clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Вересня 2016 р. Алла СОБКО 1385

Смакуємо по-нашому, або Як і хто готує сотні видів борщу та інші страви подільської кухні

Кулінарно-дружні битви дивіться на телеканалі «Поділля Центр» щосереди та щочетверга о 21:15.
Кулінарно-дружні битви дивіться на телеканалі «Поділля Центр» щосереди та щочетверга о 21:15.

Про це розповідає проект «Проскурівські смаколики», який вийшов на телеканалі «Поділля Центр».

Проект «Проскурівські смаколики» передбачає не лише цікаві факти із становлення, розвитку та осучаснення подільської кухні, але й смаколики від відомих людей та подарунки для глядачів.

12 кращих ресторанів міста, 12 старовинних рецептів та 12 незалежних народних експертів, які оцінять майстерність шеф-кухарів.

Більше того, окрім телевізійного шоу, проект виходить в реальне життя і вже у жовтні, у центрі Хмельницького відбудеться однойменний кулінарний фестиваль «Проскурівські смаколики».

Отож, все почалося, звичайно ж, з ідеї телевізійників зробити проект, який би популяризував подільську кухню.

Ресторатори із задоволенням погодилися. Підхопили його й у міській раді.

На початку серпня взялися до роботи. Провели у заміському ресторані «Дикий мед» жеребкування серед 12 кращих ресторанів, які зголосилися взяти участь у проекті. Роздали усім страви, за якими будуть оцінювати майстерність кухарів, розписали дату і час зйомок… І ось вже у ці дні на екрани вийшли перші телепрограми.

Шеф-кухар ресторану "Шпігель" Артем Блаута витягнув для приготування подільську запіканку

Представники піцерії "Мрія" готуватимуть трубочки м'ясні з пампушками по-подільськи

Ось, до прикладу, ви знали, що борщ по-хмельницьки готується із попередньо заквашеного буряка і подається обов’язково із пампушками з горохом та часниковим соусом? А знали, що офіційно класифікується понад 80 різновидів борщу? А якщо врахувати, що кожна господиня готує цю улюблену українцями страву по-своєму, то варіантів приготування борщу можна сміливо називати сотні тисяч!

«Проект «Проскурівські смаколики» – це знайомство подолян із кухнею рідного краю», – каже ведуча Леся Шуляк.
Усі ці кулінарно-дружні битви дивіться на телеканалі «Поділля Центр» щосереди та щочетверга о 21:15.  

Підписатися на канал "Є" в Youtube

Проскурівські смаколики, Поділля Центр, Хмельницький, кулінарія,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Секрет смачної паски у борошні вищого гатунку та справжніх, не порошкових яйцях
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2457
Напередодні Великодня в рамках чергової дегустації ми вирішили з’ясувати, яку паску найкраще класти до великоднього кошика.
Які ковбаски-гриль обрати для пікніка?
порадник, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 2955
Дізнавалися працівники редакції напередодні травневих свят в рамках чергової дегустації
У Хмельницькому визначать кращого кухаря року

Даша ПАСТЕРНАК 1423
На конкурсі обиратимуть кращі зразки кулінарної продукції та визначатимуть кращого майстершефа міста.
Про зимовий стіл потурбуйтеся влітку

1608
Коли надворі сніг і холод, організм потерпає від нестачі вітамінів, а гаманець натякає на те, що свіжі овочі та фрукти – задорога розкіш, саме час відкрити морозильну камеру.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: