clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

26 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1171

М’ясні тефтелі в томатному соусі з грибами


Оскільки ці м'ясні кульки «купаються» у смачнючому соусі, то страва просто ідеальна до пасти та картопляного пюре. Фото: автора

Оскільки ці м’ясні кульки «купаються» у смачнючому соусі, то страва просто ідеальна до пасти та картопляного пюре.

Класичні тефтелі можна приготувати на сковорідці, а можна запекти в духовці. З кисло-солодким томатним соусом однаково добре поєднується і свинина, і телятина, і курятина.

Інгредієнти:
Для фаршу: 500 г м'ясного фаршу (курка, свинина, індичатина — на свій смак), середня цибулина, 2-3 зубки часнику, скибочка черствого батона, 100-150 мл молока, 2 яйця, сіль, перець.
Для соусу: середня морквина, велика цибулина, 300 г гриюів (у мене лісові, але можна й печериці), 5-6 середніх помідор, 2 ст. л. томатної пасти, дрібка цукру, сіль, чорний мелений перець, паприка.

Приготування:
З фаршу, замоченої в молоці булки, перемеленої цибулі та часнику, яєць приготувати фарш.

Посолити та поперчити. Сформувати невеличкі тефтелі розміром із волоський горіх.

Обсмажити на олії з обох сторін.

Скласти у каструлю.


Приготувати соус: в глибокій сковорідці обсмажити гриби.

Потім долати нарізану кубиками цибулю та натерту на тертці моркву. Пасерувати все разом до напівготовності овочів.

На помідорах зробити хрестоподібні надрізи й залити окропом на декілька хвилин. Потім зняти шкірку й нарізати кубиками. Додати помідори до грибів, посолити, поперчити, присмачити цукром та паприкою. Додати томатну пасту й тушкувати доти, поки помідори не дадуть багато соку.


Залити цим соусом тефтелі й тушкувати на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин.


 

м`ясо та субпродукти, гриби, страви з курятини, страви з фаршу, томатний соус, тефтелі в томатному соусі з грибами

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 749
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Шашлик із «родзинкою» за рецептом мого батька
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1418
Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби.
Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1510
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
М'ясо «Панське» під пікантним чорничним соусом
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Аврора Крейнес 420
Дуже ароматне й смачне. А ще м'ясо виходить таким м’яким, що його можна їсти одними губами.
Показати ще
Коментарів - 0: