clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

22 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 754

Апельсиновий пиріг із грушами – проста випічка для сімейного чаювання


Ідеальний варіант, щоб посидіти з родиною за чашечкою чаю. Фото: автора

Вдале поєднання ніжного бісквітного тіста зі шматочками груші й ароматом апельсина.

Рецепт підкупив простотою виконання. Готується пиріг дуже швидко. Ідеальний варіант, щоб посидіти з родиною за чашечкою чаю. Навіть не стала ніяк прикрашати, адже саме в простоті його родзинка.


Інгредієнти:
3 яйця, 200 г цукру, 100 г вершкового масла або маргарину, 300 г борошна, ванілін, 2 ч. л. розпушувача, невеликий апельсин, 6 середніх груш, цукрова пудра – для посипання.


Приготування:
Яйця збити з цукром і ваніліном до пишної піни.

З апельсинів зняти цедру і вичавити сік. Додати до збитих яєць розтоплене масло і цедру.

Борошно з'єднати з розпушувачем і просіяти невеликими порціями у тісто. Перемішати, додати апельсиновий сік.


Додати нарізану невеликими кубиками грушу.


Дно форми (у мене 24 см в діаметрі) встелити пергаментом, змастити маслом. Вилити тісто.

Випікати 40 хвилин при температурі 180°С.

Трохи охолодити, вийняти з форми й посипати цукровою пудрою.


 

солодка випічка, осіння випічка, апельсиновий пиріг з грушами, груші, осінній пиріг, апельсин

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1509
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 576
Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!
Італійський яблучний пиріг від сестер Сімілі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 783
На смак – ніжне суфле. Соковитий, ароматний і дуже яблучний смаколик!
«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 913
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
Показати ще
Коментарів - 0: