clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 892

Рибні гніздечка – проста в приготуванні закуска

Завдяки тому, що батон просочується молоком, гніздечка  виходять не сухими, сама ж начинка також дуже ніжна й соковита.
Завдяки тому, що батон просочується молоком, гніздечка виходять не сухими, сама ж начинка також дуже ніжна й соковита. Фото: автора

Страва смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Ідею цього рецепту я підгледіла на одному з кулінарних форумів. Але я трішки змінила склад інгредієнтів, так би мовити, модернізувала його. Гніздечка моїм домочадцям дуже сподобалися. Завдяки тому, що батон просочується молоком, вони виходять не сухими, сама ж начинка також дуже ніжна й соковита. Можна використовувати філе будь-якої морської риби.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 20 гніздечок.


Інгредієнти:
500 г філе риби (горбуша, минтай, хек, навага тощо), тонкий багет, 200 г цибулі, 500 мл молока, 250 г твердого сиру, сметана, зелень за смаком, сіль, перець, олія.


Приготування:
Цибулю, філе риби та зелень дрібно нарізати. Сир натерти на дрібній тертці. Змішати рибу, цибулю та зелень, посолити, поперчити. Багет нарізати скибочками завтовшки 2 см, просочити їх молоком, трохи відтиснути.

Форму змастити маслом, викласти батон. У кожному шматочку зробити поглиблення (просто прим'яти м'якуш руками). У вас мають вийти формочки, схожі на кокотниці для жульєну.

У поглиблення викласти рибну начинку. Змастити зверху сметанкою. Поставити гніздечка в духовку й запікати при температурі 180°С протягом 40-45 хвилин. Потім посипати сиром та поставити в духовку ще на 5-7 хвилин.


 

риба та морепродукти, закуски, рибні гніздечка, риба в батоні, рибне філе

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1618
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3179
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
«П’яна» слива в коньяку на зиму
закуски, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2526
Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 952
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: