Гаряча тема:
- Війна
Смак приголомшливий! Спочатку легка солоність, але м'якша, ніж у маслин, а наприкінці відчувається солодкість і свіжість винограду. Поєднання цих двох післясмаків незвичайне й цікаве! Закуска дуже ефектно виглядає на столі, коли в тарілочку викладати суміш із темного й світлого винограду, та й готувати можна цілий рік, а не лише восени. З чим подавати маринований виноград? Та з чим завгодно! Вино, м'ясо, сир, навіть горілку цікаво закушувати. Висновок: дуже смачно, просто й оригінально!
Інгредієнти:
На 1 л води:
2 ст. л. солі,
4 ст. л. цукру,
лавровий листок, гвоздика,
50 мл винного оцту,
духм’яний та чорний перець,
мелена кориця, бад’ян, аніс (за бажанням).
Приготування:
Воду закип'ятити. Всипати всі інгредієнти. Проварити декілька хвилин. Зняти з вогню.
Виноград помити й зняти ягідки з грона (я не знімала, а маринувала цілу китицю). Скласти виноград у скляний або керамічний посуд.
Залити гарячим маринадом.
Закрити кришкою, дати охолонути, потім прибрати в холодильник. Наступного дня можна знімати пробу.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: