clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1173

Рибні гніздечка – проста в приготуванні закуска

Завдяки тому, що батон просочується молоком, гніздечка  виходять не сухими, сама ж начинка також дуже ніжна й соковита.
Завдяки тому, що батон просочується молоком, гніздечка виходять не сухими, сама ж начинка також дуже ніжна й соковита. Фото: автора

Страва смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Ідею цього рецепту я підгледіла на одному з кулінарних форумів. Але я трішки змінила склад інгредієнтів, так би мовити, модернізувала його. Гніздечка моїм домочадцям дуже сподобалися. Завдяки тому, що батон просочується молоком, вони виходять не сухими, сама ж начинка також дуже ніжна й соковита. Можна використовувати філе будь-якої морської риби.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 20 гніздечок.


Інгредієнти:
500 г філе риби (горбуша, минтай, хек, навага тощо), тонкий багет, 200 г цибулі, 500 мл молока, 250 г твердого сиру, сметана, зелень за смаком, сіль, перець, олія.


Приготування:
Цибулю, філе риби та зелень дрібно нарізати. Сир натерти на дрібній тертці. Змішати рибу, цибулю та зелень, посолити, поперчити. Багет нарізати скибочками завтовшки 2 см, просочити їх молоком, трохи відтиснути.

Форму змастити маслом, викласти батон. У кожному шматочку зробити поглиблення (просто прим'яти м'якуш руками). У вас мають вийти формочки, схожі на кокотниці для жульєну.

У поглиблення викласти рибну начинку. Змастити зверху сметанкою. Поставити гніздечка в духовку й запікати при температурі 180°С протягом 40-45 хвилин. Потім посипати сиром та поставити в духовку ще на 5-7 хвилин.


 

риба та морепродукти, закуски, рибні гніздечка, риба в батоні, рибне філе

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Свиняча рулька з яблуками та чорносливом за рецептом Ігоря Місевича
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 840
Дехто вважає, що свиняча рулька – це жорстке м'ясо. Однак, якщо ви приготуєте її за фірмовим рецептом учасника проекту «МайстерШеф», то вона вийде у вас м'якою, соковитою, ніжною, ароматною і на диво смачною!
Оселедець із коропа по-домашньому
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 827
Рибка виходить ніжна, в міру солона й пікантна, а головне – у ній практично не має кісточок.
Огірковий салат із медово-м’ятною заправкою
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 803
По-літньому свіжа, легка, яскрава, апетитна та соковита закуска!
Холодний «жучок» зі скумбрії по-санжіївськи
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1135
Розкішна малосольна рибка за фірмовим капітанським рецептом.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: