Гаряча тема:
- Війна
Проект «Проскурівські смаколики» передбачає не лише цікаві факти із становлення, розвитку та осучаснення подільської кухні, але й смаколики від відомих людей та подарунки для глядачів.
12 кращих ресторанів міста, 12 старовинних рецептів та 12 незалежних народних експертів, які оцінять майстерність шеф-кухарів.
Більше того, окрім телевізійного шоу, проект виходить в реальне життя і вже у жовтні, у центрі Хмельницького відбудеться однойменний кулінарний фестиваль «Проскурівські смаколики».
Отож, все почалося, звичайно ж, з ідеї телевізійників зробити проект, який би популяризував подільську кухню.
Ресторатори із задоволенням погодилися. Підхопили його й у міській раді.
На початку серпня взялися до роботи. Провели у заміському ресторані «Дикий мед» жеребкування серед 12 кращих ресторанів, які зголосилися взяти участь у проекті. Роздали усім страви, за якими будуть оцінювати майстерність кухарів, розписали дату і час зйомок… І ось вже у ці дні на екрани вийшли перші телепрограми.
Шеф-кухар ресторану "Шпігель" Артем Блаута витягнув для приготування подільську запіканку
Представники піцерії "Мрія" готуватимуть трубочки м'ясні з пампушками по-подільськи
Ось, до прикладу, ви знали, що борщ по-хмельницьки готується із попередньо заквашеного буряка і подається обов’язково із пампушками з горохом та часниковим соусом? А знали, що офіційно класифікується понад 80 різновидів борщу? А якщо врахувати, що кожна господиня готує цю улюблену українцями страву по-своєму, то варіантів приготування борщу можна сміливо називати сотні тисяч!
«Проект «Проскурівські смаколики» – це знайомство подолян із кухнею рідного краю», – каже ведуча Леся Шуляк.
Усі ці кулінарно-дружні битви дивіться на телеканалі «Поділля Центр» щосереди та щочетверга о 21:15.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: