clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

4 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 4422

Наполеон «Ледачі вушка» (без випікання)


Я ще прикрасила свій «Наполеончик» по колу печивом. Фото: автора

Дуже швидкий і смачний тортик – альтернатива класичному «Наполеону»

Рецепт якраз для тих, у кого немає часу готувати коржі, нехай навіть і з готового тіста. На смак торт дуже нагадує класичний «Наполеон». Він чудово просочується, при цьому прекрасно тримає форму – шматочки відрізаються рівненько ножем і на тарілочці тримаються купки.


Інгредієнти:

Для коржів:
800 г готового листкового печива «Вушка».

Для заварного крему:
1 л молока,
3 яйця,
півсклянки цукру,
6 ст. л. борошна,
ванілін,
100 г вершкового масла.


Приготування:
Спочатку потрібно зварити крем. Для цього молоко закип’ятити. Яйця збити з цукром та ваніліном у густу піну. Додати борошно, розмішати, щоб не було грудочок. Влити у масу трішки гарячого молока, ретельно розмішати. Потім яєчну масу тонкою цівкою ввести у гаряче молоко, безперестанно помішуючи, щоб яйця не згорнулися. Повернути крем на маленький вогонь і варити до потрібної густини.

Коли крем трохи охолоне, додати вершкове масло. Збити масу міксером до однорідності.


У роз’ємну форму викладати «вушка», занурюючи їх попередньо у ще теплий крем (мені здається, що торт так швидше просочується).

Просочувати кожне печиво рясно та щедро (не забудьте залишити декілька штук для посипання). Складати у форму щільно один до одного.

У формі діаметром 26 см у мене вийшло чотири шари.


Зверху полити тортик кремом і посипати крихтою з вушок.

Дати постояти хоча б 4 години (вушка дуже добре просочуються і стають м'якими!). Я ще прикрасила свій «Наполеончик» по колу печивом.

 

торти, наполеон ледачі вушка, торти без випікання, торт, наполеон, печиво вушка, заварний крем

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шоколадно-сирний торт «Вишневі сутінки»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1348
Не нудотний, з легкою кислинкою ягідного желе. Цей торт дуже простий у приготуванні, при цьому виглядає ошатно й має неймовірний смак!
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Пляцок «Курка в декреті»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 2044
Шедевральний тортик, який обов’язково сподобається Вогняному Півню.
Капкейки — це маленькі порційні тортики, які прикрасять будь-яке свято
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 6734
Все про ці мініатюрні кулінарні шедеври знає хмельничанка Наталя Сова, яка ось уже три роки займається випіканням тортів на замовлення.
Швейцарський сирний торт
торти, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1169
Ніжний, просочений бісквіт, шоколадний прошарок і сирно-вершковий крем — це дуже смачний десерт!
Показати ще
Коментарів - 7:
Від: Світлана Яськова09.11.2016 21:54Ірина, дякую!
Від: Ірина Герун 09.11.2016 21:44мені ваші рецепти дуже подобаються, тому що вони є легкими у використанні, і завжди слідкую за ними)
Від: Світлана Яськова09.11.2016 21:37Ірина Герун, як добре. Рада, що у Вас печиво просочилося. Якість фото абсолютно не важлива, і так видно, що Ваш тортик дуже апетитний. Дякую за фотозвіт!
Від: Ірина Герун 09.11.2016 21:28Дякую Світланко за такий легкий але в одночас смачненький рецептик, тортик вийшов дуже ніжний та м*який, гарно просочився) Потрібно купувати свіжі вушка і тобі буде все гаразд)) вибачайте за не чітке фото
Від: Світлана Яськова09.11.2016 20:35Мені навіть страшно уявити, що ж то у Вас за печиво було, що Ви його і в пароварку, і в крем, а воно всеодно залишилося твердим... Якесь не листкове, а залізне:))))
Від: Світлана Яськова09.11.2016 20:28Я б порадила Вам занурювати "вушка" у гарячий крем, тоді вони просочуються просто у руках. Ми куштували тортик вже через 4-5 годин і він був м'якесеньким, але ще погано різався, не тримав форму. Але наступного дня все схопилося намертво і просочилося ще краще. Стояв виріб на балконі, в холодильник не ставила (щоб крем швидко не застигав і процес просочування відбувався активніше). Про смак я з вами погоджуюся - йому далеко до справжнього оригінального Наполеону. Але ж і випікати "надцять" коржів не потрібно, тому для людей, які не мають часу це може бути гарною альтернативою. Що ж до горішків, то Ваша ідея мені дуже подобається. Обов'язково спробую. Дякую! Але це вже буде не класичний Наполеон (не аутентичний, як ви його називаєте). Якщо цікаво, можете переглянути про класичний рецепт ось тут: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BE%D0%BD_(%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82). Ще раз дякую Вам за цікавий коментар.
05.11.2016 16:58Спробував приготувати цей торт, прийшов до висновку що він потребує вдосконалень, а саме: печиво вушка досить жорстке і не просочується як належно навіть за добу, тому я рекомендую попередньо ретельно пропарити його у пароварці і лише після цього перемащувати кремом, після чого залишити просочуватись ще на ніч у холодному місці. також рекомендую щиро пересипати шари печива подрібленим грецьким горіхом, це зробить смак більш аутентичним. для укладання зручно використовувати пластикові коробки для тортів , (які можна придбати у мазазинах солодощів). та все одно торт за цим рецептом дещо поступається за смаком справжньому домашньому наполеону, але вцілому непоганий і простий у приготуванні.