clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1069

Вершковий суп із баклажанами та грибами

Подавати суп зі сметанкою, посипавши зеленою цибулькою або улюбленою зеленню.
Подавати суп зі сметанкою, посипавши зеленою цибулькою або улюбленою зеленню. Фото: автора

Досить незвичайне поєднання продуктів, але виходить дуже смачно!

Рецепт зі старого кулінарного журналу «Школа гастроному» із моїми невеличкими доповненнями. Супчик ситний та наваристий, завдяки курячому бульйону. Кількість та вид овочів у ньому можна змінювати, в залежності від ваших вподобань. Але баклажани та гриби обов'язкові – саме вони «командують парадом». Цю першу страву швидко й легко готувати, а якщо замінити бульйон на воду, суп вийде пісним.


Інгредієнти:
Курячий суповий набір (у мене крильця та шийки), 2 великих баклажани, морквина, цибулина, 5-6 картоплин, 2-3 зубки часнику, 200 г грибів (у мене заморожені білі, підберезовики та сироїжки, але можете використовувати свіжі шампіньйони), склянка вершків (10-15%), 0,5 склянки молока, сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх, лавровий листок.


Приготування:
Насамперед слід зварити курячий бульйон. Потім м’ясо дістати з бульйону, відділити від кісток і повернути назад у суп. Картоплю нарізати середнім кубиком і відправити у каструлю. Паралельно почистити від шкірки баклажани, нарізати кубиками (за розміром як картопля). Підсмажити до зарум’янювання.

Додати у сковорідку нарізану кубиками цибулю, натерту на тертці моркву й подрібнений часник. Пасерувати все разом 5-7 хвилин.

Гриби розморозити й промити у друшляку, дати стекти воді (якщо використовуєте свіжі шампіньйони, то подрібнити).

Коли картопля в каструлі закипить, додати гриби. Потім у суп влити вершки й молоко, додати засмажку. Посолити, поперчити, присмачити спеціями. Якщо потрібно, долити в каструлю води до потрібної консистенції (я зробила густий суп).


Подавати суп зі сметанкою, посипавши зеленою цибулькою або улюбленою зеленню.


 

перші страви, супи, суп з баклажанами та грибами, гриби, грибні страви, страви з грибів, баклажани, страви з баклажанами, вершки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Солянка збірна м’ясна: рятуємо продукти після свят
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1505
У приготуванні цієї першої страви слід дотримуватися трьох головних правил – вона має бути наваристою, гостренькою, солоненькою та кисленькою.
Гаспачо зі сметанно-базиліковим соусом – традиційний іспанський томатний суп (відеорецепт)
перші страви, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 869
Наприкінці літа та восени гаспачо смакує найбільше, оскільки для його приготування використовуються домашні городні овочі – спілі м’ясисті помідори, хрумкі огірочки та солодкий болгарський перчик.
Суп із зеленого горошку з копчениною та часниковими грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1031
Пряна та ароматна перша страва. Особливо вона смакуватиме, якщо готувати її на реберцях.
Суп із зеленого горошку з часниково-сирними рулетиками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1136
Дуже незвичайна, але напрочуд смачна перша страва.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: