clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1905

Італійська родзинка – в’ялені помідори

Звичайні українські томати можна пов'ялити у звичайній духовці
Звичайні українські томати можна пов'ялити у звичайній духовці Фото: автора

Виходять просто обурливо смачні штучки!

Раніше в’ялені помідорки я зрідка купувала в італійських магазинчиках. Але це задоволення не з дешевих, адже невеличка баночка коштує близько 60-80 гривень. Завдяки цьому рецепту можна більше не проходити повз страви, до складу яких входять ці смаколики. Звичайні українські томати можна пов’ялити у звичайній духовці, залити оливковою (соняшниковою) олією, засипати пряними травками, часничком, перчиком і використовувати як закуску. Додавати у салати, піцу та до бутербродів.


Інгредієнти:
1-1,2 кг нетвердих помідор (скільки на деко увійде),
сіль за смаком (приблизно 1 ч. л.),
суміш сухих трав (типу прованських, італійських)
або сушені базилік, орегано, чабрець,
перець чорний мелений та духм’яний,
насіння коріандру, гірчиці,
гвоздика, часник свіжий,
олія соняшникова або оливкова.


Приготування:
Помідори добре помити, розрізати на половинки-четвертинки (для швидкого в'ялення найкраще ложечкою прибрати весь зайвий сік із насінням і перегородками, тоді час приготування скоротиться вдвічі).
Деко встелити пергаментом або фольгою, змастити олією і розкласти помідори зрізом догори. Посипати томати сіллю, травками, часником та спеціями (намагайтеся повз помідори не розсипати – горітимуть!).


В'ялити при 100-120°С протягом 4-5 годин зі злегка прочиненими дверцятах у режимі конвекція (в кого є). Потім духовку вимкнути й залишити томати охолоджуватися в ній (час підсушування залежить від духовки й сорту самих помідорів. Головне – час від часу дивитися, щоб вони не горіли. Якщо підгорають – зменшити нагрів).
Помідори готові, коли при натисканні на м'якоть виделкою рідина не виділяється (структура схожа на родзинки чи курагу). Якщо пересушили – не страшно. Отримаєте чудову заготовку для супу (я частину своїх томатів пересушила спеціально й склала у велику трилітрову банку).


Готові в’ялені томати скласти в чисту стерильну баночку. Засипати зверху спеціями, сіллю та травами.

Покласти зубки часнику та лавровий листочок. Залити киплячою олією і закрити кришкою.


Після охолодження зберігати в холодильнику.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: до речі, не поспішайте виливати олію, у якій зберігалися помідорки. Це чудова заправка для салатів.

 

домашні заготовки, закуски, закуска, в`ялені томати, помідори, консервація, заготовки на зиму, олія, сушені помідори, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Огірковий салат із медово-м’ятною заправкою
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 807
По-літньому свіжа, легка, яскрава, апетитна та соковита закуска!
Топ-5 найсмачніших святкових закусок для великоднього столу
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 908
Смачний рейтинг складено за версією «Гурману» та перевірено й схвалено багатьма господинями.
Свиняча рулька з яблуками та чорносливом за рецептом Ігоря Місевича
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 854
Дехто вважає, що свиняча рулька – це жорстке м'ясо. Однак, якщо ви приготуєте її за фірмовим рецептом учасника проекту «МайстерШеф», то вона вийде у вас м'якою, соковитою, ніжною, ароматною і на диво смачною!
Данський печінковий паштет (Dansk leverpostej)
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 862
Дуже популярна страва скандинавської кухні, без якої, напевно, не обходиться жоден сніданок.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: