ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Маринований виноград – чудова пряна закуска, яка готується на «раз, два, три»

8 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5966
Смак приголомшливий! Спочатку легка солоність, але м'якша, ніж у маслин, а наприкінці відчувається солодкість і свіжість винограду.
Смак приголомшливий! Спочатку легка солоність, але м'якша, ніж у маслин, а наприкінці відчувається солодкість і свіжість винограду. Фото: автора

Можна пробувати на наступний день, а краще дня через 2-3.

Смак приголомшливий! Спочатку легка солоність, але м'якша, ніж у маслин, а наприкінці відчувається солодкість і свіжість винограду. Поєднання цих двох післясмаків незвичайне й цікаве! Закуска дуже ефектно виглядає на столі, коли в тарілочку викладати суміш із темного й світлого винограду, та й готувати можна цілий рік, а не лише восени. З чим подавати маринований виноград? Та з чим завгодно! Вино, м'ясо, сир, навіть горілку цікаво закушувати. Висновок: дуже смачно, просто й оригінально!


Інгредієнти:
На 1 л води:
2 ст. л. солі,
4 ст. л. цукру,
лавровий листок, гвоздика,
50 мл винного оцту,
духм’яний та чорний перець,
мелена кориця, бад’ян, аніс (за бажанням).


Приготування:
Воду закип'ятити. Всипати всі інгредієнти. Проварити декілька хвилин. Зняти з вогню.

Виноград помити й зняти ягідки з грона (я не знімала, а маринувала цілу китицю). Скласти виноград у скляний або керамічний посуд.

Залити гарячим маринадом.

Закрити кришкою, дати охолонути, потім прибрати в холодильник. Наступного дня можна знімати пробу.

 

домашні заготовки, закуски, закуска, маринований виноград, виноград, маринади

Коментарі:

  Так  Ні, дякую