clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1095

Вірменська закуска з баклажанів «Хмаринка» - смакота лише з трьох інгредієнтів

Смачно й ніжно. Просто невагома хмаринка з вершковим смаком!
Смачно й ніжно. Просто невагома хмаринка з вершковим смаком! Фото: автора

Неймовірний соус до м’яса, риби та птиці, або просто баклажанова паста на хліб чи лаваш.

Рецептів баклажанових пюре, діпів, ікри в кулінарному світі існує безліч: із яйцями, часником, майонезом, цибулею, лимонним соком, сиром... Усі вони неймовірно хороші та смачні. Проте цей рецепт відрізняється принципово! Автор закуски Єва з Єревану, із якою я познайомилася на одному з кулінарних форумів. Усі її рецепти – діаманти, а опис процесу приготування нагадує справжній кулінарний роман. Тому, щоб зберегти автентичність, використовуватиму її пояснення та поради зі своїми доповненнями. У страві усього три інгредієнти ,а в результаті виходить неймовірний, абсолютно новий смак традиційного баклажану.


Інгредієнти:
6 баклажанів, 50-70 г вершкового масла, сіль.


Приготування:
Баклажани помити й викласти на деко, встелене пергаментом (хвостики відрізати не потрібно!).

Запекти в духовці під грилем (дуже сильно, до абсолютно м'якого стану! Автор рекомендує практично до «вугільної шкірки» на відкритому вогні або на… конфорці плити. В останньому випадку слід взяти фольгу, зробити в ній невеликий проріз і «одягнути» на конфорку, як на гудзик. Потім баклажан покласти просто на конфорку, а потім обережно згорнути й прибирати фольгу з кіптявою. Єва запевняє, що диму в кімнаті не буде, та й плита залишиться чистою).


Готові баклажани покласти на декілька хвилин у поліетиленовий пакет та зав’язати його (завдяки такій маніпуляції їх потім буде легше почистити).

Швидко зняти з баклажанів шкірку, допомагаючи собі ножем (важливо, щоб вони залишалися гарячими!).


Прийшов час додати секретний інгредієнт: ВЕРШКОВЕ МАСЛО! Не рослинне, не топлене, а саме вершкове! Свіже й смачне (воно має бути не холодне, м'яке, тому дістаньте його з холодильника заздалегідь). Енергійно розтерти баклажани з маслом у кашу. Найзручніше це робити виделкою.

В процесі посолити за смаком. І жодних перцю, часнику, зелені чи майонезу!


Для оформлення швиденько створити художньо-естетичне оформлення, краще в мінімалістському стилі. Оскільки тут головне – не форма, а зміст.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: передбачаючи питання про блендер – він не підходить для подрібнення «Хмаринки»! Автор стверджує, що змінюється структура закуски. Вона стає більш в'язкою й тягучою. І, що цікаво, програє і в смаку! Тим більше, що процес подрібнення виделкою триває усього декілька хвилин й абсолютно не трудомісткий. Ще Єва каже, що страву потрібно їсти гарячою й одразу «з пилу-жару», але я спробувала розігрівати її наступного дня в мікрохвильовці. Смачно й ніжно і так, і так. Просто невагома хмаринка з вершковим смаком!


 

закуски, овочеві страви, овочі, страви з овочів, баклажани, закуска з баклажанів хмаринка, вірменська кухня, вірменська закуска, запечені баклажани, страви з баклажанів

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1559
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
Гливи у клярі – і оригінальна закуска, і незвичне доповнення до пива
закуски, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 696
Рецепт мега-простий, дуже швидкий і неймовірно смачний!
Свинячі вушка по-корейськи
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1144
Я випробувала безліч варіантів цієї страви (дуже ми її любимо!). Проте цей, перевірений та доповнений мною рецепти, подобається найбільше.
Батон, запечений із копченою грудинкою та сиром (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
закуски, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 711
або Як «реанімувати» черствий батон?
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: