Гаряча тема:
- Війна
Всім нам час від часу хочеться похрумтіти чимось смачненьким. Печиво для цього підходить якнайкраще – готувати швидко, а на виході його багато. Цей рецепт саме з такої категорії. Поєднання шоколаду та кунжуту дуже вдале. А використання кукурудзяного борошна дарує печиву ще хрумкішу, більш розсипчасту структуру. Я готувала подвійну порцію, з якої виходить три дека. Якщо ж така гора «печенюх» для вас завелика, то сміливо зменшуйте кількість інгредієнти вдвічі.
Інгредієнти:
300 г пшеничного борошна, 100 г кукурудзяного борошна, 4 ст. л. кунжуту, 120 г вершкового масла, 100 г цукру, 4 ст. л. несолодкого какао (з гіркою), 2 ст. л. кавового або шоколадного лікеру (у мене бренді, але підійде і коньяк), дрібка солі, 2 яйця, 1 ч. л. розпушувача, ванілін.
Приготування:
Кунжут обсмажити на сухій сковорідці до золотавого відтінку, охолодити.
Змішати в мисці обидва види борошна, сіль, розпушувач і кунжут.
Окремо збити масло з цукром та ваніліном до кремоподібного стану, додати по одному яйця. Поступово всипати какао, влити алкоголь (він потрібен для аромату та відповіідної структури тіста). Збити все до однорідності (тісто виходить м'яким, але еластичним і слухняним, воно не прилипає до рук та поверхні).
Змшати обидві маси.
Загорнути тісто в плівку й сховати у холодильник на 15-20 хвилин, щоб відпочило.
Розділи тісто на три-чотири кульки.
Кожну злегка розпластати й розкачати паляничку (можна зробити традиційне кругле печиво, можна вирізати фігурки формочками; розкачувати тісто краще потовстіше).
Печиво викласти на деко, встелене пергаментом (нічим не змащувати!).
Духовку розігріти до 180°С, випікати 10-12 хвилин.
Дати печиву охолонути (після охолодження воно стане крихким).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: