дуже гарний зовні — прозорий, бурштиновий за кольором і желеподібний за консистенцією.

Варення з гарбуза — це не тільки дуже смачний ароматний десерт, це ще й джерело вітамінів і корисних мікроелементів. Такий смаколик взимку врятує всіх від будь-якої застуди. Крім усього десерт дуже гарний зовні — прозорий, бурштиновий за кольором і желеподібний за консистенцією. Час приготування варення — 1,5 годин. Вихід готового продукту — 1,5 л.

Інгредієнти:
1 кг м'якоті гарбуза, великий лимон, середній апельсин, 1 кг цукру.

Приготування:
Поставити варитися сироп. Для цього в каструлю (обсягом понад 3 л) всипати цукор і влити склянку (200 мл) води. Розмішати й залишити на повільному вогні до повного розчинення крупинок цукру. Сироп має повільного кипіти.
Гарбуз помити, почистити від шкірки й насіння, нарізати кубиками 2х2 см.
Лимон та апельсин помити, облити окропом. Лимон нарізати довільно разом зі шкіркою. Апельсин подрібнити в блендері. У киплячий сироп всипати гарбуз, шматочки й кашку з цитрусових. Перемішати.

Залишити варитися на повільному вогні близько години. Сироп стане рідкішим, а шматочки гарбуза стануть прозорими.
Гаряче гарбузове варення можна закатати в стерилізовані банки, а можна перекласти в чисту суху тару, охолодити, накрити пергаментом і зберігати в холодильнику.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: з такого варення можна згодом варити солодке желе або, додавши крохмаль, робити заготовку-начинку для випічки, до прикладу, тортів, тістечок чи пиріжків. А можна просто намащувати його на хрумкі тости і подавати до чаювання. Для приготування варення намагайтеся обрати такий сорт гарбуза, який хрумтить, а також має яскраво-помаранчеву м'якоть. Тоді ваш десерт буде ще солодшим і ароматнішим. Смак варення з гарбуза безпосередньо залежить від цитрусів. Тому, якщо ви хочете приготувати десерт із вишуканою кислинкою, тоді апельсини необхідно обирати кислі. І навпаки: солодкі єгипетські помаранчі надають більш солодкого смаку варенню. 

домашні заготовки, гарбуз, варення з гарбуза та цитрусових, десерти, начинка для пирогів, гарбуз

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

В’ялена груша – корисна заміна цукерок (сушимо в електросушарці)
десерти, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 320
В рази смачніша та натуральніша, ніж магазинні цукати. До того ж, обійдуться такі ласощі значно дешевше.
Крамбл «Льодовиковий період» із НЕрозмороженої ягоди (лінивий експрес-варіант)
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 729
Англійські ласощі з жіночою душею та чоловічим характером.
Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1895
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Тістечко «Картопля» на заварному кремі (без випікання)
десерти, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 820
Пропоную згадати дитинство й потішити себе й рідних улюбленим смаколиком.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: