ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Лютого, 2020

Наполеон «Ледачі вушка» (без випікання)

4 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 47366
Я ще прикрасила свій «Наполеончик» по колу печивом.
Я ще прикрасила свій «Наполеончик» по колу печивом. Фото: автора

Дуже швидкий і смачний тортик – альтернатива класичному «Наполеону»

Рецепт якраз для тих, у кого немає часу готувати коржі, нехай навіть і з готового тіста. На смак торт дуже нагадує класичний «Наполеон». Він чудово просочується, при цьому прекрасно тримає форму – шматочки відрізаються рівненько ножем і на тарілочці тримаються купки.


Інгредієнти:

Для коржів:
800 г готового листкового печива «Вушка».

Для заварного крему:
1 л молока,
3 яйця,
півсклянки цукру,
6 ст. л. борошна,
ванілін,
100 г вершкового масла.


Приготування:
Спочатку потрібно зварити крем. Для цього молоко закип’ятити. Яйця збити з цукром та ваніліном у густу піну. Додати борошно, розмішати, щоб не було грудочок. Влити у масу трішки гарячого молока, ретельно розмішати. Потім яєчну масу тонкою цівкою ввести у гаряче молоко, безперестанно помішуючи, щоб яйця не згорнулися. Повернути крем на маленький вогонь і варити до потрібної густини.

Коли крем трохи охолоне, додати вершкове масло. Збити масу міксером до однорідності.


У роз’ємну форму викладати «вушка», занурюючи їх попередньо у ще теплий крем (мені здається, що торт так швидше просочується).

Просочувати кожне печиво рясно та щедро (не забудьте залишити декілька штук для посипання). Складати у форму щільно один до одного.

У формі діаметром 26 см у мене вийшло чотири шари.


Зверху полити тортик кремом і посипати крихтою з вушок.

Дати постояти хоча б 4 години (вушка дуже добре просочуються і стають м'якими!). Я ще прикрасила свій «Наполеончик» по колу печивом.

 

торти, наполеон ледачі вушка, торти без випікання, торт, наполеон, печиво вушка, заварний крем

Коментарі:

  Так  Ні, дякую