clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1887

М’ясні тефтелі в томатному соусі з грибами

Оскільки ці м'ясні кульки «купаються» у смачнючому соусі, то страва просто ідеальна до пасти та картопляного пюре.
Оскільки ці м'ясні кульки «купаються» у смачнючому соусі, то страва просто ідеальна до пасти та картопляного пюре. Фото: автора

Оскільки ці м’ясні кульки «купаються» у смачнючому соусі, то страва просто ідеальна до пасти та картопляного пюре.

Класичні тефтелі можна приготувати на сковорідці, а можна запекти в духовці. З кисло-солодким томатним соусом однаково добре поєднується і свинина, і телятина, і курятина.

Інгредієнти:
Для фаршу: 500 г м'ясного фаршу (курка, свинина, індичатина — на свій смак), середня цибулина, 2-3 зубки часнику, скибочка черствого батона, 100-150 мл молока, 2 яйця, сіль, перець.
Для соусу: середня морквина, велика цибулина, 300 г гриюів (у мене лісові, але можна й печериці), 5-6 середніх помідор, 2 ст. л. томатної пасти, дрібка цукру, сіль, чорний мелений перець, паприка.

Приготування:
З фаршу, замоченої в молоці булки, перемеленої цибулі та часнику, яєць приготувати фарш.

Посолити та поперчити. Сформувати невеличкі тефтелі розміром із волоський горіх.

Обсмажити на олії з обох сторін.

Скласти у каструлю.


Приготувати соус: в глибокій сковорідці обсмажити гриби.

Потім долати нарізану кубиками цибулю та натерту на тертці моркву. Пасерувати все разом до напівготовності овочів.

На помідорах зробити хрестоподібні надрізи й залити окропом на декілька хвилин. Потім зняти шкірку й нарізати кубиками. Додати помідори до грибів, посолити, поперчити, присмачити цукром та паприкою. Додати томатну пасту й тушкувати доти, поки помідори не дадуть багато соку.


Залити цим соусом тефтелі й тушкувати на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин.


 

м`ясо та субпродукти, гриби, страви з курятини, страви з фаршу, томатний соус, тефтелі в томатному соусі з грибами

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Стіжки – ніжні котлетки під сиром із грибною начинкою
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 520
Надзвичайно ситна й смачна страва з найдоступніших продуктів, яка подобається і дорослим, і дітям.
Свиняча рулька з яблуками та чорносливом за рецептом Ігоря Місевича
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 858
Дехто вважає, що свиняча рулька – це жорстке м'ясо. Однак, якщо ви приготуєте її за фірмовим рецептом учасника проекту «МайстерШеф», то вона вийде у вас м'якою, соковитою, ніжною, ароматною і на диво смачною!
Реберця з грибами у вершковому соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 558
Дуже смачне та ніжне м’ясо! Воно просто саме відстає від кісточки, а соус ідеально доповнює смак свинини.
Курячі сердечка в томатному соусі з овочами та яблуками
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 369
Це дуже зручний, швидкий, простий і, звісно ж, смачний рецепт, який завжди прийде вам на допомогу, коли мало часу, але потрібно щось швиденько приготувати на вечерю.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: