clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 864

Шоколадно-кукурудзяне печиво з кунжутом

Поєднання шоколаду та кунжуту дуже вдале. А використання кукурудзяного борошна дарує печиву ще хрумкішу, більш розсипчасту структуру.
Поєднання шоколаду та кунжуту дуже вдале. А використання кукурудзяного борошна дарує печиву ще хрумкішу, більш розсипчасту структуру. Фото: автора

В міру солодке, неймовірно хрумке й зникає миттєво.

Всім нам час від часу хочеться похрумтіти чимось смачненьким. Печиво для цього підходить якнайкраще – готувати швидко, а на виході його багато. Цей рецепт саме з такої категорії. Поєднання шоколаду та кунжуту дуже вдале. А використання кукурудзяного борошна дарує печиву ще хрумкішу, більш розсипчасту структуру. Я готувала подвійну порцію, з якої виходить три дека. Якщо ж така гора «печенюх» для вас завелика, то сміливо зменшуйте кількість інгредієнти вдвічі.


Інгредієнти:
300 г пшеничного борошна, 100 г кукурудзяного борошна, 4 ст. л. кунжуту, 120 г вершкового масла, 100 г цукру, 4 ст. л. несолодкого какао (з гіркою), 2 ст. л. кавового або шоколадного лікеру (у мене бренді, але підійде і коньяк), дрібка солі, 2 яйця, 1 ч. л. розпушувача, ванілін.


Приготування:
Кунжут обсмажити на сухій сковорідці до золотавого відтінку, охолодити.

Змішати в мисці обидва види борошна, сіль, розпушувач і кунжут.


Окремо збити масло з цукром та ваніліном до кремоподібного стану, додати по одному яйця. Поступово всипати какао, влити алкоголь (він потрібен для аромату та відповіідної структури тіста). Збити все до однорідності (тісто виходить м'яким, але еластичним і слухняним, воно не прилипає до рук та поверхні).

Змшати обидві маси.

Загорнути тісто в плівку й сховати у холодильник на 15-20 хвилин, щоб відпочило.


Розділи тісто на три-чотири кульки.

Кожну злегка розпластати й розкачати паляничку (можна зробити традиційне кругле печиво, можна вирізати фігурки формочками; розкачувати тісто краще потовстіше).

Печиво викласти на деко, встелене пергаментом (нічим не змащувати!). 

Духовку розігріти до 180°С, випікати 10-12 хвилин.


Дати печиву охолонути (після охолодження воно стане крихким).


 

солодка випічка, печиво, шоколаддно-кукурудзяне печиво з кунжутом, какао, кунжут, кукурудзяне борошно, шоколадне печиво, випічка з кукурудзяного борошна

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Маковий кекс із черешнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 688
Раніше навіть не здогадувалася, як вдало поєднуються ягоди з маком. Це справжня симфонія смаку та аромату!
Лимонний манник із фініками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1045
Це смачна, оригінальна і нескладна випічка, яка базується на використанні манної крупи замість борошна.
Німецький абрикосовий пиріг з гарбузовим насінням
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 969
Простий, швидкий та невибагливий, але пишний, смачнючий і просто величезний! Навіть мої солодкоїжки подужали пиріг лише за два дні, хоча, зазвичай, «змітають» все за день.
Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1070
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: