clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 8656

Наполеон «Ледачі вушка» (без випікання)

Я ще прикрасила свій «Наполеончик» по колу печивом.
Я ще прикрасила свій «Наполеончик» по колу печивом. Фото: автора

Дуже швидкий і смачний тортик – альтернатива класичному «Наполеону»

Рецепт якраз для тих, у кого немає часу готувати коржі, нехай навіть і з готового тіста. На смак торт дуже нагадує класичний «Наполеон». Він чудово просочується, при цьому прекрасно тримає форму – шматочки відрізаються рівненько ножем і на тарілочці тримаються купки.


Інгредієнти:

Для коржів:
800 г готового листкового печива «Вушка».

Для заварного крему:
1 л молока,
3 яйця,
півсклянки цукру,
6 ст. л. борошна,
ванілін,
100 г вершкового масла.


Приготування:
Спочатку потрібно зварити крем. Для цього молоко закип’ятити. Яйця збити з цукром та ваніліном у густу піну. Додати борошно, розмішати, щоб не було грудочок. Влити у масу трішки гарячого молока, ретельно розмішати. Потім яєчну масу тонкою цівкою ввести у гаряче молоко, безперестанно помішуючи, щоб яйця не згорнулися. Повернути крем на маленький вогонь і варити до потрібної густини.

Коли крем трохи охолоне, додати вершкове масло. Збити масу міксером до однорідності.


У роз’ємну форму викладати «вушка», занурюючи їх попередньо у ще теплий крем (мені здається, що торт так швидше просочується).

Просочувати кожне печиво рясно та щедро (не забудьте залишити декілька штук для посипання). Складати у форму щільно один до одного.

У формі діаметром 26 см у мене вийшло чотири шари.


Зверху полити тортик кремом і посипати крихтою з вушок.

Дати постояти хоча б 4 години (вушка дуже добре просочуються і стають м'якими!). Я ще прикрасила свій «Наполеончик» по колу печивом.

 

торти, наполеон ледачі вушка, торти без випікання, торт, наполеон, печиво вушка, заварний крем

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тістечко «Королівський мармур», або Вдосконалена угорська ватрушка
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1368
Смаколик за консистенцією та смаком дуже нагадує ніжнійший сирник або ж чізкейк. А за зовнішнім виглядом не поступається багатьом тортам!
Торт «Червоний оксамит» («Red Velvet») - улюблений десерт американців і канадців
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1177
Яскраво-червоні вологі та пористі коржі, які просто тануть у роті, обрамленні найніжнішим білосніжним сирно-вершковим кремом… Цей смаколик хочеться куштувати знову і знову!
Тришаровий торт «Деліс» із персиками
торти
Світлана ЯСЬКОВА 925
Це надзвичайно смачні ласощі, які складається з пухкого бісквіту, ароматних персиків у желе та шоколадно-вершкового суфле… І все це під шоколадним ганашем!
Хороша цукрова пудра — запорука вдалої мастики для торту
торти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1764
У цьому мене запевнила талановитий кондитер Наталя Сова. Жінка каже, що готову солодку масу зручно зберігати в холодильнику в звичайному пакеті, а за необхідності — просто розігрівати в мікрохвильовці.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 7:
Від: Світлана Яськова09.11.2016 21:54Ірина, дякую!
Від: Ірина Герун 09.11.2016 21:44мені ваші рецепти дуже подобаються, тому що вони є легкими у використанні, і завжди слідкую за ними)
Від: Світлана Яськова09.11.2016 21:37Ірина Герун, як добре. Рада, що у Вас печиво просочилося. Якість фото абсолютно не важлива, і так видно, що Ваш тортик дуже апетитний. Дякую за фотозвіт!
Від: Ірина Герун 09.11.2016 21:28Дякую Світланко за такий легкий але в одночас смачненький рецептик, тортик вийшов дуже ніжний та м*який, гарно просочився) Потрібно купувати свіжі вушка і тобі буде все гаразд)) вибачайте за не чітке фото
Від: Світлана Яськова09.11.2016 20:35Мені навіть страшно уявити, що ж то у Вас за печиво було, що Ви його і в пароварку, і в крем, а воно всеодно залишилося твердим... Якесь не листкове, а залізне:))))
Від: Світлана Яськова09.11.2016 20:28Я б порадила Вам занурювати "вушка" у гарячий крем, тоді вони просочуються просто у руках. Ми куштували тортик вже через 4-5 годин і він був м'якесеньким, але ще погано різався, не тримав форму. Але наступного дня все схопилося намертво і просочилося ще краще. Стояв виріб на балконі, в холодильник не ставила (щоб крем швидко не застигав і процес просочування відбувався активніше). Про смак я з вами погоджуюся - йому далеко до справжнього оригінального Наполеону. Але ж і випікати "надцять" коржів не потрібно, тому для людей, які не мають часу це може бути гарною альтернативою. Що ж до горішків, то Ваша ідея мені дуже подобається. Обов'язково спробую. Дякую! Але це вже буде не класичний Наполеон (не аутентичний, як ви його називаєте). Якщо цікаво, можете переглянути про класичний рецепт ось тут: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BE%D0%BD_(%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82). Ще раз дякую Вам за цікавий коментар.
05.11.2016 16:58Спробував приготувати цей торт, прийшов до висновку що він потребує вдосконалень, а саме: печиво вушка досить жорстке і не просочується як належно навіть за добу, тому я рекомендую попередньо ретельно пропарити його у пароварці і лише після цього перемащувати кремом, після чого залишити просочуватись ще на ніч у холодному місці. також рекомендую щиро пересипати шари печива подрібленим грецьким горіхом, це зробить смак більш аутентичним. для укладання зручно використовувати пластикові коробки для тортів , (які можна придбати у мазазинах солодощів). та все одно торт за цим рецептом дещо поступається за смаком справжньому домашньому наполеону, але вцілому непоганий і простий у приготуванні.