clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 4381

Сирні цукрові рогалики із джемом

Чим жирніший сир, тим смачнішими виходять рогалики
Чим жирніший сир, тим смачнішими виходять рогалики Фото: автора

Зовні хрустка рум’яна скоринка, вкрита закарамелізованим цукром, а всередині – м'яке, ніжне, ароматне тісто та солоденька фруктова начинка.

Дуже вже у нас полюбилися такі рогалики. Сподобалися не лише смаком і простотою виготовлення, а й складом. Цукор у рецепті можна регулювати на свій смак і робити з будь-якими начинками: з сухофруктами, горіхами, мармеладом, ірисками, халвою, шоколадом тощо. Я цього разу робила з абрикосовим джемом.


Інгредієнти:
Тісто:
450 г зернистого сиру будь-якої жирності,
150 г вершкового масла,
2-2,5 склянки борошна (у мене пішло 2),
0,5 склянки цукру,
дрібка солі, ванілін,
1 ч. л розпушувача + 0, 5 ч. л соди (погасити оцтом),
Начинка: будь-яка, яка при нагріванні не розтікається (у мене густий абрикосовий джем).
Склянка: 200 г.


Приготування:
Сир і масло (все кімнатної температури) з'єднати з ваніліном і перемішати до однорідності (я робила це м’ялкою для картоплі, адже сир у мене був жирний, як масло; якщо ж сир у вас суховатий, то краще попередньо перетерти його через сито або збити блендером).


Всипати склянку просіяного борошна, сіль, соду, погасивши її в ложці оцту, додати розпушувач. Додати поступово борошно, яке залишилося, вимісити (тісто не повинно бути сильно крутим, воно пластичне й добре ліпиться руками, при розкачуванні не пристає до столу. Якщо ж тісто при розкачуванні й скручуванні рогаликів буде липнути, значить борошна мало, додати ще трохи).


Розділити тісто на 2 частини, скачавши їх у кулі. На стіл насипати трохи борошна й розкачати тісто качалкою, щоб вийшло рівне коло приблизно діаметром 30-35 см. Посипати паляничку цукром (третина від норми), прокачати качалкою, вдавлюючи його у тісто.


Розрізати коло на сегменти-трикутнички.

Покласти на кожен начинку(з широкого боку).

Мій джем ось такої консистенції:


Згорнути трикутники в трубочку – від зовнішнього краю до центру.

Цукор, який залишився висипати в тарілочку. Кожен рогалик вмочити в цукор лише одним боком.

Скласти рогалики на деко цукром догори (деко застелити папером для випічки).


Випікати при 200°С до рум'яної скоринки (в моїй духовці 20 хвилин при режимі «верх-низ» плюс вентилятор без конвекції).


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: оскільки сир буває різною в'язкості й жирності, то я збільшила норму борошна (в оригіналі було заявлено лише 1,5 склянки). Якщо сир дуже вологий, тісто виходить занадто ніжним і рогалики в результаті після підняття опускаються. Чим жирніший сир, тим смачнішими виходять рогалики, але тоді й борошна потрібно буде трохи більше.

І начинка:


 

солодка випічка, печиво, рогалики, випічка з сиром, сир, джем, сирні цукрові рогалики з джемом, абрикосовий джем, сирне тісто

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пісний шоколадний кекс з вишнею та горіхами
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1093
Дуже смачний, ароматний та мега-шоколадний! Смаколик не схожий на жодну пісну випічку, яку мені до цього довелося скуштувати!
Простий малай на кефірі та варенні
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1147
Ідеальний рецепт на той випадок, коли треба використати відкриту банку варення, яке і їсти вже не хочеться, і викинути шкода.
Чізкейк «Халіф на годину»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 920
Чому «Халіф на годину»? Автор десерту запевняє, що рівно стільки готується це диво та рівно стільки йому «царювати» на вашому столі під час чаювання.
Англійські великодні хрестові булочки «Hot cross buns»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 863
Ця випічка особливо підійде тим, у кого немає часу на випікання традиційних пасок до Великодня.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: