ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Лютого, 2020

Осіннє овочеве рагу з кроликом

25 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1400
Якщо ваші домашні не надто поважають кролика, можете сміливо використовувати інше м'ясо – курятину, телятину чи свинину.
Якщо ваші домашні не надто поважають кролика, можете сміливо використовувати інше м'ясо – курятину, телятину чи свинину. Фото: автора

Відмінне поєднання кролика з баклажанами та капустою. Ну й, звісно ж, біле вино – родзинка багатьох рецептів.

Якщо ваші домашні не надто поважають кролика, можете сміливо використовувати інше м’ясо – курятину, телятину чи свинину.


Інгредієнти:
Тушка кролика (2-2,5 кг), 2 баклажана, 2 цибулини, чверть капустини, 5-6 помідорів, морквина, півсклянки білого сухого вина, лавровий листочок, суміш перців мелена, розмарин, шафран, сіль, олія для смаження, 3 зубки часнику, борошно для панірування, дрібка цукру.


Приготування:
Кролика розробити, помити та нарізати порційними шматочками. Потім замаринувати у суміші спецій, солі, розмарині та шафрані (букет спецій та трав обирайте на свій смак).

Через годину-дві запанірувати шматочки кролика в борошні.

Обсмажити м’ясо до золотавої скоринки на олії. Скласти кролика в товстостінну каструлю, казан або гусятницю.

На цій же сковорідці обсмажити спочатку баклажан.

Потім додати цибулю півкільцями та моркву крупними шматками.

Додати помідори кубиками та пластинки часнику.

Наприкінці додати нашатковану капусту й тушкувати все разом протягом 10-15 хвилин.


Додати овочі до кролика, перемішати й влити вино. Також додати трішки води (у мене заморожений бульйон).

Посолити, поперчити, присмачити цукром та покласти лавровий листочок. Накрити кришкою і тушкувати до готовності.

 

М`ясо та субпродукти, страви з кролика, кролик, овочеве рагу з кроликом, рагу, баклажани, капуста

Коментарі:

  Так  Ні, дякую