Гаряча тема:
- Війна
Рецептів баклажанових пюре, діпів, ікри в кулінарному світі існує безліч: із яйцями, часником, майонезом, цибулею, лимонним соком, сиром... Усі вони неймовірно хороші та смачні. Проте цей рецепт відрізняється принципово! Автор закуски Єва з Єревану, із якою я познайомилася на одному з кулінарних форумів. Усі її рецепти – діаманти, а опис процесу приготування нагадує справжній кулінарний роман. Тому, щоб зберегти автентичність, використовуватиму її пояснення та поради зі своїми доповненнями. У страві усього три інгредієнти ,а в результаті виходить неймовірний, абсолютно новий смак традиційного баклажану.
Інгредієнти:
6 баклажанів, 50-70 г вершкового масла, сіль.
Приготування:
Баклажани помити й викласти на деко, встелене пергаментом (хвостики відрізати не потрібно!).
Запекти в духовці під грилем (дуже сильно, до абсолютно м'якого стану! Автор рекомендує практично до «вугільної шкірки» на відкритому вогні або на… конфорці плити. В останньому випадку слід взяти фольгу, зробити в ній невеликий проріз і «одягнути» на конфорку, як на гудзик. Потім баклажан покласти просто на конфорку, а потім обережно згорнути й прибирати фольгу з кіптявою. Єва запевняє, що диму в кімнаті не буде, та й плита залишиться чистою).
Готові баклажани покласти на декілька хвилин у поліетиленовий пакет та зав’язати його (завдяки такій маніпуляції їх потім буде легше почистити).
Швидко зняти з баклажанів шкірку, допомагаючи собі ножем (важливо, щоб вони залишалися гарячими!).
Прийшов час додати секретний інгредієнт: ВЕРШКОВЕ МАСЛО! Не рослинне, не топлене, а саме вершкове! Свіже й смачне (воно має бути не холодне, м'яке, тому дістаньте його з холодильника заздалегідь). Енергійно розтерти баклажани з маслом у кашу. Найзручніше це робити виделкою.
В процесі посолити за смаком. І жодних перцю, часнику, зелені чи майонезу!
Для оформлення швиденько створити художньо-естетичне оформлення, краще в мінімалістському стилі. Оскільки тут головне – не форма, а зміст.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: передбачаючи питання про блендер – він не підходить для подрібнення «Хмаринки»! Автор стверджує, що змінюється структура закуски. Вона стає більш в'язкою й тягучою. І, що цікаво, програє і в смаку! Тим більше, що процес подрібнення виделкою триває усього декілька хвилин й абсолютно не трудомісткий. Ще Єва каже, що страву потрібно їсти гарячою й одразу «з пилу-жару», але я спробувала розігрівати її наступного дня в мікрохвильовці. Смачно й ніжно і так, і так. Просто невагома хмаринка з вершковим смаком!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: